Najave trka

ZAGREB21 powered by Heineken 0.0 – Prvenstvo Balkana u polumaratonu 2020 u Zagrebu!

Nema komentara

Zima je pred vratima, a jesenja sezona trka polako se bliži kraju. Naravno, i u toku zime je dobro pronaći zanimljive trkačke izazove za razbiti monotoniju treninga i proveriti trenutno stanje forme. Sve to kako bi u proleće bili top, a tada…

5. ZAGREB21 powered by Heineken 0.0, popularni Zagrebački prolećni polumaraton 2020. obeležiće početak prolećne sezone polumaratona i okupiti veliki broj trkača na atraktivnoj lokaciji starta trke ispred Nacionalne i univerzitetske biblioteke u Zagrebu.

Nedelja, 22.03.2020. u 9:00 sati izvrsna je prilika za protrčati Zagrebom u sam osvit proleća i uživati u prolećnom jutru dok se priroda budi, a grad još spava. Atraktivna i brza staza obećava lov na odlične rezultate i uživanje u trčanju polumaratona.

Foto: 3sporta.com

Staza je od ove godine promenjena te u prvom krugu prolazi ulicom grada Vukovara, legendarnom Savskom, pa preko Save na Bundek. Sava se u celoj trci prolazi ukupno četiri puta, gledaoci imaju prilike da vide svoje favorite u više navrata tokom trke, a cilj je takođe ispred NSK. Reka Sava u mnogočemu obeležava ZAGREB21 pa će vizura reke pronaći svoje mesto i na finišerskoj medalji, ali za prezentaciju iste- strpite se još malo!

ZAGREB21 – Zagrebački prolećni polumaraton ove godine značajno je porastao i organizacijski ali i brojem i kvalitetom trkača, te će biti i službeno Prvenstvo Balkana u polumaratonu. Balkansko prvenstvo zasigurno će privući veliki broj trkača iz celog regiona pa možemo na startu očekivati najbolje polumaratonce na Balkanu iz Turske, Rumunije, Bugarske, Srbije, Hrvatske… a i drugih zemalja koje geografski i nisu baš deo Balkanskog poluostrva, ali su članovi Balkanskog saveza atletskih federacija.

Foto: 3sporta.com

Međunarodni karakter trke sve je jači iz godine u godinu uz sve brojnije domaće trkače tako da naredni ZAGREB21 očekuje do 2.000 takmičara u polumaratonu. Osim klasičnog polumaratona, tu je i najmasovnija štafetna trka s 4 člana ekipe koje se dele na čak pet kategorija (muške, ženske, mešovite, muški miks – veći broj muških članova i ženski miks). Štafetne trke su sjajna prilika za razvijanje timskog duha u jednom individualnom sportu kao što je trčanje te odličan izgovor da svoje prijatelje izvučete iz kafića i nagovorite na trčanje.

Kao izvrsna uvertira polumaratonu, na programu je trka na 5km. Trka startuje neposredno pre polumaratona, trči se jedan brzi krug sa startom i ciljem ispred NSK.

Foto: 3sporta.com

Startni paket je uvek bogat – Champion atletska majica s motivom trke, obrok po završetku trke, još poneko iznenađenje i finišerska medalja koja će uskoro biti predstavljena kao što smo napomenuli ranije u tekstu.

Više informacija o trci možete pronaći na www.zagreb21.run , a svima savetujemo da se odmah i prijave i rezervišu svoju poziciju na startu u nedelju 22.03.2020. u 9:00 sati i prvi prolećni vikend provedu u Zagrebu!

Rane prijave traju do 15.12.2019!

Doživite zimsku bajku i ulepšajte praznike najmlađima: dođite na BANJALUKA WINTER TRAIL 2019.!
Zimske čarolije – šta trčite ove zime? I u čemu?
Tags: , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed