pilule za mrsavljenjeSvaki preparat deluje samo ukoliko kontrolisano jedete i ukoliko vežbate, što u prevodu znači da vam za takvu akciju preparat nije ni potreban. Pošto sam već rekla da sam svašta probala od preparata za skidanje kilograma pokušaću da vam prenesem neka svoja iskustva.

Zamena za obrok

Postoji nekoliko preparata koji se uzimaju kao zamena za obrok. Progutate jednu tabletu ili kašičicu nečeg neobičnog što primamljivo izgleda ali očajno miriše i ukus je grozan. Sa tim ukusom u stomaku ležete u krevet gladni.

Nakon nekoliko dana menjate dva obroka za tu istu gnjecavu smesu. Onda shvatite da vi u stvari jedete samo ručak normalno, a doručak i večera ne postoje. Pitate se da li uopšte treba da jedete bilo šta drugo osim preparata?

Možda i smršate ali rezultat svega je smanjenje unosa kalorija ukidanjem jednog ili više obroka, a to ste mogli i bez preparata. A moj vam je savet da ne guglate sastav takvih preparata jer ćete ga brže bolje prosuti u sudoperu.

Kapsule za blokadu apetita

Ima par preparata koji se uzimaju ujutru po jedna tableta pre doručka. Pošto sam ubeđena da je u pitanju placebo efekat, ceo dan se trudite da niste gladni jer ste prethodno popili čarobnu pilulu koja blokira apetit. Nakon otprilike pet dana, uviđate da vam je apetit normalan kada za ručak pojedete punjenu pljeskavicu i još 100 grama čokolade kao dezert.

Kafa za mršavljenje

Ukus nije daleko od obične kafe ali mislim da isto deluje kao i prethodno navedene pilule. Popijete kaficu i više niste gladni dok ne razmislite o tome malo dublje i dok ne zamiriše palačinka iz obližnje pekare.

kafa za mrsavljenje

Tablete i čajevi zelenkaste boje

Zelena boja nas uglavnom asocira na prirodu i na zdravlje. Među tabletama za mršavljenje zelenkasti preparati poznati su po tome što mirišu na bilje i ne nije podobno da se udaljavate mnogo od kuće jer u suprotnom može doći do problema. Izazivaju razna gastralna oboljenja i uvek imaju u sebi neku brzu reč, tipa turbo ili fast. To je u stvari opisni pridev vašeg probijanja do toaleta. Da li kofein zaista potpomaže mršavljenje pročitajte ovde .

Sagorevači masti

Ima ih u raznim bojama i obično su primamljivi u finom pakovanju. Prilično su skuplji od ostalih preparata, „što garantuje sigurnost“.

Štetnost sagorevača masti  bar u mom slučaju ne može da se izmeri. Zdravorazumsko pitanje je: Da li bilo šta što pijete po 18 tableta dnevno može nešto dobro da donese? Da li preparat koji menja normalnu temperaturu tela koristi ili šteti?

Tokom uzimanja organi prerađuju ogromne količine hemije u toku svakog dana. A onda počne i osećaj grozne kiselosti u želudcu koji vas prati iz dana u dan dok ne popijete celu kutiju od 100-150 tableta.

Srce preskače i prijavljuje blage aritmije ali to „tako treba“. I što je najcrnje, ja nisam ništa smršala, zato što sam jela nezdravu hranu bez obzira na svakodnevne treninge. Znači opet samo umerena ishrana je ključ i preparat je nebitan.

Lekovi u pogrešnoj upotrebi

Postoji nekoliko načina upotrebe raznih lekova za glavobolju i astmu koja može dovesti do gubitka kilograma jer ubrzavaju rad srca i imaju još kojekakvih štetnih efekata. Ovo spada pod doping tako da o ovome ne treba ni raspravljati.

Normalno stanje je da „mora malo da probada u grudima i malo da ti se tresu ruke i noge ali ako si nindža to pretrpiš“, samo što većina nas shvati da ipak nije nindža, a onda dođu čike u belim mantilima.

Sve sam vam rekla. A vi dobro razmislite koji su vam ciljevi u životu i do koje granice bi trebalo da idete. Nadam se da ćete, iako ste možda imali na umu bilo šta od ovoga gore navedenog da probate, ipak shvatiti da je to greška. Ne treba vam nikakva hemija da biste smršali. Eat clean!

planovi za trčanje