Najave trka

4. Noćni maraton u Novom Sadu

6 komentara

4. Noćni maraton se održava 29. juna 2013. godine u Novom Sadu na Međunarodni Dan Dunava i u čast Dunava. Dok budemo trčali te noći obalom ove veličanstvene reke, podsetićemo se još jednom da smo i mi sami mali deo prirode koja nas okružuje. Svojim prisustvom veliki broj zaljubljenika rekreacije i prirode će kroz fizičku aktivnost skrenuti pažnju i podići svest o očuvanju najvećeg evropskog ekosistema, i tako se priključiti drugim podunavskim gradovima širom Evrope!

Avantura, snaga, izdržljivost, lepota, moć – neka tvoja čula osete maraton. Da ti srce kuca u ritmu noćne muzike, da ti disanje prati talase Dunava, trči pod zvezdama, trči 3. Noćni maraton u Novom Sadu!

Noćni maratoni su prava retkost u Evropi i svetu. Proteklih godina u Srbiji je maratonsko i rekreativno trčanje doživelo ekspanziju i to zahvaljujući masovnim medijima, internet forumima, sajtovima i sportsko-rekreativnim klubovima. Noćni maraton je prilika da se starim i novim trkačima omogući da učestvuju u trci koja je potpuno nesvakidašnja za naše prostore!

4. Noćni maraton u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba “Fruška gora”, održaće se u subotu, 29.6.2013. na Sunčanom keju u Novom Sadu. Start maratonske trke i start mini maratona je u 21h, dok će polumaratonci startovati jedan sat kasnije u 22h.

4. Noćni maraton čine sledeće trke:

  •  maraton (42,195km),
  •  polumaraton (21,095km),
  •  mini maraton (4km)

Prijave i startnina

Trkači i trkačice mogu da se prijave onlajn na www.arkfruskagora.org.rs, ili na dan trke, u prijavnom centru u periodu od 17h do 19h.

  • Iznos kotizacije za sve online prijavljene je 1000 dinara – sa ovom kotizacijom takmičari dobijaju kompletan učesnički paket, stiču pravo učešća, dobijaju medalju, učesničku diplomu i okrepu.
  • Iznos kotizacije na dan trke je 700 dinara, ali bez učesničkog paketa – sa ovom kotizacijom takmičari stiču pravo učešća, dobijaju medalju, učesničku diplomu i okrepu

Startni brojevi i učesnički paketi podizaće se u prijavnom centru u periodu od 17 h do 19h

Pobednici sve tri trke, kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji, dobijaju pehare i diplome, a pobednici polumaratona i maratona dobijaju i vredne robne nagrade.

Pravo učešća na trkama

  • Punoletna lica – imaju pravo učešća na sopstvenu odgovornost na svim trkama
  • Maloletna lica* – NE MOGU učestvovati na maratonskoj trci, a za učešće na Mini maratonu ili polumaratonu MORAJU priložiti pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.

* Lica koja na dan trke nemaju napunjenih 18 godina su maloletna.

Staza

Staza čitavom svojom dužinom prati tok Dunava, start i cilj sve tri trke je na novosadskom keju naspram fudbalskog stadiona FK Index. Krug je dugačak 5250m.

Staza će  biti jasno obeležena i maksimalno obezbeđena, duž staze nalaziće se više od 50 volontera koji se biti zaduženi za bezbednost trkača. Na okretima, kao i na poziciji Start-Cilj, nalaziće se sudije. Na stazi, odnosno na okretima biće postavljene okrepne stanice.

Ovde možete da pročitate utiske sa drugog i trećeg Noćnog maratona u Novom Sadu

2. Noćni maraton – Moj prvi polumaraton – uvod, razrada i zaklučak by Boško Janjušević

3. Noćni maraton – Nikad nisam znao da trčanje može ovoliko da usreći čoveka by Srđan Napijalo

Vidimo se u Novom Sadu 29. juna.

Rock & Ice triatlon 2013 – Borsko jezero
5. Ultimate Nutrition Trka Prijateljstva – Kula

Povezani članci

6 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed