Oprema za trčanjePatike za trčanje

Mizuno Wave Genesis 3

39 komentara

Uvod

Mizuno Wave Genesis 3 su kvalitetne patike sa solidnim karakteristikama, koje se u nekim osobinama mogu porediti i sa vrhunskim modelima ovog brenda. Mizuno svoju reputaciju gradi i održava kvalitetom. Za trkače koji žele da prvi put probaju kvalitetne patike, ovo može da bude dobar izbor. Trkači rekreativci i početnici bi trebalo da budu i više nego zadovoljni ovim modelom, jer sadrži pravi balans tehnologije, po nižoj ceni. Da bi se uverili da li je to tako, Trčanje.rs izvodi test patika Wave Genesis 3.

Wave-Genesis3-poluprofil

Plan je jednostavan: Mizuno Wave Genesis 3 ću testirati tokom njenog životnog veka i bespoštedno ih gaziti po asfaltu i drugim, lakšim off-road podlogama koje se mogu naći svuda naokolo. Ali ove patike će pored treninga učestvovati i na raznim trkama od 7,7 km do polumaratona. Što se tiče tempa trčanja, probaću da ih stavim na iskušenje od brzih deonica do laganog džoginga. Sve to trebalo da se pokaže da li su dovoljno žustre, koliko podnose zamor i kako apsorbuju udare i daju stabilnost u toku trčanja. Sve utiske i konačnu ocenu ćete saznati na Trčanje.rs

Za koga su patike namenjene?

Tipovi trkača

Ciljna grupa za Wave Genesis 3 su trkači koji žele lagane i izdržljive patike sa odličnim ublažavanjem udaraca, primerenu za sve trkačke površine. Ove patke su primerene za one trkače koji nemaju biomehaničkih ograničenja.

Po vrsti stopala i pronaciji

Patika je u Neutralnoj kategoriji, dakle, omogućava stopalu trkača da se kreće bez ograničenja. Đon je standardne visine, pa je Mizuno ovom patikom napravio dobar spoj amortizacije i stabilnosti. Wave Genesis 3 su namenjene za normalne pronatore i supinatore.

Podloge

Asfalt, beton, tartan, trava, piljevina,…

Specifikacije:

  • Mizuno Wave
  • X10
  • AIRmesh
  • Removable insock

Opširnije o specifikacijama koje Wave Genesis 3 nudi pročitajte u članku o Mizuno tehnologiji.

Prvi utisak

Čim sam ih izvadio iz kutije, primetio sam da su patike proizvedene u Vijetnamu. To me nije obeshrabrilo, jer znam da se sve Mizuno patike proizvode izvan Japana u fabrikama na dalekom istoku. Noge u patikama leže udobno, nije osećaj kao u top modelima Mizuno-a, ali sasvim sam se u njima dobro osećao. Detalji na patici su urađeni veoma kvalitetno, ima i nekoliko reflektujućih površina za noćno trčanje. Raspored boja na ovom modelu zavisi od kolekcije kada je došla u prodavnice. Nova paleta boja je crno- sivo- belo sa ljubičastim znakom i izgleda drugačije od prethodnog modela koji testiramo (plavo- belo- sivo sa crvenim znakom, koji je u prodaji od marta meseca).  Znajte da se radi o istom modelu, sa identičnim specifikacijama.

novi-model-g3
Nova paleta boja: Mizuno Wave Genesis 3

Patike solidno amortizuju udarac, zaslugom X wave ploče. S obzirom da sam ja blagi supinator, tip patika mi odgovara, a namenjene su za normalne pronatore i supinatore. Prilikom kupovine svih patika, obratite posebnu pažnju na pronaciju.

Pre ozbiljnog testiranja, upoređujem ih sa kvalitetnijim modelom Wave Rider 12 i gledam koji su pozitivni elementi modela  Wave Genesis 3 u odnosu na velikog brata. Za sada mogu nabrojati samo dva:

  1. Jeftinije su od Wave Rider 13
  2. Masa Genesis-a 3 je manja i iznosi 300g, što je za celih 20 g manje.

Zatim pokušavam statičkim testom da gazim na peti samo da vidim koja je razlika između Wave tehnologije kod Genesis 3 i Rider 12. Razlika je na peti blago primetna, iako oba modela imaju wave tehnologiju, ali i osećaj kod prstiju je nešto drugačiji. Genesis 3 je za nešto kruća patika na savijanje, što je i normalno jer ima nešto manje tehnologija koje su ukorporirane na nju. Wave ploča u Genesis 3 modelu je izrađena na klasičan način od izdržljive plastike (znači nije Pebax renew, kao kod Rider-a), ali zadovoljava sve projektovane zahteve.

Još jedna stvar upada u oči: Genesis 3 je za nijansu uži model na najširem gazećem delu đona, ali se to ne odnosi na gornji deo patike, koji je isti. Osećaj kada imate obuvenu i jednu i drugu patiku istovremeno  je sličan, ali prava razlika će nastati tek kada u njima budem trčao.

Masa patike je izvanrednih 300g što znači da su lagane, idealne za trening. Imaju uglavnom sve što početniku rekreativcu treba, a pružaju dobru zaštitu. Raspored mase je veoma dobar, kako u prednjem delu, tako i na peti. Proveriću koliko su pogodne za nešto ozbiljnije namene – na trkama. Veći deo vremena ću ih testirati na treninzima, a saznaćete sve na vreme.

Testiranje na stazi

Prvi trening u Mizuno Wave Genesis3
Prvi trening u Mizuno Wave Genesis 3

Prvi trening u Wave Gesesis 3 sam trčao na mešovitoj  podlozi – asfalt/ beton/ zemlja/ piljevina, na stazi od 10 km. Moram reći da je osećaj znatno drugačiji nego kod „velikog brata“ Rider-a, ali sasvim dobar. Iako u ovom modelu nema ortopedskog (anatomskog) uloška, postojeći Mizuno uložak je veoma dobar i može se vaditi. Patike sam probao na laganom džogingu i malo bržem tempu, menjajući podloge i nagib terena.

U svim sitaucijama, patika solidno reaguje na podlogu, amortizacija je dobra, stabilnost takođe. Zaista se oseća u trčanju da je patika tehnološki manje napredna od onih top modela (Rider-a i Creation-a).  S obzirom da je ovo patika prvenstveno namenjena za trening , sve nedostaci padaju u vodu. Zato je cena niža od top modela i prihvatljivija rekreativcima.

AIRmesh u Wave Genesis 3 je nešto gušći nego kod ostalih modela Wave serije, a solidno omogućava koži stopala da diše. Imam  utisak da je patika namenjena za hladnije vreme nego modeli sa krupnijom mrežom. Osećaj sa ovim gušćim AIRmeshom je da imate veću sigurnost za offroad uslove.

Sviđa mi se ovaj X10 materijal đona, namerno sam prošao delom staze gde postoji mermerni pločnik, a patika daje sasvim lep osećaj, bez klizanja, iako je bila po koja kap kiše na dan treninga.

U fazi razgazivanja se ponašaju kao i bilo koje druge patike, dakle, nikakvih iznenađenja nema, karakteristike patika se blago menjaju nabolje. Tek negde usred faze razgazivanja sam stekao pravi dojam kako će se ponašati ove patike. U početku su bile više krute, čak sam pomislio da mi nisu baš najudobnije, ali se to vremenom menja kako materijal gornjeg sloja dobija liniju savijanja. Naravno, tu se vidi prva ozbiljna razlika u odnosu na  model Rider 12.

Brzi trening u Genesis 3 modelu daje osećaj sigurnosti pri ubrzanju i usporenju, što je za ovako bazičan model pomalo neobično. Noga ostaje čvrsto u pravom položaju, ne kreće se bočno u patici, a tome doprinose i ojačanja plave boje na vrhu patike.

Patike su udobne, kako za trčanje, tako i za šetnju.

Dužinski trening je u ovom modelu dobar ako se radi do dužinama do 25km. Tada nema nikakvih promena u osećaju kako noga leži u patici, amortizacija ostaje na nivou, a zamor na udar na prednjem delu stopala je relativno mali. Posle te granice počinje blaga neugodnost u prednjem delu stopala jer se oseti nedostatak tehnologija o kojima je bilo reči u Rider-u. Dakle, i na trkama do ove granice bi patika trebala da bude sasvim dobra.

Posle pređenih 150 km sam ih testirao na „Kometinom“ polumaratonu. Sasvim solidno su se pokazale i na ovom testu, trčanje u Genesisu je bilo u granicama očekivanog, bez ikakvih iznenađenja. Nisam oborio svoj rekord staze od prošle godine, ali u ovima sam se osećao sasvim dobro. Ostvario sam bolji rezultat nego u Somboru u maju mesecu i za razliku od te trke, na ovoj nisam imao žuljeva niti bilo kakvih nelagodnosti. Eto koliko znači imati dobru patiku. Genesis je po mom mišljenju sasvim solidna patika i za polumaraton.

Granicu od 400 km koju smo nazvali aktivna faza Genesis 3 su prešle u decembru mesecu nešto pre krosa na Adi Huji. Genesis 3 sasvim dobro podnosi terensko trčanje po travi i zemlji i mogu ih preporučiti za takve podloge. Istina, na ovom testu su se isprljale, ali to je normalno za vremenske prilike koje su prethodile trci.

Trčanje zimi u Genesis 3 modelu predstavlja iznenađenje, ali neprijatno. Iako su toplije od nekih drugih modela zbog gušćeg materijala gornjeg dela patike, žleb kod wave ploče trčanjem u snegu kreira poseban problem. Naime, dok je na suvom sve u redu, čim se naiđete na sneg pri temperaturi oko nule (tada je sneg lepljiv) u žleb patike se sneg sabija sve više – dok se ne naprave svojevrsne „štikle“ na mestu žleba. Zaista neprijatno iskustvo. Tada sam morao stati, očistiti patike, pa ponovo krenuti da bi se ista stvar dogodila posle svega par stotina metara. Ako planirate trčati u snegu, izbegavajte ovaj model.

Posle 700 km (početak marta meseca) patike i dalje izgledaju dobro, a trening u Genesis 3 je mnogo bolji nego na snegom okovanim stazama. Isprobao sam ih na mnogim podlogama- zemlja, piljevina (ljuspice), tartan, beton, asfalt, trava. Karakteristike su i dalje na nivou kao da imaju 150km, a bore na koje sam imao zamerke na početku nisu se povećavale, pa računam da je to usled prilagođavanja materijala nozi i opterećenju.

Posle 1.080 km, krajem aprila, patike su „progledale“ na meshu, napravila se prva pukotina na pregibu kod malog prsta desne noge. Detaljnijom inspekcijom uočavam da je pregib duže cele linije „napadnut“ zamorom materijala i da je samo pitanje vremena kada će platno popustiti. Kvalitet mesha definitivno nije na nivou platna kod velikog brata – Ridera. I dalje ih cepam, doduše po treninzima, pa koliko izdrže. Mislim da je pranje patika ubrzalo njihov raspad. Konstruktivno gledano, problem je što elementi zaštite prstiju sa strane uzrokuju pucanje mesha, dok je đon još u relativno pristojnom stanju. Šavovi nisu popuštali u mom slučaju.

Fotografije patika

[cf]iframe[/cf]

Odnos cena – kvalitet

Odnos cena – kvalitet je za model Wave Genesis 3 vrlo dobar, naročito ako nemate prevelike zahteve ili prvi put kupujete patike za trčanje. Solidna patika za trkače kojima trebaju patike za trening, ali i za kraća takmičenja. Početnicima u trčanju su idealne.

Zamerke

  • Penasti EVA materijal đona spolja je već počeo da dobija prve “bore” i to ispod same pete gde se nalazi žleb za wave ploču, isto kao i drugi modeli Mizuno-a. Ovo je posledica upijanja udara i prilagođavanja materijala. To nebi trebalo da bude problem, a nastaviću da pratim tu pojavu.
  • Patike se prljaju nešto brže nego što je to uobičajeno. Ipak ta pojava zavisi i od podloge na kojoj se trenira, pa ako koristite prašnjavu podlogu računajte da ćete već na 200km morati oprati patike. Na asfaltu je situacija mnogo čistija.
  • Znak brenda (crveni) od plastike sa strane nije zaobljen kao kod skupljih modela, već je oštar, pa ako nosite trenerku preko patika, možete je oštetiti.
  • Veoma loše za trčanje po mokrom snegu

Prodajna mesta Mizuno patika i možete pogledati na Mizuno stranici, gde ćete naći i kontakt telefon generalnog zastupnika, te se informisati o cenama specifičnih modela.

Ako ste nosili Genesis 3, podelite sa nama vaše utiske o ovom modelu. Biće nam drago da čujemo i vaše mišljenje!

Mizuno Wave Rider 12
Patike za trčanje

Povezani članci

39 komentara. Leave new

  • Meni se na prvi pogled čini da težina od 300g nije stvarna težina patike jer su moje ASICS patike bile teške 500g a sliščno su izgledale. Da li je to tržina najmanjeg modela ili onog koji se testira. Smatram da je važno da se to razjasni jer je težina najvažnija karakteristika patika.

    Odgovori
  • Kakva su to biomehanička ograničenja koja se spominju u tekstovima, i da li to znači da Mizuno ima neke posebne patike i za ljude sa takvim problemima?

    Odgovori
  • Par najlakših patika na svetu je napravio Nikei to 110-150gr par
    Nike Terra T/C 1981
    Nike Air Mariah PR 1992
    Nike MyFly 2008 136gr

    a mislim i da je model Nike Lunar Mariah 2009
    nešto izuzetno.Ako ih neko ima ili nosi neka napiše nešto

    Odgovori
  • Ja imam Nike Lunaracer patike i odusevljen sam s njima,bolje patike nikad nisam imao a 20 godina sam u trcanju,sve imaju za izuzetne patike a ovaj model je za trku a ima model i za trening,imaju amortizaciju,lagane(nisam ih merio ali najlakse patike koje sam ja drzao u ruci i nosio na nozi),gornjiste od specijelnog materijala,kao i djon,jednom recju nemam zamerki,trcao u njima sve do polumaratona,nijednom me noga,misici nisu zaboleli.Osecaj koda trcis je koda nista nemas na nogama,da nedavim vec sam ih hvalio par puta,za mene koji sam relativno tezak(68kg,visina 184cm) i imam „jak“korak sjajne patike a za one „lakse“bice jos bolji osecaj!
    Pozdraw swima!

    Odgovori
  • Prva stvar, testiraćemo i Nike modele, pa ćete imati priliku da sve komentare vezano za taj brend TAMO napišete.

    @ Voja: masa ovih patika jeste 300g, baš kako je i deklarisano, valjda ja znam, nosio sam ih. Osim toga, izmerio sam ih na kuhinjskoj vagi, par ima tu 600g, pa računajte (vaga nije baš najpreciznija).

    @ igorf: biomehanička ograničenja koja se spominju u tekstu se odnose na stopala koja imaju snižen svod stopala i potreban im je oslonac i u tom delu. Normalni pronatori i supinatori uglavnom imaju normalan ili visok luk, pa im srednja podrška za svod ne treba. Postoje modeli Supprot i Control koji imaju jaču podršku za taj deo, znači za stopala koja imaju biomehanička ograničenja.

    Odgovori
  • Nike Lunar Mariah (izašao 17.04.2009)za sada vrh.Ako neko zna gde se može kod nas nabaviti neka napiše.

    http://www.nike.com/nikeos/p/sportswear/en_US/view_post?blog=en_US&country=US&lang_locale=en_US&post=en_US/2009/04/17/nike-lunar-mariah

    Odgovori
  • Društvo, napisah jedan tekst o Sarajevskom polumaratonu, da ne bismo mešali babe i žabe i patike i ostalo…

    Izvinite, i nadam se da kapirate, da kad neko bude tražio Mizuno patike da mu neće biti interesantno da čitao o polumaratonu

    Nastavite prepisku na
    https://www.trcanje.rs/2009/09/polumaraton-u-sarajevu/

    Odgovori
  • Igor Vujičić
    oktobar 2, 2009 12:59

    Proveriću koliko je Mizuno Wave Genesis 3 dobar na Kometinom polumaratonu u nedelju, na treninzima me nije razočarao!
    Utiske ću dopuniti u ovom istom članku.

    Stay tuned for more rock’n’roll :)))

    Odgovori
  • Zdravko je za razliku od Igora svojim nedavnim rezultatima dokazao da su njegove patike Nike Lunaracer odlične. Ja bih želeo da imam taj model patika a pretpostavljam i mnogi drugi ali nisam našao nikakvu ponudu za kupovinu preko interneta. Zdravko je napisao da postoje dva modela jedan za trke a drugi za trening ali ja na intrnetu nisam uspeo da se u to uverim. Da li neko može da mi pomogne? Znam da se roba iz Amerike ne može isporučiti na adresu u Srbiji ali mi to nije problem jer moj brat živi u Americi.

    Odgovori
  • Sasvim sam siguran da ih mozes naci i na internetu,malo vise svrljanja po internetu ali svakako ih ima u Americi a imas i u Delti u Knez Mihajlovoj ja sam ih dobijo posle Bg maratona i moguce da cu trcati Podgoricu marathon u njima i patike su zaista sjajne,ja sam inace komplikovan za patike za trcanje i ne odgovara mi mnogo modela ali kad nesto pogodim i zgotivim to je stvarno ko bozanstvo,mada sam uzeo pre par nedelja i Nike zoom model i probavam ih na treningu,nisu lose ali Lunar me na prvo trcanje uverio u sve superlative te patike!Jedan Madjar je trcao Zg marathon 2:29 u njima!Tako da samo napred toplo ih preporucujem!Inace Vojo patike jesu bitne ali nazalost ne trce same,zato trening+patike=rezultat!

    Odgovori
  • Tako je, Vojo, nisam imao rezultate kao Zdravko, ali to meni ništa ne smeta. Trčao sam onako kako sam bio spreman u tom trenutku, u pricipu, zadovoljan sam.
    U pravu si, Zdravko za pomenutu formulu- i trening je bitan. Važno mi je da nisam sa ovim patikama imao bilo kakvih problema, što sam u tekstu članka i napisao.

    Odgovori
  • Zdravko reci mi kako ja mogu da znam kada kupujem Lunaracer da je to model za trke a ne za trening. Molim te da napišeš tačan naziv patika za trke. Ja verujem da sam posle pretrčanih 30km dnevno tokom nekoliko meseci pretreniran i da mi trebaju još samo patike.

    Odgovori
  • Vojo,izvini pokušaću ja da ti pomognem
    za trku:
    Nike LunarRacer+
    Nike LunarRacer 2
    Nike Lunar Mariah TZ (Tier Zero)

    za trening:
    Nike Lunar Everyday
    Nike Lunar Training
    Nike Lunar Glide

    Odgovori
  • Puno hvala mig. Nadam se da će se i Zdravko uključiti i reći tačan naziv njegovih patika.

    Odgovori
  • Vujo, koliko kosta Mizuno Wave Genesis 3? Iz ovog teksta su mi se jako dopale, pa ako nisu skupe…

    Odgovori
  • 6590 i 6290 din ako se ne varam, u zavisnosti da li je novi ili stari raspored boja.
    Intersport je imao ovaj novi sa ljubičasto crnim, a Sport Impuls ovaj koji sam ja testirao.

    Odgovori
  • Sada sam shvatio šta označava kod Nike-a oznaka +. To znači da je omogućena ugradnja pedometra. Dakle Nike LanaRacer+ su Zdravkove patike. Medjutim kako je broj 7.5 težak 5.5 ounces to bi moglo da znači da je broj 15 osam puta teži t.j. 44 ounces što je mnogo pa me interesuje koliko su Zdravkove patike teške a s obzirom da on sigurno ne nosi broj 7.5.

    Odgovori
  • Danas sam baš pogledao, i kod nas u Intersportu u KG-u ima da se kupi „Mizuno Wave Genesis 3“ sa starim rasporedom boja, ali za 6790 din.

    Odgovori
  • Koliko kostaju i gde mogu da se kupe patike ASICS GT 2130 TRAIL

    Odgovori
  • cena ovih patika je sada 5500din u Novom Sadu 4000din

    Odgovori
  • Genesis za ~5000 ili Wave Rider za oko 7200?

    Odgovori
  • Gde ima da se kupi ovaj model u Beogradu? Bio sam u sport impulsu u Delti i na Bulevaru, u Refleksu u TC Usce, u Djaku na Terazijama i nigde ga nemaju 🙁

    Odgovori
  • Očigledno da su ga rasprodali… ako nisi pokušao u Intersportovim radnjama u Merkatoru i M Rodiću, još ti to preostaje da obiđeš…
    Inače pre nekih 3 nedelje je na tim mestima mogao da se kupi za oko 4300 dinara…

    Odgovori
  • Hvala na odgovoru. Trknucu u ponedeljak do Merkatora pa cu videti. Hvala na brzom odgovoru! 😉

    Odgovori
  • Kupljene patike u TC Rodic. Sa zelenim znakom kostaju 4600 a sa ljubicastim znakom 5600.Hvala puno na informacji Igore. U Merkatoru su imali samo brojeve 40 i 41 i to ove skuplje. Pozdrav

    Odgovori
  • Ja sam trcao prvu trku u zivotu, sa 43 godine i imao rezultat 45:37. Vec par meseci trcim svako jutro oko 5 km, ali sam se demoralisao na komentar, da je neko imao 41 minut bez ikakvog treninga. Za 4 minuta bolje od mene

    Odgovori
  • Tvoj rezultat je u proseku 5:30 tempo sto je sasvim pristojan rezultat za pocetnika. Ima mnogo faktora, od godista takmiracara, vrucine, pa do pripreme za trku… Samo ti nastavi, a sta drugi pricaju u to manje veruj 🙂

    Odgovori
  • moje mišljenje o mizuno wave genesis 3:
    -nije za trkače preko 60kg
    -nije za trkače sa širokim stopalom
    -3 trke sam istrčao u njima i nisam zadovoljan
    -pucaju po šavovima i puca im platno sa strane
    -kod dužeg nošenja patika(obuvam ih i u njima sam na poslu 8-12sati dnevno) veliko je opterećenje na ahilovu tetivu,na pokosnice obe noge i na lumbalni deo leđa.eksperimentisao.dokazano.
    – mislim,a i uradio sam, da se za tu cenu mogu kupiti mnogo kvalitetnije i bolje patike recimo nike lunarglide.

    Odgovori
  • I moje su Genesis 3 odradile svoje, platno je prvo popustilo, iako su đonovi još u „voznom stanju“. Dopunio sam utiske u tekstu.
    Meni po šavovima nisu pucale, mada sve moguće. Ako bih birao između ovog modela i recimo jednog starog modela koji se još prodaje -Asics gel Stratusa (cenovni rang oko 65 €), odabrao bih ovaj drugi.

    Odgovori
  • Jedna patika Mizuno genesis 3 je teska 370 grama. Izmerio sam. Ako nekoga ko nema taj model interesuje stvarna tezina.

    Odgovori
  • cena ako moze 😀

    Odgovori
  • 6000 i nesto prosle godine ali mislim da ih nema vise, nisam skoro videla

    Odgovori
  • od danas ili juce(pocelo) za kupovinu preko 8000din 20% intersport radnjama

    Odgovori
  • U sportexu ako se ne varam,uzeo sam ove patike za 4300 din.
    Bio septembar mesec kad sam ih kupovao.
    Imao sam srece da naidjem u trenutku kad su poceli da spustaju cene:D
    Proverite mozda su i dalje cene ostale,ako je uopste ostalo modela.
     
    Srdacan pozdrav,Danijel.
     

    Odgovori
  •  Jel zna neko gde mogu da se nadju ove patike ?
    Dali se pojavio mozda neki noviji model slicann ovoj paticci ?
    Hvala unapred

    Odgovori
    • Koliko mi je poznato, ovaj model više nije u prodaji, a ja sam goretestirane patike ispitao do uništenja. Imam uglavnom pozitivne ocene o njemu, trening patika koja zaista vredi. Znam ljude kojima se uopšte nije svideo ovaj model, a isto tako i one koji su prezadovoljni.
      Platno po mom mišljenju nije dovoljno izdržljivo, prvo će popustiti na pregibu, ali i napred kod palca ili malog/domalog prsta. Đon je ok.
      Naslednik uslovno rečeno postoji, to je model Mizuno Hawk 2 koji ima maltene identičan đon kao Genesis 3. Da li ga ima, to ne znam.

      Odgovori
      • Mizuno Hawk 2 u Mercatoru za 4800 din sa Pika karticom i popustom od 20 % ali samo do kraja godine, veoma povoljno s obzirom da su bile i 8500 din.

        Odgovori
    • Pogledaj u Intersportu u Merkatoru na Novom Beogradu. Ja sam ih tamo kupila pre 5-6 nedelja. Uzela sam zenski model, ali je bio i muski. I jedne i druge su kostale 4500 din. Do sada sam izuzetno zadovoljna sa njima.

      Odgovori
  • Kupila asics gel gt2160 duomax u Intersportu, prezadovoljna, nema vise bola ispod koljena ni trna u peti. Akcijska cijena 90 eur.

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed