Dnevne opservacije

NOVE MOGUĆNOSTI KAO KVALITATIVNA PROMENA U OKRUŽENJU: 5 akcija koje danas možete trčati u Srbiji, a koje niste mogli pre samo par godina [DO#0013]

Nema komentara

Trčanje.rs je 23. avugsta 2009. godine (10 godina!) organizovalo prvo zajedničko okupljanje i trčanje jednog kruga oko Ade Ciganlije. To me je podstaklo da razmišljam dokle smo došli (kao tržište – što je tema Dnevnih opservacija), ali i da se stavim u patike nekog ko trči i pogledam koje su to nove mogućnosti koje stoje danas pred nekim ko trči, a koje u to vreme nismo imali u gradu i državi.

Šta biste vi dodali na ovaj spisak?

#1 Možete da se zabavljate na trčanju

Jedan od prvih slogana Trčanje.rs još 2010. godine bilo je „više od zabave“. U tom trenutku trčanje i zabava su bili svetlosnu godinu udaljeni. Stav je bio sledeći: Trčanje je sve sve, ali da je zabavno nije. Dosadano je i naporno.

Danas: Color Running, Vinska trka, Belgrade Business Run, trke sa preprekama… akcije kao što su #bridgethegap i slično su u mnogome povezali trčanje i baš zabavni karakter, kao dopunu druženju i socijalizaciji.

#2 Možete da trčite po šumama

Pre par godina redak događaj za trčanje u šumi bio je manje više Fruškogorski maraton, koji je pre svega bio i ostala planinarska akcija. Danas i sami znate šta je sve na sceni. 

#3 Možete svake nedelje da se trkate

Kalendar trka je porastao sigurno 500%, pa se vikendom organizuju 2-3 trke u proseku. Trke su cele godine. 

#4 Možete da kupite dobre patike

Iako nam fale neki brendovi i modeli onih brendova koji su tu (npr. ne možete da kupite Nike Next+ ili Brooks, Altru), ipak imate nekoliko specijalizovanih prodavnica za trkače. Ranije nije bilo ničega. 

#5 Možete da putujete organizovano na trke

Putovanje na maraton? Ranije se isključivo putovalo na more, na planinu, eventualno na neki koncert, danas putujete na trke i to uz dve agencije koje se bave maratonskim turizmom. Da, u Srbiji rade Active Travelling i Run Away Travel koji se bave isključivo trkačkim turama!

Dodajte u komentarima vaše predloge!

Dragan Janković, Predsednik AK Sljeme: Atletika pak, kao globalni sport, za razliku od velike većine ostalih, je imala sreću da se razvija i širi brzinom požara, i to isključivo zahvaljujući vanstadionskim disciplinama [DO#012]
GLORIFIKACIJA PATNJE i MILITARIZACIJA FITNESA: Kuda ide ovaj brod trendova u masovnom fitnesu? [DO #14]
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed