Ada Ciganlija bi trebalo da u nedelju, 28.2.2010. bude pod opsadom trkača i trkačica – kako rekreativaca, tako i takmičara. Dva su povoda: naš projekat zajedničkih treninga za akciju “Trčite Beogradski polumaraton sa nama” i “Zima na Adi”, tradicionalna trka u poslednjoj nedelji februara.

Trčimo na Adi, da ostanemo mladi...

U sklopu priprema za Beogradski polumaraton ovo je 5. nedelja (od 11) u kojoj organizujemo zajedničke treninge. Prethodne četiri nedelje su po mišljenjima učesnika bile pravi potez, tako da sa još većim elanom nastavljamo u istom smeru. I ovaj put vam zakazujemo sastanak u kafiću Havana, odakle u 10:00 časova krećemo na naš zajednički trening, po grupama koje smo definisali na početku. Svi su dobrodošli, a grupe postoje za različite nivoe spremnosti, pa tako i za apsolutne početnike koji prvi put trče sa nama.

Aktivno druženje nakon trčanja

Posle treninga u Havani ćemo se družiti uz mini predavanja i razmenu iskustava. Ovom prilikom najavljujemo specijalna iznenađenja. Naši drugari i rekreativci iz MK 1893 slave rođendan, pa računajte da će atmosfera na stazi oko jezera i posle u Havani biti fenomenalna. Pored motivacione priče i super druženja, očekuje nas i jedno mini predavanje i diskusija vezana za trkački trening, prilgođena da svi saznaju nešto novo.

Trka “Zima na Adi”

Sportski savez Rakovice organizuje tradicionalnu kružnu trku oko savskog jezera na Adi Ciganliji pod nazivom “Zima na Adi”, u nedelju, 28. februara 2010. godine. Start trke je u 11:00 časova kod restorana Jezero. Prijava učesnika na istom mestu od 9:30-10:45. Trka je takmičarsko – rekreativna za sve klubove i rekreativce sa teritorije grada Beograda i šire okoline. Najuspešniji takmičari nagrađuju se peharima i medaljama. Pokrovitelji su Gradski seretarijat za sport i omladinu i JP Ada Ciganlija.

U svakom slučaju, Ada je u nedelju centar Beograda. Vidimo se!