Vesti

Kako je bilo na Enervit Open Run-u?

1 komentar

Road Runners Club Trčanje.rs kao i svake prve nedelje u mesecu i u aprilu je organizovao Open Run. Na Open Run treninzima će u buduće svaki put biti promocija proizvoda ili usluga koje mogu da pomognu trkačima/cama da se na što kvalitetninji način bave trčanjem. Ovog puta bila je promocija Enervit suplemenata za trčanje i trening tako da je aprilski Open Run dobio naziv po tome.

Na Enervit Open Run-u na Adi Ciganliji svi učesnici/ce su imali priliku da probaju energetske gelove i izotonike. Pre treninga je održano kratko uvodno predavanje o suplementaciji na maratonu, polumaratonu i treninzima dužine. Pored staze bila je postavljena okrepna stanica sa izotonicima i vodom.

Na koji način pomažu gelovi i izotonici pri trčanju?

Energetski gelovi se koriste kako bi nadoknadili potrošen glikogen u toku dugotrajnog napornog rada, u ovom slučaju trčanja maratona ili polumaratona. Bitno je da se posle uzimanja gela popije i voda. Kada se prvi put uzme gel treba uzimati na svakih pola sata do završetka trke.

U toku trčanja znojenjem gubimo tečnost iz tela, ali i elektrolite. Najbolji način da se nadoknade izgubljena tečnost i elektroliti jeste konzumiranje izotonika u toku trčanja. Na taj način radna sposobnost organizma ostaje na visokom nivou i smanjujemo rizik od pojave grčeva u mišićima.

Kako piti vodu u toku (polu)maratona?

U prilici smo da gledamo vrhunske maratonce kako u toku trke uzimaju tečnost na okrepnim stanicima a da ni malo ne uspore, niti naruše ritam trčanja. Neko ko prvi put bude pokušao da pije vodu u trku neće ovo prefektno izvesti, ili će se isprskati ili će se zagrcnuti. Mi smo na treningu vežbali i ovu tehniku.  Na jedan zabavan način smo uspeli da savladali i ovaj problem. Naš savet vam je da i ovo probate u toku vaših treninga, pre nego što dođete na trku u kojoj jurite lični rekord.

Pozivam vas da nam se pridružite na  sledećem treningu Road Runers Club-a Trčanje.rs i da zajedno, na zabavan način kroz druženje ostvarimo svoje trkačke ciljeve. Za sve vas koji bi da se sa nama družite samo nedeljom na Adi tu je i godišnja članarina kojom postajete član RRCT.

Proleće uz Trčanje.rs
Moses Mosop: Kako se priprema najbrži maratonac na svetu? [VIDEO]

Povezani članci

1 komentar. Leave new

  • Ivane, kome da se obratim za Enervit proizvode? U prodavnicama ima samo gelova, R2 i izotonika a do skoro je bilo i Pre Sporta (koji je odličan, spori šećeri koji se pojedu 1-2h pre trke) i energetske pločice za duže distance

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed