Blog & Kolumne

Koja je tvoja trkačka priča?

Nema komentara

Moja trkačka priča je zanimljiva aktivacija putem koje Reebok poziva trkače da podele svoje iskustvo i potencijalno budu jedan od 10 trkača koji ce postati deo ekskluzivnog tima koji će testirati Floatride, najnoviju patiku koja je već dobila žig najboljeg debitanta i o kojoj se uveliko priča na trkačkoj sceni.

Deset trkača testiraće Floatride patike tokom 10 dana i u toku perioda snimaće svoje utiske na stazi, koji će na kraju biti pretočen u finalni Floatride video.

Saznaj više o aktivaciji i prijavi se na sledećem linku do 21. 9, ali pre toga pročitaj moju trkačku priču i utisak o patici!

[button color=“green“ size=“big“ alignment=“none“ rel=“follow“ openin=“samewindow“ url=“https://ad.doubleclick.net/ddm/clk/405106490;205268875;h“]POSTANI TESTER[/button]

 

Nisam voleo  da trčim. Kada ste dete koje je odraslo trenirajući ekipne sportove sa loptom, trčanje je kazna i prepreka do igre.

A onda se desilo da me je trčanje sačekalo kasnije u životu i izazvalo da postavim sebi cilj. Moj cilj nije bio da istrčim maraton nego da dođem do magične granice, nevidljive linije koju je trebalo preći, takozvanog maratonskog zida. Tu sam čekao sebe da proverim ko sam.

Suočio sam se sa svojim  prvim maratonskim zidom pre sedam godina, poklonio sam mu se, snagom i odlučnošću  savladao. Od tada mu se vratim s vremena na vreme da vidim da li je još tu, i da li sam ja još tu. Da li sam postao jači, istrajniji, uporniji…

Mnogi misle da je trčanje terapija, mršavljenje, promena… Za mene trčanje je ogledalo, ono reflektuje  svet koji nosim u sebi I to pokazujem na stazi.

Trčanje sam zavoleo jer me je oslobodilo stalne težnje za pobedom. U svakoj pobedi koju ostvariš u ekipnom sportu nazire se nečiji poraz. Mada tu pobede i poraza nema, promene i lekcije su te kojima spoznaješ  gde si u tom trenutku. Iz te pozicije se trudiš da naučenu  lekciju primenjuješ kao I da promeniš ponašanje I novim iskustvima  konstantno  pobedjuješ sebe. Da porasteš I napreduješ. Trčanje ti daje tu šansu.

Trčanje me je naučilo da je kretanje prirodno za čoveka i kad prestanem da se krećem, da rastem, da tragam,  udaram i savladavam zidove, znaću da sam stigao na krajnji cilj.

Reebok Floatride test

Imao sam priliku da testiram novi Reebok model patike za trčanje Floatride i odmah sam postavio sebi dva pitanja:

Da li Reebok može da napravi patiku koja je konkurentna top modelima drugih brendova?

Ako može, da li to znači da se Reebok uključuje u trku na tržištu opreme za trkače?

Reebok je definitivno uspeo da napravi veoma konkurentnu patiku za trčanje u kategoriji top modela za tčanje na ravnim površinama.

Kako trčanje postaje sve popularnije svi se trude da naprave patiku u kojoj možete da trčite i da odmah posle toga obujete tu patiku i odete na sastanak. Reebok Floatride je upravo to, funkcionalna patika za trčanje sa dobrim izgledom.

Reebok Floatride je odlična patika namenjena trčanju po putu, za normalne pronatore.

Nemoguće je prikazati patiku a ne pisati o standarnim tehničkim detaljima, ipak ovog puta ću vam ih prikazati više kroz lično iskustvo.

Đon patike – glavni adut Reebok Floatride

Floatride je naziv pene koju Reebok koristi u središnjem delu ovog modela. I za moj lični ukus je odličan. Ima upravo onoliko mekoće koliko je  potrebno, a u isto vreme i dovoljno stabilnosti i čvrstine da izdrži mojih osamdeset i neki kilogram.

Ujedno mi se svidelo i to što patika ima veoma dobar nagib, to jest pad peta prsti koji je dovoljan ali me nije terao da trčim na petama. Moja idealna tehnika je ostala takva J

Gornjište

U eri u kojoj se gornjišta gotovo svih vrhunskih modela pletu, kako bi bila laganija i kako bi se izbegli žuljevi, što često zadaje muke trkačima sa fiksiranjem pete, Reebok je izbacio zanimljivo rešenje.

Prednji deo gornjišta je pleten i veoma udoban. Pri korišćenju je veoma dobar, propušta vazduh, prilagođen je nozi i neopterećuje ni u jednom trenutku. Za mene je to sve što tražim.

Zadnji deo je osmišljen kao okvir, ili neki ram za petu. Na njega se nadovezuje „kavez“  i zajedno čine jedan odličan sistem koji fiksira nogu veoma dobro.

Pertle koje su na prvi pogled veoma široke i nisu mi ulivale preterano poverenje, za sada rade odlično. Nisu se odvezale ni jednom za vreme treninga.  Pritom nema potrebe da ih stežete ili da se mučite sa njima.

Detalj koji mi se sviđa je i reflektujući elementi koji su tu zbog bezbednosti.

Reebok Floatride spada u laganije patike za duže treninge i trke. Dakle ne može da se poredi sa nekim modelima koji su osmišljeni da budu minimalni, ali u konkurenciji njemu sličnih modela je veoma konkurentan po pitanju težine.

Na kraju moram da spomenem i dve stvari na kojma bi trebalo poraditi kod ovog modela.

Donji deo đona je odličan na suvom, ipak po vlažnom betonu je malo klizav. Nije da ste kao na klizalištu ali ipak je ometajući faktor.

Iako je patika namenjena trčanju po ravnom, u procesu testiranja sam je naravno „provozao“ i kroz Košutnjak. Na neravnom terenu desilo mi se nekoliko puta da patikna pobegne i da se iskrivi. Ovo je inače slučaj sa svakom „knit“ patikom koju sam do sada probao, tako da nije velika mana pre je nešto očekivano što sam morao i da potvrdim.

Zaključak

Reebok je uspeo da sa Floatride modelom napravi odličan posao. Nije ni čudno što je od Runners World magazina dobio oznaku najboljeg debitanta.

Ako se spremate da istrčite polumaraton ili maraton ova patika je odličan izbor ukoliko imate normalnu pronaciju.

Posle pređenih oko 100km u njima patika nema nikakvih oštećenja pa mogu da kažem da je utisak da im je i izdržljivost na dobrom nivou.

Da li će se Reebok ozbiljno uključiti u trku ostaje da vidimo ali nova tehnologija Floatride i ovaj model su odličan iskorak u tom pravcu.

Ukupna ocena na skali od 1 do 10 bi bila 8,5

 

Kraljevsko trčanje u Dolomitima – idealno za pripreme ili aktivni odmor
Od astme do udaha punim plućima – iskustvo Škole trčanja.rs Futog
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed