Vesti

Trčanje.rs dobilo zahvalnicu povodom 24. Beogradskog maratona

3 komentara

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, u Skupštini grada Beograda 26. maja 2011., uručio je trofej „Kent Anderson“ namenjen Draganu Đilasu, gradnočelniku Beograda, za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Beogradskog maratona (umesto gospodina Đilasa trofej je primio Aca Kovačević, sekretar za sport i omladinu grada Beograda).

Povelje za izuzetan doprinos organizaciji 24. Beogradskog maratona pripale su Gradu Beogradu i Ministarstvu omladine i sporta. Nikolić je takođe posebne zahvalnice uručio gospodinu Aleksandru Šapiću i gospodinu Željku Ožegoviću.

Zvaničnici Skupštine grada Beograda, gospodin Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora 24. Beogradskog maratona i gospodin Željko Ožegović, član Gradskog veća i predsednik Izvršnog odbora 24. Beogradskog maratona, uručili su zahvalnice, posebna priznanja, foto monografiju „Dok me noge nose“ i ASICS sportsku opremu, zaslužnim pojedincima, organizacijama, institucijama i predstavnicima medija.

Trčanje.rs na 24. Beogradskom maratonu

Mi smo kao Road runners Club Trčanje.rs dobili zahvalnicu za pomoć u organizaciji i promociji maratona. Pored toga što smo grupno nastupili na trci, i što smo spremili nekoliko novih mladih ljudi da po prvi put istrče maraton i polumaraton, Trčanje.rs je u saradnji sa Domom Omladine Beograd orgnaizovalo veoma posećeno predavanje o trasi Bg maratonaKako istrčati Beogradski maraton bez problema?” uz projekciju motivacionog filma “Duh maratona”

I naš utisak je da se Bg maraton pomerio, ali da mora još više i jače da se odrazi u 25. jubilarnom izdanju. Mnogo mesta za poboljšanje ima, da bi uopšte mogli da poredimo Beograd sa bliskim gradovima… Svoja očekivanja i zahteve kao trkačka zajednica smo postavili i u našoj rekapitulaciji trke (tačna vremena, sportske majice, bend i muzike pored staze, maraton expo….).

Saopštenje iz Bg maratona

Ovogodišnji maraton ostaće upamćen i po dobroj organizaciji, značajnim humanitarnim programima, masovnosti u Trci zadovoljstva, povećanom broju učesnika u polumaratonu i maratonu među kojima se posebno izdvaja preko 650 učesnika – rekreativaca iz 36 zemalja sveta.

Osim toga, nekoliko novina u ovogodišnjem maratonu značajno je doprinelo kvalitetu, popularnosti i masovnosti. To su, pre svega, turistički aranžmani za domaće i strane učesnike – rekreativce koje je pripremila turistička agencija Kon Tiki travel, uz podršku Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije, kao i Prvenstvo Srbije u štafetnom maratonu za srednje škole.

U povodu dodele priznanja, glumac Slobodan Boda Ninković kao predstavnik organizatora, zahvalio se svim prisutnim dobitnicima i gostima uz konstataciju da će iskustva sa svih dosadašnjih maratona poslužiti da se već sada počne sa pripremama za 25. jubilarno izdanje, sa ciljem da predstojeći događaj bude najbolje izdanje Beogradskog maratona do sada.

Super trčanje i druženje u okviru Nike Running Cluba
Nike City Run, 5k na Ušću 12.6.2011.

Povezani članci

3 komentara. Leave new

 • Ne mogu da verujem da je neko napisao da ce ovogodosnji maraton biti upamcen po dobroj organizaciji. Sve je bilo samo dobra organizacija nije bila sigurno!

  Odgovori
  • Nikola Perac
   30 maja, 2011 20:51

   U odnosu na ranije godine bilo je baš dobro. Niko od trkača nije imao problema sa strane, okrepe su bile dovoljno dobre, niko nije zalutao:). Nije da je bila sjajna organizacija (misteriozni nedostatak oznaka za kilometre i pejsmejkera, pa kome još to treba, jel?), ali nije baš ni preterano loša.
   Kolko para toliko i muzuke…

   Odgovori
   • Veroljub Zmijanac
    31 maja, 2011 07:11

    Sad zapamti ovo, pa kad se za 6 meseci vratiš iz Nemačke, ćemo da vidimo kako se promenilo “dovoljno dobro” 🙂

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed