blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Trenirajte u grupi za vaš novi PB – BRC Road Runners program za trkače i napredne početnike

BRC Road Runners je program za sve koji su već u trčanju, trče trke samostalno, završili su Školu trčanja ili su dobroj kondiciji. U zimskoj sezoni pripremili smo program koji će vam omogućiti da trenirate po trenažnim principima vrhunskih trkača, ali prilagođeno vašoj trenutnoj formi.Cilj programa je da se pripremite i da istrčite svoj lični rekord na 21 km ili na 10 km. Planirane trke za ovu sezonu su Barselona polumaraton, Beogradski maraton (21km), a sezonu završavamo na polumaratonu u Dubrovniku.

Trening je koncipiran tako da se trenira 4 puta nedeljno. Pored trkačkih treninga radi se na snazi, pokretljivosti zglobova i na tehnici trčanja.

Lokacije i termini treninga

  • ponedeljak 19h – Brankov Most, Sport Active (snaga + trčanje)
  • sreda 19h – Runners Hub, Tadeuša Košćuška 78 (trčanje)
  • četvrtak 19h – Atletska dvorana (tehnika trčanja + snaga + pokretljivost)
  • subota 9h – Ada Ciganlica, klub Šuma (trčanje)

Cena

Cena programa koji traje pola godine može da se plati na dva načina:

  • 17.000 dinara
  • u dve rate od po 9.500 dinara

Bonusi

U cenu programa ulazi:

  • klupska majica
  • lekarski pregled

Razlika između vežbanja (working out) i treniranja (coaching) je velika.

Tako je i u trčanju: možete trčati i možete trenirati trčanje.

Osnovna razlika jeste u tome da vežbanje (trčanje) podrazumeva aktivnost bez cilja i jasnog plana (sistema treninga). Kada trenirate onda, po pravilu, imate ciljano vreme i sistem za koji se nadate da će vas dovesti do tog ciljanog vremena.

Vežbati je mnogo važno i mnogo bolje nego ništa ne vežbati. U ovom brzom vremenu u kome živimo čoveku često nije ništa drugo i potrebno – nego da ode i da se lepo umori, bilo to u teretani ili na partiji basketa ili trčanja. 

Ipak, ako želiš da napreduješ, onda je potrebno promeniti pristup.

Taj drugi pristup je pristup profesionalaca.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Profesionalac (svi smo mi amaterski trkači, niko ne zarađuje) zna da planira sezonu. Planirati sezonu znači da imate jasnost koju trku želite da istrčite, koju distancu i u koje vreme. To je verovatno vaša trka prioriteta A. U sklopu sezone možda imate i druge ciljeve, kao što je npr. da uradite neku veću distancu (prioritet B ili isprobate neku drugu disciplinu).

Ako ste profesionalac u trčanju, možda imate i plan na duži vremenski rok. Na primer, znate da ćete sledeće godine trčati maraton, a one tamo eventualno trail trku na 100km. 

Da bi uspeli i napredovali u trčanju, najbolja investicija je trener (online), a druga najbolja investicija (još bolja) jeste trening grupa sa trenerom.

Pejs grupa je ta koja vam omogućava da gurate onda kada je teško, u stilu Etiopljana i Kenijaca koji trče u grupi da obore svetski rekord.

Trener je tu da vas vrati na početak, vidi šta je važno, odmori kada je teško. Zajedno sa vama, pomaže vam da uvidite gde su vam granice i kako ih pomeriti. To je treniranje trčanja, i to je jedan uzbudljiv proces ličnog postignuća. 

U BRC-u, kroz više od 5 endurance programa, pomažemo trkačima da postanu PRO. Bilo da želite da oborite lični rekord na 21k, unapredite specifičnu snagu za trčanje, isprobate triatlon ili maraton, tu smo da trenirate bolje!

PRIJAVI SE

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Ona trči

Marija Tešić Fidelak je majka dvoje dece, preduzetnica, trkačica i žena koja se izborila sa karcinomom grlića materice! Porazgovarali smo sa Marijom o tome...

Vesti

Upis u Školu trčanja je počeo! Najveći rekreativni trkački klub u našoj zemlji Beogradski trkački klub (BRC) i ove jeseni poziva sugrađane da budu...

Trening snage i trčanje

Snaga za trčanje vam je neophodna jer je ona temelj na kojem stoji kvalitetno trčanje. Ako mišići nisu dovoljno snažni, a zglobovi stabilni u...

Vesti

Svečanost pod nazivom “Heroji su među nama” koju organizuje Beogradski maraton, ove godine obeležila su priznanja za pojedince i organizacije koje su doprinele razvoju...