Najave trka

Iznik Ultra planinski maraton u prelepoj Turskoj

Nema komentara

Od 19. do 21. aprila 2013. u Turskom gradiću Iznik, na obali prelepog jezera, okruženim planinskim vencima, biće održano drugo izdanje Iznik planinskog maratona, pravo iskušenje za sve ljubitelje trčanja, ali ne samo trčanja.

Iznik Ultra

Pravo je vreme da postavite sebi neki novi izazov i uživate u prirodnim lepotama.  Ovo je prilika da se upoznate i sa prelepim predelima Turske, nedaleko od Istanbula, i da na svom putu obiđete i sam Istanbul i da se vratite vekovima unazad, kada je Iznik nosio ime Nikeja.

Distance maratona

Ovogodišnji maraton imaće više kategorija i dužina staza, počev od Ultra na 130K, preko 75K, pa do one zabavno rekreativne od samo 10K, pa tako svako može da pronađe sebe.

Izmedju ostalog, Iznik Ultra 130K nosi i 3 poena za kvalifikaciju za učešće na čuvenom planinskom maratonu North Face na Mont Blanu u Francuskoj.

Iznik Ultra

Iskustva poznatih maratonaca

Jedan od prošlogodišnjig učesnika, poznati britanac Ian Corless, pobednik u 2012. na 60K, preneo nam je svoje iskustvo o ovoj trci:

“Trčao sam svuda po svetu unazad godinama. Ali retko se sreću trke ovako stručno pripremljene. Sve je pažljivo pripremljeno do detalja, obeležavanje staze, osoblje organizatora, lokalna zajednica, druženje, ceremonija proglašenja i nagrade, što je na kraju rezultiralo da je to jedna od mojih najomiljenijih trka.”

Iznik Ultra

Za ovogodišnji nastup, Srbiju će izvesno na najdužoj deonici 130K predstavljati Subotičanin Nikola Kujundžić, i očekujemo njegova iskustva sa ovog maratona na našim stranicama.

Pozivamo sve koji su avanturisti i vole ovakve stilove trčanja da se pridruže u Turskoj i sami provere sve navode, još nije kasno. Do sada je prijavljeno preko 200 takmičara iz Rusije, SAD, Francuske, Kanade, Švajcarske, Koreje, Južno Afričke Republike, Srbije i Turske.

Sve potrebne informacije i načine prijavljivanja možete da pronađete na adresi www.iznikultra.com

iznik ultra logo

Trke u Srbiji u periodu od 24.09. – 30.09.2012
34. Somborski polumaraton

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed