Zbog korone otkazan Sarajevo Sberbank polumaraton i sve trke u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo

Kako prenosi portal Klix.ba, zbog trenutne epidemiološke situacije sa virusom COVID-19 otkazan je Sarajevo Sberbank polumaraton koji je trebalo da se održi 20. septembra 2020.

Sarajevo Sberbank polumaraton

Predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo objavili su danas da otkazuju ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton, trku Vienna Run 4Lifestyle 10k Night Run, kao i sve prateće utrke i događaje, čije održavanje je bilo zakazano za 28. avgust i 20. septembar 2020.

“Iako smo se na sve načine trudili da se događaji ipak održe i pripreme priveli kraju, u saradnji s našim dugogodišnjim partnerima i sponzorima ipak smo zajednički donijeli tešku, ali prema našem mišljenju u ovom trenutku jedinu ispravnu odluku – a to je da otkažemo sve planirane utrke u ovoj godini”, poručio je organizator.

“Zdravlje naših trkača, publike, sugrađana te članova organizacionog tima koji je predano radio na pripremi ovog velikog događaja, na prvom nam je mjestu”, stoji u saopštenju Udruženja Marathon Sarajevo.

Dodaje se da je odluka donesena u skladu s osnovnom misijom Udruženja – a to je promocija zdravog načina života kroz sport i rekreaciju, istovremeno poštujući preporuku nadležnih organa, da se u cilju zaštite zdravlja građanstva do daljnjeg ne organizuju javna okupljanja.

Uz nadu da će se situacija u vezi s koronavirusom uskoro popraviti i uz želju trkačima da do novih susreta ostanu zdravi i u kondiciji, predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo zahvalili su se svima onima koji su i ove godine prepoznali njihov trud i rad te se za sarajevske trke prijavili u rekordnom broju, poručivši da za sve one koji su uplatili kotizacije ostaje mogućnost povrata novca ili prijave za trke u 2021. godini.

Udruženje Marathon Sarajevo će u narednom periodu prilagoditi epidemiološkoj situaciji i svoj rad kroz treninge na otvorenom u Školi trčanja Klix i kroz već poznate nedjeljne Park Run treninge, na način da će obje aktivnosti naredni mjesec biti privremeno obustavljene.

Novosti o dešavanjima iz Udruženja Sarajevo Marathon i Škole trčanja Klix pratite i dalje putem društvenih mreža FB i Instagram te njihovog zvaničnog web sajta.

škola trčanja