Trčanje uvek istom trasom ima svojih prednosti – vremenom naučite veoma precizno da odmerite koliko vas deli do 100m, 300m, 1km ili 5km, zatim, nema prevelikih iznenađenja – zapamtili ste svaku krivinu i neravninu, ali ume i to da dosadi.

Monotonija trčanja na istoj lokaciji razbija se tako što se odvažite i odete u drugi deo grada da trčite, ali jedna od super ideja je i mapiranje trase.

Da li vam se nekada desilo da nakon treninga vidite mapu (pod uslovom da trčite sa uređajem koji u sebi sadrži GPS) i oduševite se izgledom? Meni se desilo da vozim bajs i posle vidim da sam napravila jedno lepo srce i to sasvim slučajno. Međutim, pred rođendan uvek pogledam u mapu i iscrtam kuda bih trebala da potrčim kako bih istrčala svoju brojku :)

Emocije širom sveta probudile su mape ispisane sa “Marry me”, “I love you”, ali tu su i zanimljive mape životinja, crtanih junaka, biciklista, muzičkih instrumenata… Mnogima je veoma interesantna i nova trasa Beogradskog maratona koja izgleda kao da je neko radio Roršahov test.

Šta god bio vaš izbor – igrajte se, planirajte treninge crtajući po mapi i učinite ih zanimljivijim!