* NaslovnaVesti

Phantasm 24 Running Challenge: Koliko Kilian Jornet može da istrči za 24 sata na ravnoj podlozi?

Nema komentara

Najbolji trejl trkač na svetu, Kilian Jornet, koji se popeo na Everest 2 puta u toku jedne nedelje, testiraće svoju legendarnu snagu izdržljivosti protiv sasvim druge vrste izazova Phantasm 24 Running Challenge.

Ovog novembra, zakoračiće na stazu od 400 metara u Mendalenu u Norveškoj i trčaće 24 sata uzastopno u novim Salomon patikama ya drumsko trčanje S/LAB Phantasm. Tačan datum će biti objavljen uskoro, jer projekat donekle zavisi od vremenskih uslova.

Za 33-godišnjeg Jorneta, koji je pobeđivao u elitnim trkama širom sveta i u četiri kategorije – trail, ultra, vertikalna i skimo – izazov trčanja Phantasm24 pomeriće njegove granice, nešto za čim je uvek u potrazi.

„Motiviše me da izađem iz svoje zone komfora, da isprobam različite stvari i vidim šta sam u stanju da uradim, bilo da je to uspon na velikoj visini ili, u ovom slučaju, trčanje po ravnom terenu“, rekao je Jornet.

„Zabavno je otkrivati različite stvari, a trening po ravnom je dobar test i prilika za učenje u pogledu ishrane i pejsinga, a zatim da pokušam da primenim te uvide na različite aktivnosti, poput čak i planinarskih projekata.“

Kilian će pratiti svoj napredak i prolazno vreme sa svojim sportskim satom Suunto 9 GPS kako bi merio rezultate u odnosu na grčkog ultramaratonca Iiannisa Kourosa, koji drži rekord u najdužoj razdaljini pređenoj za 24 sata, 303.506 km. 

„Video sam Iiannisova prolazna vremena, pa želim da idem u korak sa tim koliko god mogu“, rekao je Jornet. „Znam brzinu koju ću morati da držim svaki sat i tempo za svaki kilometar i svaki krug. Prvih 10 sati biće nešto brže, a zatim ću usporavati svakih sat vremena. Velika stvar je da nemam nikakvih problema sa mišićima. „

Fanovi će moći da gledaju izazov trčanja Phantasm24 uživo na www.salomon.com/phantasm24 

Phantasm 24 Running Challenge Kilian Jornet shoes
Salomon patike S/LAB Phantasm i Suunto 9 GPS

Suunto, jedan od glavnih Jornetovih partnera više od jedne decenije, služiće kao službeni merač vremena izazova Phantasm24. Salomon patike  S/LAB Phantasm biće u prodaji od proleća 2021. 

„To je lagana, vrlo reaktivna i dobro uravnotežena patika sa dobrom amortizacijom, što je važno kada duže trenirate na tvrdim podlogama. A prijanjanje je zaista dobro, čak i u vlažnim uslovima, što je važno. Odlična za trčanje na ravnim drumskim podlogama. “ Istakao je svoje utiske Kilian.

Naučna studija koja odgovara na pitanje: Kakva je fiziologija atleta koji trče maraton brže od 2 sata i 10 minuta?
Mafini od bundeve i feta sira – idealan prilog uz jesenju salatu ili čorbu
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed