Najave trka

Sarajevski polumaraton 2013 – NAJAVA

13 komentara

Sarajevski polumaraton održava se ove godine po sedmi put, 15. septembra 2013. od 09h. Organizatori svake godine entuzijazmom okupljaju sve više ljudi, tako da se ove godine očekuje oko 450 učesnika. Pored toga što je Sarajevo prelep grad bogate istorije, posebna privilegija je da se jedan deo Polumaratona trči na Olimpijskom stadionu Koševo, a trasa prolazi i pored mosta i mesta gde je Gavrilo Princip izvršio atentant na princa Ferdinanda.

sarajevo most

Opšte informacije:

  1. Naziv trke:  Sberbank Sarajevo polumaraton
  2. Organizator: Udruženje „Marathon“ Sarajevo
  3. Mesto održavanja: Sarajevo
  4. Vreme održavanja: Nedjelja, 15. Septembar u 09h.
  5. Vrsta trke i pravo učešća:  Polumaraton i 4K Fun Run utrka. Svi trče na vlastitu odgovornost a pravo učešća na polumaratonu  imaju svi od 15 do 65 godina.
  6. Kategorije:  Muška i Ženska.
  7. Satnica trke: 09h, vremensko ograničenje 3 sata.

sarajevo start

 

Staza, prijava:

Staza:  Trasa Sarajevskog polumaratona  prolazi najlepšim delovima grada Sarajeva. Start je u Titovoj ulici ispred BBI Centra a trkači će potom proći Stadion Koševo, Marijin Dvor, Vilsonovo šetalište, Skenderiju i obalu Miljacke te proći pored poznatih mostova (Drvenija, Principov most Kozja Ćuprija) i vratiti se preko Baš čaršije  i starog dela grada na mesto odakle su i startovali. Iako je Sarajevo grad na preko 500m nadmorske visine, staza je uglavnom trasirana tako da bude ravna, najveći uspon je na samom početku, da bi se od stadiona Koševo spuštala do nivoa reke.

staza

Prijava i startnina: Cena startnine iznosi 15 Eur ili 30 Km. Svi trkači će dobiti finišerski paket (voda, sok, banana, biskvit) i majicu polumaratona a finišeri će biti nagrađeni i specijalno dizajniranom medaljom.

Preregistraciju je potrebno izvršiti na www.sarajevomarathon.ba a broj preuzeti na startnom mjestu u BBI centru koje će biti otvoreno 2 dana pre starta trke u periodu od 12h do 20h. Takođe, broj je moguće preuzeti i registrovati se i na sam dan trke.

Nagrade, smeštaj:

Nagrade: Novčane nagrade za prvih pet: 300, 200, 100,50 i 50 evra u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pobednici će dobiti i prigodne medalje, pehare i bukete cveća.

Prevoz i smeštaj: Nije obezbeđen. Do Sarajeva možete stići autobusom, avionom ili kombi prevoznicima. Smeštaj u gradskim hostelima kreće se oko 10evra po osobi za noć. Svi hosteli su jako blizu startnoj zoni i centru grada.

Postoji skroman budžet za učešće u troškovima prevoza ili hostelskog smještaja za elitne trkače ili za grupe od preko 25 osoba.

cilj

Kontakt:

www.sarajevomarathon.ba

Organizatori:

Erol Mujanović, erol.mujanovic@sarajevomarathon.ba , +387 61 356 061

Franjo Šola, franjo.sola@sarajevomarathon.ba , + 387 63 498 141

Posebne informacije:

Ovo je 7. izdanje polumaratona i ove godine se očekuje oko 450 učesnika na startu polumaratona i oko 500 učesnika na Fun Run trci. Kako Erol Mujanović, objašnjava:

 

Na polumaratonu očekivani odnos stranih i domaćih učesnika je 60-40 u korist stranih učesnika ali svake godine raste popularnost trčanja i sve veći broj domaćih trkača se prijavljuje. Po broju učesnika trke odnosno stanovnika grada radi se o znatno manjem broju nego što na primjer imaju Zagreb ili Beograd sa svojim trkama ali, sudeći po porukama koje dobivamo nakon svake trke, šarm i toplina Sarajeva i tradicionalna gostoljubivost  njegovih stanovnika su tu da nadoknade mnoge druge stvari i ostave duboj trag i pozitivan utisak na svim gostima.

Zona starta i cilja je centralni deo grada koju je lako naći i koja nudi veliki broj parking mjesta u obližnjim kvartovima i ulicama. Nalazi se na 10 minuta hoda od brojnih restorana i drugih mesta na kojima možete uživati u tradicionalnoj bosanskoj slatkoj ili slanoj kuhinji uz šetnju kroz najlepše i najposećenije delove Sarajeva. Za sugestiju hotela, hostela ili restorana slobodno se obratite organizatoru trke koji će vas uputiti na pravo mesto ali uglavnom sav smeštajni kapacitet u Starom gradu ili u centru se nalazi na 10 do 20 min.  laganog hoda od zone starta i cilja.

Vidimo se u Sarajevu!

2. Ultramaraton Baja – Sombor i 1. Somborski maraton – NAJAVA
Polumaraton u Budimpešti – NAJAVA

Povezani članci

13 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed