* Naslovna** Sidebar*** PreporukaNajave trka

Trkači iz celog sveta trče Sarajevo polumaraton!

Nema komentara

Od živahnih ulica Evrope do nepreglednih pejzaža Afrike, prekrasnih pogleda na Aziju, raznolikih pejzaža Amerike i očaravajućih ostrva Okeanije… Trkači sa svih kontinenata, 17. septembra sjedinjuju svoje korake na Sarajevo polumaraton-u!

Kao organizatori ovog uzbudljivog događaja, oduševljeni smo što možemo objaviti da su već sad prijave stigle sa svih kontinenata. Čineći ovogodišnji polumaraton zaista globalnom proslavom sporta, jedinstva i kulture. Svedočanstvo je univerzalne privlačnosti Sarajevskog polumaratona da se pojedinci iz tako različitih sredina i lokacija okupljaju kako bi prigrlili radost trčanja i druženja.

Jednim korakom na drugi kraj sveta!

Znate li kako jednim korakom možete preći na drugu stranu svijeta? Lako je, trčeći Sarajevo polumaraton! Zamislite … stojite na startnoj poziciji u srcu grada, na mestu poznatom pod nazivom „Sarajevo Meeting of Cultures”, gde se sabiru različiti kulturni uticaji i povezuju različitosti. Počeli ste trčati i jednim korakom ste prešli sa istoka na zapad. Dužinom cele staze prati vas sjajna navijačka energija, podrška prijatelja, kao i muzički punktovi iz kojih ćete imati priliku slušati hitove kultnih muzičara koji su obeležili sarajevsku mužičku scenu. 

Ovogodišnji Sarajevo polumaraton obećava da će biti više od samo trke, to je putovanje kroz vreme i tradiciju. Pomno isplanirana ruta vodi vas na zadivljujuće putovanje kroz srce Sarajeva. Prolazeći pored njegovih kultnih znamenitosti, istorijskih lokaliteta i živahnih kvartova. Trkači će imati jedinstvenu priliku da prelaze kaldrmisane ulice, iskuse lokalno gostoprimstvo i upijaju u gradsku fuziju istoka i zapada, prošlosti i sadašnjosti.

Sarajevo polumaraton

Pridružite nam se u stvaranju istorije 

Kako počinje odbrojavanje do Sarajevo polumaratona, upućujemo entuzijastičan poziv trkačima, rekreativcima i avanturistima iz celog sveta da nam se pridruže u ovom događaju. Vežite svoje patike, prigrlite kulturnu tapiseriju Sarajeva i postanite deo nasleđa globalnog jedinstva koje predstavlja polumaraton!  

Sarajevo polumaraton će biti održan u sklopu Sarajevo RunFest-a, koji će biti održan od 15.-17.09.2023. U sklopu ovog događaja, osim Sarajevo polumaratona biće održane još 3 trke. 

Ukoliko je 21 km puno za noge tvoje, okupi tim od troje!

G-drive štafetni polumaraton namenjen je timovima u sastavu od tri osobe. Osnovni cilj G-Drive štafetnog polumaratona je omogućiti što većem broju učesnika da osete spektakularnu atmosferu kakvu samo trkači znaju napraviti tako što će u timu istrčati distancu dugu 21,1 kilometara. Članovi štafetnog tima će trčati 8, 7 i 6 kilometra, te na taj način zajednički istrčati polumaraton. G-Drive štafetni polumaraton idealan je za team building radnih kolega, porodica, prijatelja ali i odličnu zabavu. Pozovite prijatelje, radne kolege, kolege s faksa, komšije i sve one koji su spremni da zajedno s vama trče ka cilju.

Više o samoj trci 

sarajevo polumaraton timska trka

 

Neka se Sarajevom prolomi graja kad protrči mala raja!

Crvena jabuka Bambini maraton je trka za naše najmlađe i najslađe trkače. Staza je kratka (350m) i slatka. Uzrasna kategorija dece koja se prijavljuju na ovu trku je od 2 do 6 godina. Svi mališani koji prođu ciljnu kapiju su pobednici i dobiće finišerske medalje. Bambini maraton osmišljen je sa ciljem razvijanja sportskih navika kod dece i promovisanja važnosti druženja, socijalizacije i zdravih aktivnosti. 

Više o samoj trci

dečija trka sarajevo polumaraton

Ako želiš zabavan dan, istrči Intersport Fun Run! 

Najveseliji i najzabavniji start očekuje se na Intersport Fun Run utrci zadovoljstva, koja je namenjena svima onima koji vole druženje i dobru zabavu trka u dužini od 2,2 km predstavlja poklon Intersporta i NGO Marathona svim građanima, tako da je kotizacija za istu besplatna. “Ovom utrkom pomjeramo granice u zabavi i trčanju te pružamo priliku da doživite potpuno novi osjećaj trčanja bez granica gdje možete povesti na start vaše omiljene osobe, obući omiljenu opremu ili napraviti najoriginalniju kreaciju u kojoj ćete biti prepoznatljivi, povesti kućnog ljubimca ili provozati vaše dijete u kolicima, napraviti nešto neobično sa vašim trkačkim timom i zabilježiti jedinstvene momente koje pruža najzabavnija utrka Vivia Run Fest-a – Intersport FunRun”, izjavili su organizatori. 

Više o samoj trci

Sarajevo-polumaraton-intersport-fun-run-min

 IGRAMO SE!

Nakon što ste dali sve od sebe na sarajevskim ulicama, nakon uzbuđenja prelaskom te ciljne linije i nakon pobedničke objave našeg najboljeg trkača, uzbuđenju nije kraj. Spremite se da budete oduševljeni spektaklom koji vas očekuje. Za sve učesnike Sarajevo polumaratona i G-Drive štafetnog polumaratona, u saradnji sa partnerima i pokroviteljima događaja, pripremili smo bogatu tombolu, zajedno sa muzičkim programom. Dok se budete odmarali na ciljnoj liniji, sa finišerskom medaljom oko vrata, možda baš Vi osvojite putovanje, nove patike za trčanje, startninu za neku uzbudljivu trku ili neki od poklona iznenađenja.

Zvanični sajt Sarajevo polumaratona Mizuno Wave Daichi 7 – recenzija
5. kolo Vojvođanske treking lige Dunavske čarolije: Kombinacija sporta, zabave i prirode
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed