Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Lazar Rišar: Više od života

Sedamnaestogodišnji Somborac Lazar Rišar (rođ. 1994) postao je pravi hit na društvenoj mreži Facebooku zbog neobičnog podviga koji je učinio na 32. somborskom maratonu.

Kada je u nedelju, 22. maja 2011, video da se na trgu Svetog Đorđa u Somboru nešto dešava. Nije znao o čemu je reč, ali je prišao i uzeo takmičarski broj za Trku zadovoljstva, koja se trčala u dužini od oko dva kilometra. Krenuo je kada i ostali trkači, ali je na račvanju, gde su se razdvajale Trka zadovoljstva i Polumaraton, krenuo za polumaratoncima.

Druga epizoda emisije “Više od života”, televizije B92, koja se emituje 31.10.2011 u 22h, upoznaje nas sa Lazarom Rišarom, sedamnaestogodišnjim momkom iz Sombora, koji je u pocepanim cipelama i farmerkama istrčao polumaraton, bez ikakavih prethodnih priprema. Lazar je na stazi pogrešno skrenuo i umesto da završi trku zadovoljstva, pretrčao je polumaraton.

Somborski Forest Gamp, kako ga mnogi zovu, nikada se nije žalio i zahvalan je na svemu što ima, a nema baš mnogo toga. Do skoro je živeo u mnogobrojnoj porodici, sa ocem, maćehom, braćom i sestrama u jednosobnoj kući na Malom katoličkom groblju u Somboru.

Zahvaljujući ekipi emisije “Više od života” i angažovanju gradskih institucija, Lazar je nastavio školovanje u školi za decu sa poteškoćama u razvoju i sada živi u internatu, a Rišarovi su dobili obećanje da će dobiti proširenje životnog prostora, i konačno – kupatilo…

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci