UltramaratonVesti

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović trči najdužu trku do sada

Nema komentara

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović namerava da istrči svoj najduži, a po svemu sudeći, i poslednji maraton. Plan je da istrči do jednog od najsvetjih gradova na svetu, grada oko kog se sve tri vere bore – Jerusalima. I to čak 2.800km.

Njegov prethodni najduži ultramaraton je bio do Moskve, kada je zbog pandemije Korona virusa bio vaćen sa belorusko-ruske granice. Tada je istrčao „samo“ 2000 km.

Na trku do Isusovog groba kreće u maju

https://www.instagram.com/p/Cl_6S5jNdOA/

Ovog puta plan je „da krenem u maju i trčim svakog dana osim četvrtka i nedelje. Mislim da će mi trebati dva i po meseca da stignem, a cilj mi je Isusov grob u prestonici Izraela“.

Kako kaže, ovog puta će ga pratiti kamere, i svako ko želi će moći da mu se pridruži u svakom momentu. Kao i uvek, podršku ima od Opštine Krupanj, čiji je promoter sporta. A kako kaže za Lozničke novine, „javili su se i neki ozbiljni sponzori tako da očekujem dobru logistiku na tom napornom putu“.

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović i poslednji ultramaraton

https://www.instagram.com/p/CjVIKvYthyy/

Ovaj ultramaraton najverovatnije neće biti humanitarnog karaktera, a cilj ovog podviga je da trči za zdravlje srpskog naroda i u Jerusalimu se pomoli za dobro Srbije. Pripreme su već počele, i Kikanović trči šest puta nedeljno. Sada je napravio pauzu i otišao na Svetu goru da bi dobio blagoslov od Hilandara. Sutra ulazi na Hilandar i ostaće tri dana, a zatim nastavlja sa treninzima.

„Loša je situacija u celom svetu, pa postoji i veliki rizik i dalje trčati na duže staze!“

Aleksandar Kikanović

Na pitanje zašto je ovo poslednja ultramaratonska trka, Kikanović kaže:

„Iskren da budem do sad sam pretrčao bez treninga 5600km. Stigao do svetinja kojih sam želeo, naravno i dalje cu trenirati, trčati neke manje deonice, ali na ovako duge staze teško.“

Kada nova ultra počne, Kikanović će trčati pet dana nedeljno. I to od Srbije, preko Bugarske, Turske i Sirije do Izaela odnosno Jerusalima.

Da podsetimo, on je do sada istrčao oko 5.800km i to za lečenje dece gde je prikupio više of 140.000 evra.

Poslednji u nizu od Krupnja do grada Jaši u Rumuniji, završio je u novembru prošle godine kada je trčao za lečenje osmogodišnjeg Aleksandra Džavrića. Kikanović je ovom prilikom pretrčao 1.150km do manastira u kom počivaju mošti Svete Petke.

Atletska Balkanijada za juniore u Turskoj otkazana, Evropsko prvenstvo upitno
Sve je spremno za osmi Belgrade Indoor Meeting
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed