blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Zbog korone otkazan Sarajevo Sberbank polumaraton i sve trke u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo

Kako prenosi portal Klix.ba, zbog trenutne epidemiološke situacije sa virusom COVID-19 otkazan je Sarajevo Sberbank polumaraton koji je trebalo da se održi 20. septembra 2020.

Sarajevo Sberbank polumaraton

Predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo objavili su danas da otkazuju ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton, trku Vienna Run 4Lifestyle 10k Night Run, kao i sve prateće utrke i događaje, čije održavanje je bilo zakazano za 28. avgust i 20. septembar 2020.

“Iako smo se na sve načine trudili da se događaji ipak održe i pripreme priveli kraju, u saradnji s našim dugogodišnjim partnerima i sponzorima ipak smo zajednički donijeli tešku, ali prema našem mišljenju u ovom trenutku jedinu ispravnu odluku – a to je da otkažemo sve planirane utrke u ovoj godini”, poručio je organizator.

“Zdravlje naših trkača, publike, sugrađana te članova organizacionog tima koji je predano radio na pripremi ovog velikog događaja, na prvom nam je mjestu”, stoji u saopštenju Udruženja Marathon Sarajevo.

Dodaje se da je odluka donesena u skladu s osnovnom misijom Udruženja – a to je promocija zdravog načina života kroz sport i rekreaciju, istovremeno poštujući preporuku nadležnih organa, da se u cilju zaštite zdravlja građanstva do daljnjeg ne organizuju javna okupljanja.

Uz nadu da će se situacija u vezi s koronavirusom uskoro popraviti i uz želju trkačima da do novih susreta ostanu zdravi i u kondiciji, predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo zahvalili su se svima onima koji su i ove godine prepoznali njihov trud i rad te se za sarajevske trke prijavili u rekordnom broju, poručivši da za sve one koji su uplatili kotizacije ostaje mogućnost povrata novca ili prijave za trke u 2021. godini.

Udruženje Marathon Sarajevo će u narednom periodu prilagoditi epidemiološkoj situaciji i svoj rad kroz treninge na otvorenom u Školi trčanja Klix i kroz već poznate nedjeljne Park Run treninge, na način da će obje aktivnosti naredni mjesec biti privremeno obustavljene.

Novosti o dešavanjima iz Udruženja Sarajevo Marathon i Škole trčanja Klix pratite i dalje putem društvenih mreža FB i Instagram te njihovog zvaničnog web sajta.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Najave trka

PSK ”Spartak” i komisije za planinarski treking PSS i PSV pozivaju takmičare na1.kolo treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige 20.03.2022. Start i cilj...

Gedžeti za trčanje

Polako se sve vraća u normalu, bar na prvi pogled. Prošlog meseca, Nike je zaposlenima prikazao novi plan povratkau kancelariju koji je došao tačno...

Motivacija

Šta uzvikujete da ohrabrite trkače na trci? “Možeš ti to? Ajdeee? Još malo do kraja?” Ako niste baš sigurni šta radi a šta ne,...

Trčali smo sa

Do sada ste verovatno primenili neki trkački plan, koji vam pomaže da dostignete jasan cilj – istrčati određenu distancu ili postići željeno vreme. Trčali...