Vesti

Jedan trkač je umro, a 16 ih je hospitalizovano zbog vlažnosti vazduha i vrućine koja je pogodila RBC polumaraton u Bruklinu

Nema komentara

Temperatura u 9 ujutru na Koni Ajlendu već je bila 23C, a vlažnost vazduha 85%

Zbog pretoplih uslova na polumaratonu RBC u Bruklinu u subotu ujutro jedna osoba je mrtva, a 16 ih je hospitalizovano, pošto su temperature dostigle 25 stepeni. Celzijusa na početku trke.

Dejvid Rajhman preminuo na polumaratonu u Bruklinu

Trkač je identifikovan kao Dejvid Rajhman, stanovnik Flatbuša, Njujork. 32-godišnjak je doživeo zastoj srca na šetalištu na Koni Ajlendu nakon što je završio polumaraton i odmah je prebačen u bolnicu Koni Ajlend, gde je proglašen mrtvim, navodi se u saopštenju Njujork Roud Runersa.

Mapa trke

Trku svake godine organizuje NIRR. Ove godine, 22.000 učesnika trčalo je od Bruklinskog muzeja kroz Prospekt Park do cilja na šetalištu Koni Ajlend. Uslovi su bili neuobičajeno topli, sa temperaturom u 9 ujutru na 23 C, sa vlažnošću od 85 odsto.

Prema NY Post-u, 16 trkača je prebačeno u bolnicu, uključujući Rajhmana. Četvorica su zadobila teške povrede od kolapsa blizu cilja.

Poslednji put kada je trkač preminuo na ovoj trci bilo je 2014. kada je 31-godišnji trkač preminuo pred kraj trke nakon što se srušio.

Prema navodima, medicinsko osoblje je bilo locirano na svim tačkama od početka do kraja staze.

Pročitajte više o hidrataciji i trčanju na toplom

Želim. Hoću. Mogu. drugi u nizu besplatnih događaja 22. maja!
Sledeća generacija Garmin satova idealna za trejl trkače
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed