Staze za trčanje

Trim staze: Gde trčati na Adi Ciganliji?

7 komentara

S obzirom da se prostor Ade pod upravom JP “Ada Ciganlija” svake sezone obogaćuje novim sadržajima uz održavanje postojećih, vreme je da vam predstavimo dva sjajna mesta za trčanje: Holmerovu stazu dužine 1200 m i Šljunkovitu trim stazu na Adi dužine 1600 m.

Holmerova staza Ada Ciganlija

Holmerova staza na Adi Ciganliji je dugačka 1200 metara, i na njoj postoji 16 stanica za vežbanje uz informativne table sa objašnjenjima. Staza se nalazi blizu kružnog toka na Adi preko puta auto parkinga golf kluba, iza malih fudbalskih terena.

Holmerova staza nalazi se u jasenovoj šumi, a podloga je sačinjena od debelog sloja piljevine i peska, što obezbeđuje maksimalnu udobnost prilikom trčanja. Napravljena je po uzoru na holandsku trim stazu u blizini Amsterdama.

Staza je primarno namenjena za početnike. Stanice za vežbanje uz stazu su namenjene kao dopuna trčanju, pa ih možete ali i ne morate koristiti. Korisno je da pored mišića nogu razvijate i druge grupe mišića, ali i da izvodite vežbe spretnosti.

Šljunkovita trim staza Ada Ciganlija

Šljunkovita trim staza se nalazi na središnjem delu Ade posle terena za američki fudbal. Staza vodi kroz šumu, u kojoj je leti svakako svežije nego na zagrejanom betonu ili asfaltnoj stazi uz obalu jezera. Osim toga, na njoj nema roleraša i biciklista koji doprinose gužvi koju mi trkači pokušavamo da izbegnemo.

Na 1600 metara koliko je dugačka, trim staza nudi i 16 stanica za vežbanje postavljenih na idealnih 100m sa oznakama i uputstvima za vežbanje. Podloga na trim stazi je od šljake, ali bez piljevine koja postoji na Holmerovoj stazi i malo je tvrđa, ali i dalje mekša od asfalta i betona.

Ako na Adu dolazite kolima, ulaz za kola kod rampe je 250 RSD, a možete parkirati veoma blizu Holmerove staze, na uređenom parkingu. Parking na Adi uz Radničku ulicu je jeftiniji, 150 RSD.

Biciklističko-trkačka velika staza oko jezera

Jedno od najlepših mesta za trčanje u Beogradu jeste naravno velika staza za trčanje oko Savskog jezera o kojoj smo već pisali detaljan opis.

Staza oko savskog jezera uz obalu ima 7,7 km i to je osnovna staza, kojom se trče i neke trke. Postoji i za nijansu duža biciklistička staza koja ide sredinom jezera (7,8 km). Staza oko golf kluba ima 2,053 km, a krug od okruglog kupatila do raskrsnice kod restorana “na kraju sveta” i nazad 3,370 km.

Imate još neku informaciju ili pitanje ostavite komentar! 

Staze za trčanje: Obrenovac – Zabran
Tašmajdanski park

Povezani članci

7 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed