blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ona trči

Želim. Hoću. Mogu. BESPLATNA vođena šetnja Kalemegdanom u novom ženskom ruhu

Želim. Hoću. Mogu. Kada ste poslednji put ostvarile onaj ponedeljak koji nikako da dođe i počele da vežbate?

Ne radi se o tome da izgledamo kao neke od devojaka sa naslovnih strana. Ne radi se o tome da zasenimo bilo koga. Ne radi se o revenge body-ju. Ne. Radi se o tome da se osećamo dobro u svom telu. Radi se o tome da smo okej same sa sobom.

Šta je Želim. Hoću. Mogu.?

Toliko puta su određivane mere idealne žene. Mere koje, pa baš i nisu realne… 90 x 60 x 90 – ko izgleda tako? Ko izgleda, čestitam! Ali većini je priroda podarila drugačije oblike. Što je apsolutno u redu!

Ne, ovo nije oda feminizmu. Ovo je oda svim ženama koje su se u bilo kom momentu osećale posramljeno zbog svog izgleda. Oda svima (nama) kojima je bilo teško da počnemo, a ako počnemo da istrajemo u aktivnostima… iz bilo kog razloga.

Beogradski trkački klub i Bioderma su pokrenuli projekat Želim. Hoću. Mogu. sa ciljem promocije sporta i rekreacije među ženama bez obzira na godine, kilograme, kondiciju, spremnost… (izaberi razlog)

Beogradski trkački klub postoji već deset godina i za sve to vreme najviše radi sa ženama.

Sada je došlo vreme da dignemo glas za pravo da budemo oznojene, i nesavršene… nedepilirane, nefrizirane, nemanikirane, nenašminkane, sa borama, celulitom, ili bez… savršeno nesavršene. Ali zdrave i aktivne.

Zašto je ovo tema kojom se bavimo?

Da li ste znali da samo 9% populacije vežba, a od toga manje od 4% su žene.

Misija projekta je da se u sledećih godinu dana da podrška ženama da prevaziđu realne barijere koje ih sprečavaju da treniraju redovno ili uopšte. Aktivnosti projekta podrazumevaju organizaciju besplatnih događaja na nacionalnom nivou, a web sajt zelimhocumogu.com fukncioniše kao agregat koji predstavlja sve sportove i mapira gde i kako žene mogu da se aktiviraju.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bioderma je ponosni pokrovitelj pokreta. “Bioderma je prošle godine, proslavljajući 25-ti rođendan svoje Sensibio micelarne vode, niz akcija posvetila ženama koje su izborile poštovanje za svoje izbore, ma kako oni neobični bili. Izbore koji su zahtevali upornost i snagu kakva „nežnom“ polu nije dodeljena u društvenim podelama. Danas, podrška koju smo bez razmišljanja pružili akciji Želim. Hoću. Mogu. za nas u Biodermi znači logičan nastavak te priče.”

Priključite se i VI!

Zato nam se pridružite 26.12. kada ćemo zajedno da donosimo prednovogodišnje rezolucije i veeelike ciljeve, a Želim. Hoću. Mogu. će se potruditi da vam pokaže da i samo kretanje može da bude zabavno. Kao uvod u godinu aktivnosti sve naše sugrađanke su pozvane na besplatan i zabavan trening na otvorenom 26.12. u 11:30 u Belgrade Running Club habu u Tadeuša Košćuška 78. A s obzirom da se radi o periodu pred Novu godinu, očekuju vas i Biodermini poklončići! Agenda izgleda ovako:

  • 11:30 – 11:45 – okupljanje u Habu, ostavljanje stvari po potrebi, podela poklončica
  • 11:45 – obraćanje organizatora i poziv trenerima da pokazu šta je to kvalitetno zagrevanje i koja je idealna postura tela u kretanju
  • 12:00 – kretanje šetnje iz Haba ka Kalemegdanu sa vodičem
  • 12:30 – iznenađenje na stazi
  • 13:00 – povratak u Hab za sve koje žele na kuvano vino i finalni poklon

Digitalnim putem nam se možete priključititi tako što ćete, zajedno sa nama, skrenuti pažnju javnosti i žena na ovo jako važno pitanje. Kako? Koristite hashtag #zelimhocumogu i zapratiti projekat na Instagramu kako bi ispratili mesečne savete i izazove, kao i besplatne događaje. Pošaljite svoju priču na zelimhocumogu@trcanje.rs i budite deo Želim. Hoću. Mogu. galerije pokreta.

Od danas menjamo sve(t) jer ja to želim, hoću i mogu.

Više o projektu na: zelimhocumogu.com

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Ishrana za trčanje

Kakve su energetske potrebe trkača? Poznato je da je energija glavni pokretač ljudskih aktivnosti i da je crpimo iz hrane koju unosimo u organizam. S...

Trening

Kad god da vežbate – dobro je. Ali doba dana kada se postižu najbolji rezultati se mogu razlikovati kod žena i muškaraca prema novoj...

* Naslovna

Intervali, deonice ili ponavljanja su jedan od standardnih treninga kojima trkači treniraju brzinu. Najčešće se trče na atletskoj stazi, ali mogu se trčati i...

Trening snage i trčanje

Trening snage ne služi samo za oblikovanje tela i jačanje mišića – on je takođe jedan od najboljih recepata za mentalno zdravlje. Evo kako...