* BEOGRADSKI MARATON ** NaslovnaNajave trka

Očekuje se preko 6.000 učesnika na „kineskom Beogradskom maratonu“ u nedelju

Nema komentara

Ovogodišnji 33. Beogradski maraton trebalo je da se održi 26.04.2020. godine. Zbog proglašenja svetske pandemije prouzrokovane viruson COVID 19, takođe poštujući donete mere Vlade Republike Srbije u cilju zaštite stanovništva Srbije od pandemije, a po dogovoru sa predstavnicima grada Beograda i uz odobrenje AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka), Beogradski maraton je još 12.03.2020. doneo odluku da, ovaj najveći i najznačajniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Srbiji, odloži za 18.10.2020. godine.

Zbog velikog broja već prijavljenih učesnika za 33. Beogradski maraton, kineska trkačka zajednica, inače najbrojnija na svetu, nije želela da se pomiri sa ovom situacijom i brojni trkački klubovi, organizatori maratona, specijalizovani turoperatori i pojedinci – a među njima i neke poznate kineske ličnosti, objedinili su se u ideji da 33. Beogradski maraton ipak trče, u originalnom terminu, 26.04.2020. godine, kao virtualnu trku „33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live“, a kao znak podrške Beogradskom maratonu, Beogradu i Srbiji i znak solidarnosti sa svim građanina Srbije u ovoj, za obe zemlje, izuzetno teškoj situaciji.

Prijavljivanje za virtualno učešće na 33. Beogradskom maratonu počelo je 16.04.2020. na specijalno pripremljenoj trkačkoj elektronskoj platformi i do sada je prijavljeno preko 6.000 budućih učesnika.

S obzirom da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja – ovogodišnji 33. Beogradski maraton biće trčan tako što će svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine,
samostalno trčati svoju trku, koja može biti i kraća od maratona. Distanca će biti praćena i evidentirana, a svaki učesnik će, kao podsećanje na učestvovanje u ovom jedinstvenom događaju, dobiti i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu.

Takođe je kreirana i unikatna serija medalja sa ispisom „China-Serbia Friendship Long Live“ sa zastavama NR Kine i Republike Srbije na traci za medalju.

Poseban znak podrške je i odluka da svaki kineski učesnik virtualnog 33. Beogradskog maratona, prilikom prijavljivanja za ovaj događaj uplati i simboličnu startninu za učešće, a taj iznos će biti prosleđen kao humanitarna podrška Republici Srbiji u borbi protiv COVID 19. Kineska trkačka zajednica je, na ovaj jedinstven način, pokazala svoju snagu i solidarnost u daljoj izgradnji srpskog i kineskog prijateljstva.

Ujedinjeni organizatori trka u Srbiji o trčanju i potrebama trkača u Srbiji. Održan prvi online sastanak organizatora trka [ANKETA]
Prijavite se na besplatnu online konferenciju “Sport posle Korone #2 – Budućnost trčanja i univerzitetskog sporta Evrope”
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed