Vesti

Kroz pustinju bez prašume – Jovica Spajić osvojio je Saharu [VIDEO]

5 komentara

Jovica Spajić iz Priboja je jedini učesnik ovogodišnje trke kroz Saharu sa prostora Balkana. Ovaj pripadnik antiterosrističkih jedinica završio je trku dugačku 258 kilometara kroz najveću pustinju na svetu. Trka je trajala šest dana, što znači da je Jovica svakog dana trčao po jedan maraton kroz pustinju. Svakog dana imao je pravo da uzme šest litara vode na početku etape, a noću je spavao u šatoru sa još devetoricom učesnika trke.

Kako bi stigao na jednu od najpoznatijih i najekstremnijih trka na svetu, Jovica je podigao kredit od banke kojim je platio troškove puta. Još jedan potez koji dokazuje da je entuzijazam ogromna pokretačka snaga.

Marathon des Sables

Trka je prvi put odžana 1986. Trasa je dugačka 258 kilometara, a trkači svakog dana prelaze dužinu maratonske trke. Zbog vremena i uslova u kojima se održava, ova trka je jedna od najekstremnijih na svetu.

Startnina za trku je oko 2500 evra.

2007. – dvojica učesnika je poginula na trci 2012. godine, jedan učesnik sa područja Balkana.

Ovako izgleda jedan od najvećih izazova u svetu trčanja:

Ceo dokumentarni fim o izazovu zvanom Sahara:

Smršaj uz pomoć Fitnes Koučinga
Tajne bostonskih majstora trčanja [FOTO]

Povezani članci

5 komentara. Leave new

  • Svaka ti cast Jovice, deluje zaista kao inspirativno iskustvo. . .borba sa samim sobom i prirodom! Nadam se da ću i ja imati prilike da završim istu!

    Odgovori
  • Uvijek sam se divio ovakvim ljudima, svaka cast. Pozdrav iz Hrvatske !

    Odgovori
  • Cestitam na upornosti,izdrzljivosti,pokazanoj humanosti u toku trke ,pretstavljanju Srbije i njenih gradjana u pravom svetlu .Bravo Pribojac !

    Odgovori
  • TAKO JE PRIBOJAC!!!znam decka!!!Decko je inace u GINISOVOJ knjigi rekorda(ne znam tacno za sta samo znam da je nesto vezano za rad trbusnjaka da je uradio najvise u svetu….)SVAKA CAST MAJSTORE!!!

    Odgovori
  • 30.000 trbusnjaka za 24h uz samo dve pauze… pored toga, ovo su „superhumans“ i svaka cast Jovici, za mene je on veci heroj od npr. Djokovica

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed