Vesti

Utrči u Novu godinu – 5+ predloga za aktivan doček 2019.

Nema komentara

Ako vam je dosadilo da Nove godine dočekujete na gradskim trgovima, u zadimljenim klubovima, na sedeljkama, u pidžami… evo predloga gde biste mogli aktivno da ispratite 2018. i da utrčite u 2019. ili da je započnete trčanjem. Istina, za ovakav doček morate otputovati van zemlje i to po mogućstvu u (više ne tako) „Novi svet“, ali praznici su, pa što da se ne počastite.

Dan D

Evo prvo par predloga za trke koje održavaju 31. decembra ili tik posle ponoći.

Rezolucija 5k

Nema boljeg načina da se oprostite od 2018. nego da donesete neke zdrave rezolucije, a nema bolje prilike za to nego na trci koja nosi ime Rezolucija 5k! Ovo je jedna od najstarijih novogodišnjih trka ikada, a ove godine slavi svoj 34 rođendan.

Trka se održava 31. decembra u Denveru, Kolorado, trči se 5km, a start trke je tačno u podne. Maske su poželjne.

Trka je, između ostalog, humanitarnog karaktera i učešćem na istoj podržavate volontere Kolorada. Ako ste rešili da praznike provedete u Koloradu, savetujemo da istrčite trku i javite nam kako ste se proveli.

Njujork Road Runners ponoćna trka

U Njujorku ste? Sjajno! Ovo je grad sa verovatno najviše opcija za doček Nove godine.

Ako vam je Times Square previše histeričan, njujorški Road Runnersi organizuju trku od 4 milje. Mesto zločina je Central Park, okupljanje predveče uz muziku i piće, a sama trka kreće kada otkuca ponoć.

Zamislite ovo, odbrojavate 10, 9, 8, 7….3, 2, 1 i umesto da se izljubite i izgrlite, krećete u trk dok njujorško nebo šara čuveni vatromet. Zvuči uzbudljivo i krajnje originalno.

Ponoćno ludilo u Finiksu

Glavni grad Arizone već 29-u godinu zaredom domaćin je trke koja nosi naziv Ponoćno ludilo (Midnight Madness Run). Ovaj događaj nudi zapravo dve trke po 5km, prvom ispraćate 2018., a drugom otvarate trkačku sezonu u 2019.

Start prve trke je 31. decembra u 22:30, a druge 1. januara u 00:10. Između ove dve trke imate priliku da se počastite penušavim ciderom.

Sjajna stvar kod ove trke je što je možete trčati bilo gde! Potrebno je samo da se javite organizatorima (ako ste van USA) i dogovorite oko preuzimanja sjajnih medalja i dostavljanja vaših rezultata. Ako ste zainteresovani pišite na info@startlineracing.com

„Jutro posle“

Ipak ste rešili da obučete onu svetlucavu haljinu ili novu košulju i da doček provedete uz puno pića i hrane? To je ok. Čak iako ste preterali u najluđoj noći, mamurluk možete da anulirate na nekoj od trka. Evo nekih predloga.

Hangover Half Series

Za sve nas koji volimo da popijemo, u Kanzasu ima idealan događaj za nas! U zemlji suncokreta možete da birate između tri trke. Dve na 5km i jedan polumaraton.

Prva trka zapravo kreće 15 minuta pre nego što sat otkuca ponoć 31. decembra. Trči se 5km, a na okrepnim stanicama čeka vas, ni manje ni više, nego pivo.

A ujutru, kada shvatite da ste preterali, možete da istrčite „mamurnu trku“ i da birate da li ćete trčati 21km ili 5km u zavisnosti od toga koliko vam treba da se otreznite.

Svi koji istrče jednu od trka dobijaju touchscreen rukavice sa logom trke, a ako ste hrabri da trčite sve tri, dobijate pulover. Kako originalno, zar ne?

Hair of the Dog 5K ili Klin se klinom izbija

Virdžinija ima sličan recept za novogodišnji mamurluk. Na trci od 5km 1. januara 2019. možete izabrati jednu od dve divizije: Formalwear Division –  ako želite da svima pokažete svoj novogodišnji autfit;  i Heavy Kevy’s Weight Challenge Division –  svoje kilograme možete pretvoriti u vreme za koje ćete istrčati trku tako što će se svaka funta biti zamenjena jednom sekundom.

https://www.instagram.com/p/Bcw7Igolo-l/?utm_source=ig_embed

Nakon trke možete nastaviti sinoćni parti uz slatkiše, kafu ili alkohol i prisećati se budalaština od prethodne noći.

Bonusi za „Evropljane

Ove godine, Evropa nam je siromašna sa novogodišnjim trkama. Istražujući šta ima u ponudi, naišli smo na ove dve zanimljive trke/događaje.

Novogodišnji trkački kamp u Bidgošču – Poljska

Ok, možda smo ove godine zakasnili kada je ovaj kampu u pitanju, ali nije na odmet znati za dogodine. U pitanju je trkački kamp koji se ove godine održava od 27. decembra i traje do 2. januara.

Ovaj kamp je miks trčanja, uživanja, žurkarenja i opet trčanja. Poslednje dane ove godine ispratićete trčanjem kroz prelepu prirodu u blizini Bidgošča, zatim ćete uživati u Spa centru, a najluđu noć ćete provesti na žurci u hotelu. Prvi dan Nove godine započećete laganim trčom od 10km. Nama ovo zvuči idealno, a vama?

Adidas Runners Kopenhagen

Za kraj, za sve vas koji ste u Kopenhagenu za Novaka, evo sjajne prilike da zategnete mišiće kako bi vam novogodišnja odevna kombinacija još bolje stajala.

Adidas Runners iz Kopenhagena organizuju poslednju trku godine! Započnite dan jednim polumaratonom 31. decembra i uđite u Novu godinu jako i energično! Ekipa se okuplja u 9:35 pa ko je tamo, topla preporuka.

A gde ćete vi za Novaka?

Infruenseri/ke vs profesionalni sportisti/kinje – kako se vodeći sportski brendovi reklamiraju danas
Beogradska trka u gaćama – tradicija prkosa zimi se nastavlja!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed