Recepti

Recept: Vladine trkačke štanglice

11 komentara

Ovaj recept nam je poslao naš drug Vlada, na zahtev svih trkača koji su imali priliku da ih prbaju nakon nedeljnog zajedničkog treninga 14.2. koji smo održali na Adi Ciganliji u sklopu priprema za BG maraton. Društvo je bilo oduševljeno, a vi se oprobajte u probajte ovaj odlični i zdravi „trkčki specijalitet“.

Promešate sve sastojke u činiji...

Osnovni recept je za pripremu 3 štanglice, ali neka vam ovo bude samo okvir, jer je zapravo sve odokativno:

  • 100 g ovsenih pahuljica, kupljene na merenje, pa izblendirane da bi bile sitnije, jer su ovako suviše krupne. Mogu se kupiti firmirane poput nemačkih Hahne ima ih u Idea za 105 RSD, koje su već dovoljno sitne,
  • 20 g mlevenog badema, lešnika ili bilo kakvog drugog koštunjavog voća,
  • oko 3 kašičice meda,
  • pola kašičice cimeta,
  • ...mešajte i dodajte vodu...
  • vode po potrebi, koliko je minimalno dovoljno da se napravi smeša, ne želimo da je stavimo previše, da smesa ne bude vodnjikava.

Kada smeša postane kompaktna, otprilike 2 supene kašike stavite na parče aluminijumske folije. Foliju potom presavijte i spljoštite rukom, a onda i (kuhinjskom) daskom kako bi se napravio oblik, a potom umotane štanglice stavite u frižider. Štanglice možete u frižideru čuvati nekoliko dana.

Ako nemate pri ruci aluminijumsku foliju, može vam poslužiti i nešto deblja kesa za zamrzivač. Štanglice možete nositi u džepu i učiniti vaše duge treninge manje napornim. Štanglice možete konzumirati pre i posle fizičke aktivnosti.

Smesu zapakujte u foliju

Improvizacija

Umesto ovsenih mogu se staviti ječmene i ražane pahuljice, sve je vrlo jeftino i kupuje se na merenje. Kao dodatak u vidu arome može se staviti kafa , a može se dodati i kakao za ljubitelja čokoladnog ukusa.

Da bi ove integralne štanglice pored ugljenih hidrata imale i belančevine, možete staviti i protein surutke u prahu (whey protein) i time dobiti carbo/proteinsku štanglicu.

Prijatno!

Domaći sladoled kao osveženje za trkače

Povezani članci

11 komentara. Leave new

  • He he sada sam prava domacica.
    Jos ovaj naslov…kao kada zene prepisuju jedna od druge recept pa stave: Biljina torta:)

    Odgovori
  • Vlado, nemoj da te naziv recepta obeshrabri, svi mi smo jednaki- i kad nosimo patike i kad spremamo klopu.
    Štanglice su super, a dobili smo još recepata, pa očekujte seriju trkačkih „đakonija“ uskoro…
    Nastavite da nam šaljete vaše recepte.

    Odgovori
  • @ Vlada / odlicne su, “ko kupovne“ …mozes se zenis 😉

    Odgovori
  • ma daj bre, opusti se, treba da razmenimo recepte, i to cini nase druzenje i aktivnost. : ) nisam ih probao al’ potrudicu se da ih napravim prvom prilikom.

    Odgovori
  • Vlado, ti se zezaš, ali iz ovoga će prerasti brend energetskih čokoladica za trkače „Vlada“ ili još bolje „Daljine“ :)) Za koju godinu ljudi i neće znati šta je PowerBar :))

    Moću da probam, čim nabavim sastojke pravim!

    p.s. a ovaj recept može da bude uvod u niz članaka koji će se baviti trkačkim receptima, pa eto prilike i drugi da se pohvala umećem u kuhanju 🙂 recepte slati na kontakt@trcanje.rs

    Odgovori
  • Jel ima neki recept za trkacko prasence punjeno jabukama, suvim sljivama, suvim grozdjem i orasima :)))

    Odgovori
  • Jabuke, suhe sljive i orasi,…..hahhaaa…to je opasna kombinacija.

    Odgovori
  • štanglice! štanglice! štanglice!
    moram da priznam, kad sam ih videla u celofanu, izgledale su malo… khm… ilegalno.
    naravno, nisu.
    ali toliko su dobre da bi TREBALO da budu ilegalne 🙂

    Dado: „Ako red bul prosječnom gradjaninu daje krila,onda ove tvoje stanglice trkacu rekreativcu daju raketni pogon. :)“ hahahahahaha slatko se nasmejah! 🙂

    Odgovori
  • ispravka, nije celofan nego aluminijum 🙂

    Odgovori
  • ^ ^ ^ ahahhahahahhaa!! : D

    Odgovori
  • Mihailo Lepi Milojevic
    februar 19, 2010 22:17

    Ljudi stvarno je super na grupnom treningu sam dobio od vlade recept i mogu vam reci da su odlicne….

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed