AtletikaVesti

Prvenstvo Srbije na 10km na putu: Pobeda Đure Borbelja, Nore Trklja Boca i Konstantina Šimića

Nema komentara

U okviru 3. Vrbaške trke a pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), održano je pojedinačno Prvenstvo Srbije na 10km na putu za seniore i starije juniore.

Đuro Borbelj, Nora Trklja Boca i Konstantin Šimić

Đuro Borbelj, Marko Ranković, Bela Nađgelert Fotka: Sas

U konkurenciji seniora pobedio je Đuro Borbelj, član Atletskog kluba Apatin, sa vremenom od 31:36 sekundi. Drugi je bio Marko Ranković (AK Jedinstvo Surčin) sa vremenom od 32:47, treće mesto i bronzanu medalju osvojio je član AK Spartak Subotica Bela Nađgelert sa vremenom od 33:09.

U ženskoj konkurenciji pobedu je ostvarila Nora Trklja Boca sa vremenom od 36:47 (AK Crvena Zvezda Beograd). Drugo mesto osvojila je članica Katarina Pohlod 37:50 (AK Inđija). Dok je bronzano odličje osvojila Jovana Šubatlija sa vremenom od 38:23 (članica AK Srem Sremska Mitrovica).

U konkurenciji starijih juniora pobedio je Konstantin Šimić sa vremenom od 36:14 (AK Apatin). Za njim su na ilj stigli Bogdan Jelača 36:17 (AK Dinamo Pančevo) i Luke Gligorić sa vremenom od 39:11.

Pročitaj i: Prvenstvo Balkana u polumaratonu: Reprezentacija vojske Srbije osvojila tri medalje

Četiri kruga na sertifikovanoj AIMS stazi

Takmičenje je realizovano na sertifikovanoj stazi od strane oficijelnog merioca Svetske atletike i AIMS. Takmičari i takmičarke su trčali četiri istovetna kruga po 2,5 kilometara. Staza je u potpunosti ravna bez visinske razlike.

„Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatom i osvojenom još jednom titulom prvaka Srbije u 2023. godini, ovo mi je druga titula za kratko vreme posle ostvarene pobede na Prvenstvu Srbije u maratonu. Staza u Vrbasu je ravna, brza i omogućava ostvarivanje dobrih rezultata. Želim da se zahvalim Atletskom klubu Apatin i svim članovima koji su danas bili podrška. Čestitao bih organizatoru na dobro pripremljenoj stazi i na realizaciji prvenstva.“

Izjava Đure Borbelja, seniorskog prvaka Srbije

„Prezadovoljna sa rezultatom i titulom šampiona Srbije. Od starta sam osetila neverovatnu lakoću u nogama, tako da sam čak i na silu kočila, da ne bi kasnije imala poteškoća. Zaista sam uživala u trci, staza je brza i dinamična, s obzirom da se trče četiri kruga. Sledeća planiran trka je 10 kilometara u Beču, koja će biti održana 4. juna 2023. godine.“

Izjava Nore Trklja Boca, seniorske prvakinje Srbije

Izvor: Srpski atletski savez

Srpska reprezentacija četvrta na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju
Ognjen Stojanović treći na Challenge Fréjus u Francuskoj
Tags: , , , , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed