Prava drama odigrala se juče ujutru na Adi Ciganliji, kada je čopor pasa lutalica napao Sonju Pavun (21), oborio je na zemlju i krvnički izujedao

Tragediju je sprečio slučajni prolaznik, koji je uspeo da rastera pse, a devojka je sa brojnim povredama kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu.

Ovakav početak sezone na Adi Ciganliji niko nije očekivao, a prema nezvaničnim informacijama iz policije, ovo nažalost nije prvi napad pasa lutalica na ovom izletištu.

psi i dzogeri

– Bilo je već prijava o napadu pasa. Bilo je i sporadičnog ujedanja, ali je ovo prvi slučaj da je osoba izujedana po celom telu. Prema informacijama sa kojima mi raspolažemo, uprava Ade Ciganlije je više puta pozivala šintere da „pokupe” pse lutalice u blizini kupališta, ali kada bi ekipe došle, nisu nalazile pse – kažu u policiji.

Kako je za Press rekla Sonja Pavun iz naselja Filmski grad, žrtva čopora, drama se odigrala oko 8.20 sati, na stazi za bicikliste i rolere, nedaleko od „bandžija”.

– Trčala sam stazom, džogirala. Videla sam pse, njih sedam-osam, kako izlaze iz šume. Malo sam usporila, jer sam videla kako trče prema meni. Mislila sam da će protrčati – kaže Sonja i dodaje:

– Kada su psi dojurili, počela sam da uzmičem unazad, ali su oni skočili na mene. Oborili su me na zemlju i počeli da grizu. U početku sam se branila, ali onda više nisam mogla. Vrištala sam i dozivala: „U pomoć!”

Sigurnu tragediju sprečio je jedan prolaznik koji je uz puno muke uspeo da rastera čopor pobesnelih pasa.

– Ne znam ko je bio čovek koji je dotrčao i počeo da ih šutira. Možda je radnik iz nekog od kafića, ili se samo šetao i čuo me kako vrištim. Obično odlazim mnogo ranije na džogiranje, kada nema nikoga. Šta bi se tada dogodilo, ne mogu ni da zamislim. Ujedali su me svuda! Po rukama, nogama, leđima… Skoro su mi skinuli trenerku, koju su svu iscepali – objašnjava Sonja.

psi i dzogeri 2Kada je posle bekstva čopora ustala, Sonja je prvo pozvala oca koji je obavestio policiju i Hitnu pomoć. Lekarska ekipa, koja je ubrzo stigla, prvo je smirila devojku koja je krvarila iz rana po telu od ugriza i bila u šoku, a onda ju je odvezla u bolnicu.

– Prvo su me odvezli na Infektivnu kliniku, gde su mi dali injekciju protiv besnila i tetanusa. Posle toga me je pregledao i hirurg. Rane su mi namazali i previli, ali još sam u šoku. Ranije sam trčala po Košutnjaku, ali i tu ima mnogo lutalica. Zato sam i počela da odlazim na Adu Ciganliju – kaže povređena devojka i dodaje:

– Danas otvaraju sezonu na Adi. Divno! Mogli su da sklone pse, a ne da na svakom koraku budu lutalice. Oni se šetaju na stotinak metara od plaže. Pa prošle nedelje su napali sina našeg komšije i ugrizli ga pre nego što su roditelji uspeli da reaguju. Šta ako se neko dete udalji i napadnu ga? Šta će onda biti?!

U otpusnoj listi lekari su konstatovali da izujedana devojka ima lake telesne povrede u vidu oguljotina i ugriza. Povrede su sanirane, a Sonja Pavun će sada morati da odlazi u bolnicu na revakcinaciju i preglede kako bi lekari videli da li rane od zuba zarastaju.

Izvor: PressOnline