* NaslovnalifestyleOprema za trčanje

Koja je najbolja aplikacija za trčanje? Više nije sve u merenju tempa i kilometraže

3 komentara

Osnovna potreba koju nam zadovoljavaju aplikacije za trčanje jeste da izmerimo kilometražu koju smo prešli, da pratimo tempo i da znamo koliko dugo vremenski trčimo. Ipak, kako sve više ljudi trči i koristi aplikacije za trčanje, postalo je jasno da će sve više funkcija i mogućnosti postati presudno za našu odluku koja je najbolja aplikacija za trčanje.

Kako svako od nas ima različite potrebe kada je praćenje trčanja u pitanju, tako i ne postoji način da kažemo ovo je jedna najbolja aplikacija za trčanje. Svaka od njih radi posao i ima neke bolje funkcije od drugih aplikacija. Izbor je na vama.

Strava – najbolja trkačka društvena mreža

strava najbolja apikacija za trčanje

Omogućuje vam da uporedite vremena sa drugim članovima zajednice Strava ili sa svojom grupom prijatelja.

Naširoko popularna među biciklistima i trkačima, Strava je odličan izbor za trkače rekreativce, početnike ali i kompetativne trkače i profesionalce.

STRAVA vam nudi detaljno GPS praćenje putem vašeg telefona, ali radi i sa raznim GPS uređajima i prati sve vrste metrika. Možete da povežete svoj Garmin, Polar, Suunto, Apple watch, Fitbit i još dosta drugih uređaja. to znači da ne morate da uvek nostie telefon sa sobom na trčanje, samona kraju treninga sinhronizujete sat i aplikaciju.

Aplikacija je besplatna i radi odlično, ali napredne metrike i praćenja dobijate ako se odlučite za pretplatu u njihovom Summitu, što vas košta oko 5 dolara mesečno.

Takođe, STRAVA je poznata po popularnoj funkciji segmenata, koja pokazuje tabelu najboljih na određenoj lokaciji, pa možete da vidite kako se stojite sa ostalim trkačima na istoj ruti.

Premium korisnici takođe dobijaju pristup Beacon-u, bezbednosnoj opciji koja omogućava da označite troje vaših kontakata koji će moći da nadgledaju vaše kretanje dok koristite aplikaciju, za slučaj da vam se nešto desi na treningu moćiće da vas nađu.

Kako da instalirate i koristite STRAVA aplikaciju pročitajte u našem uputstvu OVDE

adidas Running – Runtastic

adidas runtastic najbolja aplikacija za trčanje

Aplikacija koja je poznata pod nazivom Runtastic, promenial je ime U adidas Running ali je ostala jedna od najboljih aplikacija za trčanje.

Posebno ako tražite alat „sve u jednom“ koji mapira vaš trening i čuva dnevnik raznih metrika trčanja.

Adidas running meriće vam vreme, brzinu i udaljenost, istovremeno pružajući prilagođeno glasovno treniranje i navijanje koji će vam pomoći da se motivišete i da napredujete bolje.

Ekran koji vidite možete da prilagodite, tako da vam prikazuje samo podatke koji su vama važni.

Adidas Running aplikacija takođe ima svoju zajednicu, izazove i možete postavljati razne ciljeve sebi, sve u cilju da vas motiviše da se krećete i napredujete.

Adidas Running je besplatan, ali postoji i premium pretplata koja uključuje planove treninga, planiranje ruta, intervalne treninge i još mnogo toga.

asics Runkeeper

Godinama unazad jedna od omiljenih aplikacija među trkačima, Runkeeper koristi GPS vašeg telefona za praćenje trčanja, vožnje biciklom, planinarenja i drugih aktivnosti.

Aplikacija beleži vaš tempo, udaljenost, ukupno vreme vežbanja, sagorevane kalorije i druge korisne metrike, istovremeno isporučujući razne planove treninga, uporedo sa podsetnicima i gejmifikovanim izazovima.

Korisnici mogu da koriste palikaciju da prate svoje kretanje slobodno ili da preuzmu neku od popularnih ruta za trčanje.

Možete da merite napredak i istoriju vežbanja, kao i da sinhronizujete sa brojnim drugim aplikacijama i uslugama i dobijate detaljne izveštaje o praćenim aktivnostima.

Runkeeper takođe radi sa raznim pametnim satovima i fitnes uređajima kao što su Apple Vatch i Vear OS uređaji.

Besplatna verzija ove palikacije je dostupna svima, a ako se odlučite za premium verziju (10 dolara mesečno ili 40 dolara za celu godinu), dobićete i dodatne pogodnosti kao što su planovi treninga, praćenje napretka i mogućnost da delite svoje kretanje uživo sa svojim prijateljima (zanimljiva opcija kada odete na trku)

Nike + Run Club

Aplikacija je kreirana posebno za trkače, što je čini se jedan poseban plus u odnosu na druge aplikacije koje uporedo prate sve sportove izdržljivosti.

Nike + Run Club aplikacija nadilazi osnovno praćenje sa nekoliko funkcija za motivaciju i trening, na primer kada završite trening imećete za navijače vrhunske sportiste koji će vam čestitati.

Ugrađeno je deljenje fotografija koje prekrivaju vašu statistiku trčanja fotografijom sa vaše rute.

Za vreme vođenog treninga će vam se javljati vrhunski Nike treneri i svojim zvučnim uputstvima će vam pomoći da izvučete najbolje iz vašeg treninga.

Osim toga, treninzi sa audio treniranjem sadrže integraciju Spotifi, tako da trenerove naloge možete da slušate preko svoje omiljene liste pesama.

Endomondo

Endomondo je aplikacija za fitnes koja omogućava beleženje i praćenje napretka uz gotovo bilo koje sportske aktivnosti zasnovane na kretanju, poput trčanja i biciklizma.

Edmondo Sports Tracker prati trajanje, udaljenost i sagorevane kalorije; takođe prikazuje vašu rutu na mapi.

Možete unapred da napravite plan i zakažete treninge i ciljeve, upotpunjene povratnim informacijama, od audio trenera.

Dodata društvena dimenzija omogućava vam da postavljate treninge, upoređujete napredak i šaljete i primate motivacione poruke od drugih korisnika.

Korisnici mogu voditi dnevnik treninga i na kraju dana analizirati svoj napredak.

Premium pretplata na Endomondo počinje od 2,99 dolara i uključuje personalizovane planove za trčanje, detaljnije statistike kao što su analiza zone brzine otkucaja srca i doživljaj bez oglasa.

Hrana koja pomaže da sprečite upale mišića posle treninga
Kakav je značaj koje imaju vežbe snage za poboljšanje trkačkih performansi
Tags:

Povezani članci

3 komentara. Leave new

 • Bezveze su sve te sto trpaju bespotrebne feature umesto da se fokusiraju na samo pracenje. Najbolja je iSmoothRun za iphone. Nema nikakve social gluposti ali zato prati sve zive parametre i dobro radi na apple satu.

  Odgovori
  • Pa mozes i Stravu tako da koristis. Stavis Private profile, ne pratis nikog drugog i imas je samo za sebe i za pracenje. A postaje jos bolja kada dodas ‘Elevate for Strava’ Google Chrome addon.

   Odgovori
 • Koju bi aplikaciju preporučili za početnike od 45+? 🙂 Ima li neka npr. plan za 5k za ovu kategoriju?

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed