Vesti

Vidovdanska trka dobitnik IAAF sertifikata

2 komentara

BRČKO Sportska manifestacija „Vidovdanska trka“, koja se održava u Brčkom, ove godine je ispunila sve uslove i kriterijume Svetske atletske federacije (IAAF) i dobitnik je sertifikata lebel kvaliteta.

Dobijanjem sertifikata lebel kvaliteta, ova sportska manifestacija svrstana je u svetsku ligu trka i maratona, odnosno ima status jedne od najboljih trka na svetu, potvrđeno je organizatorima „Vidovdanske trke“ i Atletskom savezu BiH iz sedišta IAAF-a u Monaku.

Prema rečima direktora ovog najprestižnijeg sportskog takmičenja u BiH, Borislava Đurđevića, „Vidovdanska trka“ je jedina sa prostora bivše Jugoslavije koja je u najelitnijem svetskom društvu.

„Vidovdanska trka je pokazala da i mali gradovi i male zemlje, ako pravilno iskoriste sve potencijale, mogu da naprave veliki rezultat, priznat na svim meridijanima. Bez obzira što smo posljednje dvije godine cijeli posao organizacije radili u ekstremnim uslovima, zajedničkim snagama svih učesnika, posebno volontera gradskog komunalnog preduzeća, policije i odjeljenja čiji su resor putevi, uspjeli smo da napravimo rezultat koji je za mnoge san. Ovo je sigurno najveći sportski uspjeh u BiH ove godine, a na nama je odgovornost da to naredne godine odbranimo“, rekao je Đurđević.

Priznanja i čestitke organizatorima već stižu sa svih strana sveta, a posebno ističu pismo predsednika Međunarodne asocijacije uličnih trka i maratona Paka Bora, koji je bio gost ovogodišnje “Vidovdanske trke“: „Čestitam vam na sjajno organizovanom takmičenju. Meni do sada nije bilo shvatljivo da jedan mali grad u BiH može napraviti tako veliko takmičenje. Posebno ističem dječije trke koje su jedinstvene u svetu, kako po broju učesnika, tako i po odlično osmišljenoj kompoziciji, i sigurno predstavljaju globalni obrazac i deo naših želja da se slični festivali sporta i atletike održavaju i u drugim zemljama i gradovima sveta“, naveo je Borao.

Čestitku je uputila i predsednica Atletskog saveza BiH, Đurđa Rajher-Šišul, koja je u telefonskoj čestitki naglasila značaj ovog rezultata za ukupnu poziciju atletike i sporta u BiH.

Zvanična predaja dokumentacije o najvišem svetskom statusu „Vidovdanske trke“ biće obavljena polovinom avgusta, kada i zvanično počinje odbrana statusa 2012. godine.

Moj prvi polumaraton – Ljubljana 2011 #2
AIESEC FIT: Tvoje zdravlje – tvoja odgovornost!

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed