Dnevne opservacije

Koristite „početnički um“ i kreativna rešenja će doći. Slučaj startne kapije na #BEACTIVE Night Run2Equality [DO#042]

Nema komentara

U subotu 21. septembra 2019. godine održalo se završno veče Evropske nedelje sporta, a trka koja se pri tome desila imala je zanimljivo rešenje za startnu kapiju.

Kompanija INOVATIONS koja je radila scenografiju i tehniku na trci imala je zanimljiv pristup rešavanju startne kapije na noćnoj trci (trka je počela u 22:30).

Umesto kreiranja standardne kapije, kreiran je svojevrsni prolaz – portal sa 4 stuba, a na stubovima pored svetala bili su i bubnjari koji su davali znak za start i kreirali atmosferu prilikom prolaska štafeta.

„Početnički um“ ili „Beginners Mind“ je koncept iz knjige „Zen Mind, Beginners Mind„, autora Shunryū Suzuki koji pomogao razvoj zen budizma u USA.

Početnički um se odnosi na stav otvorenosti, žudnje i nedostatka bilo kakvih pred-zaključaka kada se pristupa studijama nekog predmeta, čak i kada je to učenje na naprednom nivou – baš kao što bi početnik pristupio tom zadatku.

Cela poenta jeste da iskusni pojedinci, koji imaju višegodišnje iskustvo u nekoj oblasti, teško mogu da dođu do radikalno drugačijih-novih rešenja, jer su po navici već uslovljeni nekim „klasičnijim rešenjima“, koja su po pravilu „već viđena“.

U nastavku razrade ovakve ideje u startne zone mogu se uvesti i novi elementi, a neke od mogućnosti su, kao na Ljubljanskom maratonu, krov sa bubnjarima, bočne ivice, tepih, snopovi svetala u nebo i slično.

Kada smo već kod iskustva starta, kažu da je ovaj momenat najave finala na 100m na Svetskom prvenstvu u Dohi bio spektakularan!

Sve fotke sa trke pronađite ovde, a u komentarima nam ostavite linkove do najboljih startnih linija na koje ste vi naišli.

Studija ekonomskog uticaja ne mora da bude komplikovana. Već ovo iz teksta je dovoljno u moru projekata koji nemaju nikakvu evaluaciju [DO#041]
Prvi put viđena in-stadion grafika i vrhunska animacija za TV prenos prilikom najave finala na 100m na Svetskom prvenstvu u Dohi [DO#043]

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed