Vesti

Trčite sa nama trku zadovoljstva

4 komentara

Ovaj tekst je posvećen svima vama koji biste želeli da promenite nešto u svom životu a nemate snage i volje da tu promenu započnete. Namenjen je i svima vama koji želite da kažete DA zdravom životu, aktivnosti, druženju, da kažete DA prirodi i da počnete da živite u skladu sa njom.

Želim da vas motivišem da nam se pridružite i da osetite svu onu lakoću postizanja snage i kontrole nad sopstvenim telom, jačanje psihe, da se suočite kako sa fizičkim tako i sa svim drugim životnim naporima i da ih sa lakoćom prevaziđete.

Zamislite sebe u patikama na ovom mestu... Možete li samo da zamislite?

Danima sam govorila da ću da napišem ovaj tekst ali nikako reči nisu nalazile smisao. Želela sam da vam kažem vidite mene, godinama sam se bavila jogom i mislila da je dostizanje majstorstva u jogi dovoljno za moj fizički i duhovni razvoj, ali otkrićem trčanja videla sam da je moja snaga tražila jači podsticaj, tražila izdržljivost i jačinu a moj duh spoznao nove dimenzije, i to kroz trčanje. Ali, zašto bi moj primer bio motivacija za vas?

Zato sam se pitala kome sam sve eliksir „trčite“ preporučila u poslednje vreme. To je moj brat, uspešan poslovan čovek, koji je ušao u rane četrdesete i počeo da pije lekove za pritisak, to je moja frizerka koja je u svojim kasnim dvadesetim, neraspoložena jer se oseća tromo, to je moja poznanica u ranim dvadesetim koja je prestala da aktivno igra  tenis i počela da se goji, to su mladi sa kojima radim koji ne znaju šta će u slobodno vreme, to su moje poznanice u sportskom klubu koje vežbaju i iscrpljuju se u zagušljivim prostorijama. Moja najveća želja je da potrče moji najrođeniji. I nije da ja to njima ne mogu da kažem lično, mogu ali zašto bi moja želja bila motivacija za njih pa i za vas?

Pitala sam se koga ja želim da vidim na našim susretima i zajedničkim trčanjima. Želim da vidim vas sve aktivne ljude, svih generacija, koji se ne mirite sa monotonijom, sivilom i zimskim neraspoloženjem, sve vas koji ne verujete da u zimsko nedeljno jutro, vedri i nasmejani možete da ustanete, dobro se obučete i proklizavši par puta ipak trčite. Želim da vas uverim da u sebi nosite mnogo više lepote, snage i jačine koju možete da podelite sa nama. Ali zašto bi moja uverenja bila motivacija za vas?

Naša želja i snaga nas vode... i to se vidi. Hoćeš li i ti sa nama?

Bez obzira na uzrast, izgled, visinu, težinu, gipkost, spremnost, fizičku kondiciju vi trčite kroz život, dani protrčavaju pored nas, godina za godinom samo vas iznanadi poneka slabost, zašto se ne prepustite izazovu prirode koja vam je dala mogućnost da trčanjem ojačate sebe i kroz život istrčavate kao pobednici zadovoljni okrepljeni, ushićeni i strastveni. Ostrašćeni za aktivnim životom.  Ali zašto bi moja strast bila motivacija za vas?

Zato što:

 • trčanje jede kilograme, holesterol, celulit,
 • trčanje vam vraća fizičku kondiciju i popravlja vaš stav i fizički i životni,
 • trčanje obnavlja životnu radost i energiju,
 • trčanje povezuje sa najbližima ali i sa drugim ljudima gde god da ste,
 • trčanje je nasušna potreba ako je vi prepoznate,
 • trčanje unapređuje vaše zdravlje jer baš tako vi to želite.

Ali zašto bi moje zato za vas bilo motiv?

Nađite i definišite  svoj primer, svoju želju, svoja uverenja i svoju strast, recite svoje zato i dođite da trčimo zajedno.

Utisci sa pripremnog zajedničkog treninga
Osnovan ARK “Somaraton“ Sombor

Povezani članci

4 komentara. Leave new

 • Marija, sjajno! Ovo je suština. Nadam se da će tvoje reči dopreti do mnogih i naterati one „neaktivne“ na razmišljanje.
  Šta bi bilo kada bi nešto promenili nabolje? Ništa vas ne košta da probate, a možete mnogo toga da dobijete.

  Odgovori
 • Svaka rečenica u ovom tekstu može da bude slogan i sajta Trčanje.rs i da preraste u priču atkivnog života koju nameravamo da sprovedemo.

  Svaku rečenicu možeš da pročitaš posebno i da ima značenje, npr:

  -Zato sam se pitala kome sam sve eliksir “trčite” preporučila u poslednje vreme?

  -Želim da vas motivišem da nam se pridružite i da osetite svu onu lakoću postizanja snage i kontrole nad sopstvenim telom, jačanje psihe, da se suočite kako sa fizičkim tako i sa svim drugim životnim naporima i da ih sa lakoćom prevaziđete.

  -Želim da vidim vas sve aktivne ljude, svih generacija, koji se ne mirite sa monotonijom, sivilom i zimskim neraspoloženjem, sve vas koji ne verujete da u zimsko nedeljno jutro, vedri i nasmejani možete da ustanete, dobro se obučete i proklizavši par puta ipak trčite.

  Hvala ti na razumevanju i podršci, tvoje reči ohrabruju… Nadam se da će dopreti i do drugih!

  18.4.2010. – 100 novih trkača?

  Odgovori
 • Bravo Maro 🙂 od svih sportova, trčanje je definitivno najbliže da osim sredstva bude i cilj 🙂 otuda u njemu i postoji ona zamišljena linija, koja označava kraj trke, kraj jednog mikroživota i početka novog

  Odgovori
 • Marija, ovo je sjajno, stvarno svaka recenica je ziva i istinita 🙂 Ja sam jedna od tih koji nisu verovali da u zimsko nedeljno jutro, vedri i nasmejani mogu da ustanu i da trče… Sad znam da mogu i uživam u tome, a sigurno ne bih da nije svih vas!

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed