Vesti

Trčim dakle postojim!

2 komentara

Još jedan trening, udah, izdah, osmeh…mala pauza i sećanje me vrati par meseci unazad……rezultati nalaza loši – anemičnost i sportsko srce. Svi moji dugogodišnji izgovori da meni ne treba bavljenje sportom i zdrava ishrana, jer zaboga imam dobru liniju, su pali u vodu. U jednoj sekundi shvatila sam da nema ni mene ako nemam zdravlje! Na moju sreću, bilo je dovoljno samo malo motivacije, pozitivnih i veselih ljudi oko mene, dobra oprema i “open space” pa da počnem da gledam život iz drugog ugla.

Moj najjači utisak za proteklih par meseci je – Run&Fun ekipa. Mala probrana, simpatična, aktivna, uvek spremna za izazove i uvek u trku – naša FUN grupa. Trčanje je postalo naša strast. Subote su se smenjivale jedna za drugom, a naši treninzi se nisu više završavali ustaljenom rečenicom “Vidimo se sledeće subote”. Nekako spontano počeli smo da ostajemo na Adi nakon treninga. Uz kafu, sok, mnogo smeha, saveta, iskustava i anegdota vremenom smo jedni druge slušali, bodrili, savetovali i tako postali pravi mali, ali odvažan tim! Očigledno je bilo da nas adrenalin sve pokreće i donosi radost na naše lice.

Ponosna sam na sve ljude iz grupe koji su posle mnogo, mnogo godina neaktivnog načina života potrčali i učinili nešto za sebe. Na sve one koji su se “odlepili” od kauča i kompjutera, na one koji su povećali svoju fizičku aktivnost, smršali, spremili se za leto i kupaće kostime. Pa čak i na one koji su se tu našli slučajno, iz radoznalosti, a ostali da trče, pa čak i na one koji su se mučili i one koji su nas“mučili” da izdržimo 😉

Ponosna sam i na sebe. Pobedila sam dugogodišnji strah od pasa i odlučila da je vreme da imam kućnog ljubimca. Čak i kada mi se ne ide u na trening, Asja mi je motivator. Za par meseci uspela sam da od sporog puža postanem brza kornjača! 😉 Povećavala sam minutažu, uhvatila dah i ono što mi se pre par meseci činilo kao nemoguća misija, savladala sam. Sada trčim i ne ispuštam dušu. U ratu sam sa cigaretama, u miru sam sa mojim Boost patikama 😉

Posle dužeg vremena vratila sam se onim sportskim navikama koje sam bila zaboravila, osećam se dobro, zdravije, istrajnije, lepše i poletnije 😉 Dobila sam neke nove ljude, snagu, istrajnost i samopouzdanje. Da nije bilo adidasa, da nije bilo Run&Fun grupe, da nije bilo bloga, ne znam koliko bi još vremena prošlo do ovog fenomenalnog osećaja da imam snagu, da imam život i sve konce u svojim rukama. Da nema nemogućeg, jer ja postojim da sebi dokažem da je to što zamislim moguće. Ne mogu više zamisliti neki drugi put, stazu, izazov. Priznajem, nije bilo lako, ali je bilo super zabavno i naravno nastavlja se! …Dosta sam odmarala, glas trenera me uvek vraća na obećanje koje sam sebi dala i trčećim korakom nastavljam svoj trening sa adidas Run&Fun grupom.

Šta da radite kada vam je dosadno da trčite? Probajte ova 3 jednostavna saveta i izađite na sledeći trening.
5 najbojlih trkačkih dešavanja u prvoj polovini 2013. godine
Tags:

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version