* NaslovnaMaratonVesti

Kipchoge “puca” na petu pobedu u Berlinu. Da li će uspeti?

Nema komentara

Skoro godinu dana je prošlo nakon što je Kipchoge “skinuo” 30 sekundi sa svog svetskog rekorda. Dvostruki olimpijski šampion vratiće se u Berlin 24. septembra 2023. sa ciljem da postane prvi maratonac u istoriji sa pet pobeda na ovom događaju. Trkač NN Running Team-a odabrao je Berlin za svoju jesenju trku, jer predstavlja savršenu pripremu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Kipčoge, već najodlikovaniji maratonac svih vremena i ponosni član NN Running Team-a, tražiće još jednu krunu Abbott World Marathon Major. Prvi čovek koji je  „probio” dvočasovnu barijeru u maratonu tokom INEOS 1:59 Challenge-a postavio je ovde zvanični svetski rekord i 2018. i 2022. godine, a takođe je osvojio titulu 2015. i 2017. godine.

Po povratku na ulice Berlina za 49. izdanje događaja, Kipchoge dodaje:

„Na putu do Olimpijskih igara u Parizu, volim da se vratim na BMW Berlinski maraton, jer je za mene ovo savršena priprema. Za tu stazu me vežu sjajne uspomene i radujem se što ću ponovo trčati ulicama Berlina, zajedno sa hiljadama trkača koji će se pridružiti.”

Iako je Kipčoge u poslednjoj trci završio šesti u Bostonu, postavio je trenutni svetski rekord od 2:01:09 na ovoj stazi. A samo jednom je bio poražen u glavnom gradu Nemačke, 2013. kada je završio drugi.

Peti trijumf bi mu omogućio da se pomeri od Haile Gebrselassie, a nijedan čovek nije pobedio pet puta u Berlinu. Pobeda bi usledila 20 godina nakon njegovog prvog globalnog trijumfa, na 5000 metara na Svetskom prvenstvu 2003. u Parizu. Pobeda koja je označila početak neverovatne karijere. Najveći maratonac svih vremena još jednom ima priliku da dokaže da: „Ne postoje granice“.

Izvor: NNrunning team

13-godišnji Norvežanin istrčao 5km za 15:52
Svetski juniorski rekorder na 100 metara suspendovan zbog dopinga
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed