Vesti

Ukrajinac istrčao polumaraton bez majice na Grenlandu na -18 stepeni!

Nema komentara

Kada je Vladimir Aslan u zimu 2021. došao do burnout-a otkrio je da mu trčanje po hladnom vremenu dobro skreće pažnju sa problema. Godinu i po kasnije, postao je prva osoba koja je trčala polumaraton bez majice preko severnog Grenlanda, na -18 C.

Pročitaj: Aleksandr Sorokin oborio sopstveni svetski rekord na 100km

Zašto bi to neko radio?

Ideja da se izloži temperaturama ispod nule došla je zbog njegovog trčanja po zimi u Central parku u Njujorku bez majice.

https://www.instagram.com/p/CsFl1S7MKRA/

„Uvek sam se osećao bolje kad se lakše obučem tokom hladnih dana: bez jakne, bez majice i samo šorts i patike za trčanje“, kaže Aslan. „Shvatio sam da to direktno utiče na moj um. Osećao sam se podmlađeno. Osećao sam se živim. Osećao sam se jasno.”

„Počeo sam da se interesujem za ljudsku psihologiju/sposobnosti iza linije straha i snage“, kaže on. „Hladnoća me je oslobodila strahova i tuge.“

Aslan istrčao polumaraton u jednom od najsevernijih naseljenih gradova na svet

Polumaraton je trčao u Qaanaaq na Grenlandu, koji je jedan od najsevernijih naseljenih gradova na svetu. Ima svega 646 stanovnika, a prosečna temperatura u februaru 2023. bila je -23 C. Qaanaaq su naselili Inuiti, Eskimi i Thule stanovnici, koji love, koriste harpun i pseće zaprege da bi prehranili svoje porodice.

https://www.instagram.com/p/Cmeji-1hZiz/

Aslan je rođen i odrastao u Ukrajini, ali živi u SAD skoro 15 godina. Trenirao je za polumaraton treninzima od po 30 minuta i jedan sat hladnog ronjenja i trčeći na otvorenom usred zime u Njujorku noseći samo patike za trčanje i šorc.

Nakon što je istrčao polumaraton ispod nule, polu-obučen, 39-godišnji ekstremni sportista planira da se vrati na severni Grenland kako bi preplivao milju leda u Atlantskom okeanu. Aslan kaže da je najteži deo na polumaratonu bio neravni i zaleđeni teren.

https://www.instagram.com/p/CmVRB69InPX/

„Ledena trka u Qaanaaqu bila je najteži izazov sa kojim sam se suočio u životu“, kaže on.

Izvor: Canadian Running

Aleksandr Sorokin oborio sopstveni svetski rekord na 100km
KTJ Challenge: Novi izazov počeo u maju
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed