Najave trka

„4 elements“ trka na Vlasini – za najhrabrije

Nema komentara

„4 elements“ štafetna trka dobija tradicionalni karakter!  Jako smo srećni da najavimo da će se održati i ove godine, na Vlasini 09.avgusta 2013.

nissan 4 elements

“4 elements” trka  predstavlja najkompleksniju sportsku bitku sportova u prirodi. Ove godine takmičenje se sa Rtnja i Bovanskog jezera seli na Vlasinu i teritoriju opštine Surdulica. Trka 4 elementa je jedina tog tipa u Jugoistočnoj Evropi a jedna od tri koje postoje u svetu.

Trka je štafetnog tipa a tim čine  kajakaš, plivač, biciklista, trkač i pilot – paraglajder. Spajanje ovih 5 sportova  je ujedno i spajanje 3 elementa. Voda, zemlja i vazduh, a četvrti element? Četvrti element je vatra koja simboliše napor koji svaki takmičar uloži u ovoj trci.

nisam 5

Sasvim nesvakidašnja štafeta

  1. Prvi u trku kreću kajakaši, i veslaju 12 km, izmena prve štafete je na vodi,
  2. Nastavljaju plivači, tradicionalno 5km plivanja ali uz jednu bitnu novinu, dodatnih 500m trčanja kako bi aktivirali treći sport (brdski biciklizam) i element zemlje.
  3. Pred mauntinbajkerima je ruta od 44km sa 1.600 mnv uspona koja vodi preko najviših vrhova planine Čemernik i Vardenik.Posle spusta sa Velikog Strešera od vodopada Valjavice aktiviraju se četvrti u timu
  4. Nastupaju brdski trkači.Čini se da i njih čeka pravi izazov, ruta duga 10km sa 1.100 mnv uspona gde na najvišem vrhu predela Vlasine prave poslednju izmenu
  5. Sva pažnja je na pilotima – paragladeristima, koji imaju 10km preleta i aktiviraju element vazduha. Ovog leta oni zatvaraju trku, njihov start je na sjajnih 1.876 mnv.Cilj im je na 1.220mnv i sleću na stadion tik uz jezero. Obavezan je gps zapis leta.

vlasina 3

vlasina 2

Nagrade i rok za prijavu

  • Postoje dve vrste plasmana, generalni (ekipni) i po sportovima (individualni).
  • Nagrada za prvu ekipu je 1.500 evra a za najbolje u svojim sportovima idu vredne robne nagrade.

Prošle godine je učestvovalo 10 timova uključujući i pripadnike specijalnih jedinica Vojske Srbije i MUP-a. Sudeći po dosadašnjim prijavama, takmičenje raste i očekuje se dosta jača konkurencija. Rok za prijavu timova je 15.jul.

Za sve informacije i prijave kontaktirajte na: marko@udruzenjefreestylera.com ili posetite fb stranu trke

 

Petrovdanski mini maraton
2. Ultramaraton Baja – Sombor i 1. Somborski maraton – NAJAVA

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed