Danas je za nas bio specijalan dan. Za naše trkačko društvance koje se danas okupila na Adi Ciganliji u Beogradu, spremili smo malo iznenanđenje: na druženje nakon treninga pozvali smo Miloša, čoveka koji je napravio forum Trčanje.info da nam ispriča svoju priču o trčanju i pokretanju jedne od prvih i najvećih online zajednica trkača i trkačica u Srbiji.

O četvrtom zajedničkom treningu

Ekipa pred početak četvrtog zajedničkog treninga. Spremni smo za izazov. A vi?

I ako je osvanuo kišovit i tmuran dan posebno smo ponosni na broj početnika koji su danas trčali u prvoj grupi. Prva grupa ima cilj da za 2 nedelje uspe da istrči 30 minuta bez prekida i na taj poduhvat su se, među ostalom, danas odlučile i dve nove devojke Jelana i Marija. Sa njima još jedan dečko Kivi, pa verujem da ćete u komentarima ovog teskta i čuti da ne ujedamo i da prihvatamo sve koje žele da trče sa nama.

Pored početničke grupe bilo je još 3 trkačke grupe, te smo i među njima ponovo videli Nenada koji se priprema po našim planovima za svoje prvo učestovavanje na Beogradskom polumaratonu. Ukoliko je i to vaš cilj, iskorisite našu akciju “Trčite sa nama Beogradski maraton (polumaraton)” i pratite naše programe.

Danas su naši zajednički treninzi dobili i internacionalni karakter pošto je gostu u grupi 5:30 bio prijatelj iz Amerike.

Konstruktivno druženje nakon trčanja

Kroz organizaciju koju smo pokrenuli i koja izvodi zajedničke treninge želimo da prenesemo poruku da cilj nije samo trčanje, već i ideja aktivnog živaota – tj promocija zdravih stilova života i vrednosti aktivizma.

Trčanje.info

Ovog puta imali smo priliku da čujemo Miloša Merdžanovića, koji nam je ukratko objasnio svoj sportsku istoriju, ali i ideju o nastanku i razvoju prvog foruma o trčanju – Trčanje.info. Ideja kako Miloš kaže, je krenula spontano kada je uvideo da je domen www.trcanje.com slobodan. Dva dana nakon toga, decembra 2007. godine, kreće sa radom mesto gde su se mnogi upoznali, pa tako i autori ovog sajta, Vuja i ja. I organizacija “Aktivan život” se okupila na forumu, pa su tu i crjz – Arsa i mioMan – Mare.

Maraton klub 1893

Slavko, Rajko i Nemanja iz MK 1893

Slavko, Rajko i Mare su nam ispričali simpatičnu priču o nastanku neformalnog i rekreativnog kluba ljubitelja trčanja Maraton klub 1893. Njihova zastava je prošla više od 200 trka, nekoliko kontinenata i popela je i Mont Blan.  Prošle godine u Skoplju njihov internacionalni klub Delta Maraton klub 1893, imao je 48 učesnika u maratonu, što je činilo 1/4 ukupnog broja takmičara… I još mnogo duhovitih opaski, poput raznih ljubileja koji slave datum kada je i Jovan Cvijić osnovao Geografkski Fakultet u Beogradu.

Na kraju je Ogi dao informaciju da se odlični sportski ulošci mogu naći preko puta Arene u Max Sportu.

Planovi za nedelju 28.2.2010.

Čini nam se da smo na pravom putu što se tiče aktivnosti nakon trčanja, ali to naravno ne možemo da znamo. Voleli bismo da čujemo kako vam se sviđa ideja da nakon trčanja čujete i priče poput današnje Miloševe ili priče Gorana Mišića o svojih 18 godina bavljenja triatlonom? Ukoliko imate bilo kakvih želja ili predloga slobodno nam pišite…

Za sledeću nedelju planiramo da priupitamo Vladu da sa nama podeli, pored trkačkih štanglica, i drugi recept svojih specijaliteta. Takođe, ovde bismo voleli da vidimo i neku devojku da nam nešto zakuva :) Imaćemo sigurno jedan dobar motivacioni primer, a moguće i diskusiju o nekoj od oblasti vezanih za trčanje… npr o važnosti dugih trčanja vikendom… No, sledeće nedelje je i trka na Adi pa budite sa nama da čujete i tačne planove za 28. 2.

Na kraju ostaje da vas priupitam, a posebno novopridošlice, kako vam se čine naša zajednička okupljanja? Kao što rekoh ukoliko imate bilo kakvih komentara, voleli bismo da ih čujemo :)