* NaslovnaAtletikaVesti

SVETSKO ZLATO za Ivanu Vuletu i novi nacionalni rekord

1 komentar

Srpska atletičarka, Ivana Vuleta osvojila je svetsko ZLATO neverovatnim skokom od 7,14 metara! Njen cilj ove godine je bilo svetsko zlato kako bi došla do jedine medalje koja joj nedostaje – olimpijskog zlata.

Ivana je ovim skokom postavila i novi nacionalni rekord, a njen rezultat je trenutno i vodeći na svetu. Njen prethodni nacionalni rekord iznosio je 7,10m iz 2016. godine.

„Ivana je 2013. godine u Moskvi osvojila bronzanu medalju, kao i 2015. godine u Pekingu. Juniorsko svetsko zlato osvojila je u Bidgošću 2008. godine, a danas 20. avgusta 2023. godine, Vuleta je skočila do zlatne medalje na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti“, preneo je Srpski atletski savez.

Ivanin najdalji skok desio se u petoj seriji – 7,14 m, dok je u drugoj seriji zabeležila skok od 7,05 m koji je doveo u vođstvo. Pored ova dva skoka, imala je dva prestupa i skok od 6,91 m.

Srebrna medalja otišla je u vlasništvo Tare Davis-Woodhall (SAD) sa 6,91 m, dok je treće mesto zauzela Rumunka, Alina Rotaru-Kottmann sa 6,88 m.

 

Svetski juniorski rekorder na 100 metara suspendovan zbog dopinga
Netflix najavio dokumentarac o najboljim sprinterima iz produkcije „Drive To Survive“-a
Tags: , ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed