lifestyle

Trčanje u paru: zašto bi trebalo da trčite sa vašim partnerom?

2 komentara

Da li biste voleli da trčite sa vašim partnerom? Koliko često vežbate sa svojim partnerom i na koji način je trčanje u paru kao zajednička aktivnost doprinela kvalitetu vaše veze?

trcanje u paru

Fizička aktivnost može da unapredi vašu vezu na više načina. Naučnici su dokazali da čovek daje mnogo bolje rezultate na treningu, kada ima duštvo. Pored boljeg treninga, naučnici sa Oksforda su došli do zaključka da, je nivo endorfina pri vežbanju u paru i značajno veći nego ka da ste sami na treningu.

Naravno, ako se odlučite da nađete para za trčanja, najbolje rešenje za vas je upravo vaš partner. Ovo su samo neke od koristi koje ćete ostvariti kroz zajedničko treniranje:

Fokus na zajednički cilj

Kada trenirate u paru, fokusirani ste na zajednički cilj. Bio on kratkoročno izražen kao cilj za taj trening, ili malo veći cilj koji postavite pred sebe poput polumaratona ili maratona. Činjenica je da ćete na putu ka ostvarenju cilja ujedn u naprediti vašu vezu.

Ljubav motiviše

Svako od nas je u nekom trenutku isprobao trčanje u grupi i bio deo ekipe za trčanje. Ipak, oni koji su trčali u društvu svojih partnera, svedoče da je trčati sa svojim parom najbolje iskustvo koje su imali. Najbolja motivacija doalzi od ljudi do kojih vam je najviše stalo, tu je i najjača podrška, svi preduslovi da kad jednom krenete sa ovom praksom motivišete jedno drugo i kada je najteže, svaki put će osećaj biti fenomenalan.

Trčanje u paru povećava samopouzdanje

Više snage, izdržljivosti sa jedne strane i manje sala, kao i mnogih drugih stvari koje su vam  nekada smetale, sa druge strane dovešće vas do toga da ćete moći da  osetite koliko samopouzdanja imate, vaš partner će primetiti isto to i svideće mu se.  Ako se potrudite i zajedno poradite na samopouzdanju, poboljšaćete i kvalitet vaše veze.

Kvalitetno provedeno vreme

Koliko ste puta čuli da par nije imao kvalitetno vreme? Zajednički džoging i ćaskanje u trku kroz prirodu je upravo vreme kakvo želite da provodite sa partnerom.

Libido se povećava

Tako je, ovo ste pročitali u svakom časopisu koj se nalazi na kiosku ili na svakom drugom mestu gde se spominje ova tema. Ipak, treba napomenuti da fizička aktivnost i napredak u snazi, izdržljivosti i tonusuu mišića, telesnoj kompoziciji i posebno kardio vaskularnim funkcijama poboljšavaju i protok krvi do perifernih organa. Samim tim unapređuje se i seksualna funkcija.

Ako imate iskustva podelite sa nama svoje utiske i možda nekome baš vaše reči ulepšaju život 🙂

O ovih 5 činjenica niko ne priča kad priča o trčanju
Ovo su najčešći mitovi o ishrani
Tags:

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed