Ona trčiVesti

Želim. Hoću. Mogu. BESPLATNA vođena šetnja Kalemegdanom u novom ženskom ruhu

Nema komentara

Želim. Hoću. Mogu. Kada ste poslednji put ostvarile onaj ponedeljak koji nikako da dođe i počele da vežbate?

Ne radi se o tome da izgledamo kao neke od devojaka sa naslovnih strana. Ne radi se o tome da zasenimo bilo koga. Ne radi se o revenge body-ju. Ne. Radi se o tome da se osećamo dobro u svom telu. Radi se o tome da smo okej same sa sobom.

Šta je Želim. Hoću. Mogu.?

Toliko puta su određivane mere idealne žene. Mere koje, pa baš i nisu realne… 90 x 60 x 90 – ko izgleda tako? Ko izgleda, čestitam! Ali većini je priroda podarila drugačije oblike. Što je apsolutno u redu!

Ne, ovo nije oda feminizmu. Ovo je oda svim ženama koje su se u bilo kom momentu osećale posramljeno zbog svog izgleda. Oda svima (nama) kojima je bilo teško da počnemo, a ako počnemo da istrajemo u aktivnostima… iz bilo kog razloga.

Beogradski trkački klub i Bioderma su pokrenuli projekat Želim. Hoću. Mogu. sa ciljem promocije sporta i rekreacije među ženama bez obzira na godine, kilograme, kondiciju, spremnost… (izaberi razlog)

Beogradski trkački klub postoji već deset godina i za sve to vreme najviše radi sa ženama.

Sada je došlo vreme da dignemo glas za pravo da budemo oznojene, i nesavršene… nedepilirane, nefrizirane, nemanikirane, nenašminkane, sa borama, celulitom, ili bez… savršeno nesavršene. Ali zdrave i aktivne.

Zašto je ovo tema kojom se bavimo?

Da li ste znali da samo 9% populacije vežba, a od toga manje od 4% su žene.

Misija projekta je da se u sledećih godinu dana da podrška ženama da prevaziđu realne barijere koje ih sprečavaju da treniraju redovno ili uopšte. Aktivnosti projekta podrazumevaju organizaciju besplatnih događaja na nacionalnom nivou, a web sajt zelimhocumogu.com fukncioniše kao agregat koji predstavlja sve sportove i mapira gde i kako žene mogu da se aktiviraju.

Bioderma je ponosni pokrovitelj pokreta. “Bioderma je prošle godine, proslavljajući 25-ti rođendan svoje Sensibio micelarne vode, niz akcija posvetila ženama koje su izborile poštovanje za svoje izbore, ma kako oni neobični bili. Izbore koji su zahtevali upornost i snagu kakva „nežnom“ polu nije dodeljena u društvenim podelama. Danas, podrška koju smo bez razmišljanja pružili akciji Želim. Hoću. Mogu. za nas u Biodermi znači logičan nastavak te priče.”

Priključite se i VI!

Zato nam se pridružite 26.12. kada ćemo zajedno da donosimo prednovogodišnje rezolucije i veeelike ciljeve, a Želim. Hoću. Mogu. će se potruditi da vam pokaže da i samo kretanje može da bude zabavno. Kao uvod u godinu aktivnosti sve naše sugrađanke su pozvane na besplatan i zabavan trening na otvorenom 26.12. u 11:30 u Belgrade Running Club habu u Tadeuša Košćuška 78. A s obzirom da se radi o periodu pred Novu godinu, očekuju vas i Biodermini poklončići! Agenda izgleda ovako:

  • 11:30 – 11:45 – okupljanje u Habu, ostavljanje stvari po potrebi, podela poklončica
  • 11:45 – obraćanje organizatora i poziv trenerima da pokazu šta je to kvalitetno zagrevanje i koja je idealna postura tela u kretanju
  • 12:00 – kretanje šetnje iz Haba ka Kalemegdanu sa vodičem
  • 12:30 – iznenađenje na stazi
  • 13:00 – povratak u Hab za sve koje žele na kuvano vino i finalni poklon

Digitalnim putem nam se možete priključititi tako što ćete, zajedno sa nama, skrenuti pažnju javnosti i žena na ovo jako važno pitanje. Kako? Koristite hashtag #zelimhocumogu i zapratiti projekat na Instagramu kako bi ispratili mesečne savete i izazove, kao i besplatne događaje. Pošaljite svoju priču na zelimhocumogu@trcanje.rs i budite deo Želim. Hoću. Mogu. galerije pokreta.

Od danas menjamo sve(t) jer ja to želim, hoću i mogu.

Više o projektu na: zelimhocumogu.com

8 načina Kako da bezbedno trčite u gradu
Zašto sportski brusevi (uglavnom) imaju jastučiće?
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed