Vesti

Počeo upis u Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba

Nema komentara

Upis u Školu trčanja je počeo! Najveći rekreativni trkački klub u našoj zemlji Beogradski trkački klub (BRC) i ove jeseni poziva sugrađane da budu fizički aktivni i priključe se velikoj beogradskoj trkačkoj zajednici.

Upis u Školu trčanja „From Zero to Hero“

Pod sloganom “From Zero to Hero” nova sezona Škole trčanja biće posvećena svim trkačima, herojima grada Beograda, koji uprkos obavezama i problemima redovno dolaze na treninge, bodre jedni druge i vode računa o svom fizičkom zdravlju. 

Podsećamo da je klub dobitnik ovogodišnjeg priznanja “Heroj 35. Beogradskog maratona” za veliki doprinos i razvoj trkačke zajednice, koje dodeljuje Beogradski maraton. Članovi BRC-a (više od 350 njih) svakodnevno pomeraju svoje granice, kako u distancama tako i u brzini trčanja.

Dragoljub Milosavljević, direktor Beogradskog trkačkog kluba povodom početka nove sezone je rekao da ljudi kroz trčanje pričaju priču o Beogradu na mnogo različitih načina.

„Verujemo da su svi naši članovi veliki heroji na različite načine. Put od totalnog početnika u trčanju, do kruga oko Ade i polumaratona je zaista veliki poduhvat. Ako se uzme u obzir da su svi naši članovi zaposleni, studenti, da imaju porodice ili neke druge obaveze, onda je taj put od totalnog početnika do heroja još veći. Želimo da ispričamo priču o njima, ljudima koji svakodnevno inspirišu celu zajednicu. Inspirisani svim našim trkačima, zajedno nastavljamo da stvaramo nove heroje“, istakao je Milosavljević.

Kroz BRC školu prošlo je preko 4500 zadovoljnih trkača koji su od 2013. godine do danas istrčali svoje najlepše kilometre.

Program Škole trčanja

Program traje 4 meseca kroz trening koji vode školovani treneri sa DIF-a. U početnom radu se testira fizička kondicija i zdravlje svakog polaznika. A treneri stoje na raspolaganju za svaku vrstu saveta i preporuke.

Pored pažljivo smišljenog mesečnog programa rada, u okviru škole održavaju se predavanja i radionice, a grupno se odlazi i na trkačke izlete i maratone. Druženje i energija koju svaka grupa ove škole nosi sa sobom poseban su doživljaj, a trkači dobijaju i diplome o uspešno završenoj školi. Treninzi se održavaju 3 puta nedeljno na Novom Beogradu i Adi Ciganliji. 

Na kraju svake sezone Škole trčanja, trkači idu na diplomsku trku zajedno sa timoom. Ove godine radi se o Sarajevskom polumaratonu.

Diplomska trka

Beogradaski trkački klub u Budimpešti.

U nedelju, 18. septembra u Sarajevu će biti održan 15. Sarajevski polumaraton. Beogradski trkački klub kao jedan od najvećih trkačkih klubova u regionu uzeće učešće na ovoj trci sa preko 150 članova Škole trčanja i nordijskog hodanja. 

Ovo je prvo učešće kluba na Sarajevskom polumaratonu, a povodom odlaska velike grupe trkača iz Srbije glavni trener kluba Ivan Radenković je izjavio:

“Radujem se ovom putovanju. Vredno smo trenirali i letnju sezonu ćemo krunisati trkom u Sarajevu. Radujem se i druženju sa našim prijateljima iz sarajevske škole trčanja. Uvek se srećemo na raznim trkama, ali ovo će biti prvi put da im idemo u goste. 🙂 Maraton je prilika da jedan grad pokaže svoje najlepše lice, siguran sam da će tako biti i ovaj put. Naša putovanja na trke izuzetno doprinose povezivanju i upoznavanju svih trkača iz regiona. Prošle godine smo letnju sezonu završili u Ljubljani, ove u Sarajevu, a sledeće je u planu Zagreb.“

Udruženje Marathon počelo je 2006. godine sa organizacijom ovog sportskog događaja koji se danas sa pravom smatra jednom od najmasovnijih sportskih događaja Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Iz godine u godinu Sarajevski polumaraton okuplja sve veći broj učesnika, kako profesionalnih sportista tako i rekreativaca i amatera.

UPIS novih polaznika će se održati u subotu, 1. oktobra u BRC Runners Hubu, Tadeuša Košćuška 78.

 Više o BRC Školi trčanja na: skolatrcanja.com 

Prvo učešće Skajraning reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu
Da li želite da idete bajsom na posao? Evo šta možete uraditi
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed