Vesti

Lazar Rišar: Više od života

Nema komentara

Sedamnaestogodišnji Somborac Lazar Rišar (rođ. 1994) postao je pravi hit na društvenoj mreži Facebooku zbog neobičnog podviga koji je učinio na 32. somborskom maratonu.

Kada je u nedelju, 22. maja 2011, video da se na trgu Svetog Đorđa u Somboru nešto dešava. Nije znao o čemu je reč, ali je prišao i uzeo takmičarski broj za Trku zadovoljstva, koja se trčala u dužini od oko dva kilometra. Krenuo je kada i ostali trkači, ali je na račvanju, gde su se razdvajale Trka zadovoljstva i Polumaraton, krenuo za polumaratoncima.

Druga epizoda emisije “Više od života”, televizije B92, koja se emituje 31.10.2011 u 22h, upoznaje nas sa Lazarom Rišarom, sedamnaestogodišnjim momkom iz Sombora, koji je u pocepanim cipelama i farmerkama istrčao polumaraton, bez ikakavih prethodnih priprema. Lazar je na stazi pogrešno skrenuo i umesto da završi trku zadovoljstva, pretrčao je polumaraton.

Somborski Forest Gamp, kako ga mnogi zovu, nikada se nije žalio i zahvalan je na svemu što ima, a nema baš mnogo toga. Do skoro je živeo u mnogobrojnoj porodici, sa ocem, maćehom, braćom i sestrama u jednosobnoj kući na Malom katoličkom groblju u Somboru.

Zahvaljujući ekipi emisije “Više od života” i angažovanju gradskih institucija, Lazar je nastavio školovanje u školi za decu sa poteškoćama u razvoju i sada živi u internatu, a Rišarovi su dobili obećanje da će dobiti proširenje životnog prostora, i konačno – kupatilo…

Održan Downtown Run #2[VIDEO]
Uvodnik za nešto mirnije novembarsko Trčanje.rs

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed