Istrčati punu dužinu maratonske staze, koja iznosi 42 km i 195 metara je izazov kako za psihu, takoi za čitavo telo.  A ciljevi čekaju na svim kontinentima.

Sigurno ste nekad zamišljali kako trčite stazama Bostona,Berlina ili Tokija. Pre stupanja na svetsku scenu, možete da se oprobate na beogradskom maratonu, ako ste dovoljno spremni.

Kako je nastao maraton?

Prema legendi, maraton je nastao u Grčkoj. Vojnik Filipides je trčao od grada Maratona do Atine kako bi javio da su Persijanci poraženi u Maratonskoj bici. Kada je stigao u Akropolj, izgovorioje “Pobedili smo”, nakon čega je umro. Trčanje maratona postalo je olimpijska disciplina na prvim modernim Olimpijskim igrama 1896. godine u Atini.

Koji je najbezbedniji put do finiša?

Profesionalni atletičari znaju, saznajte i vi. Uz naše stručne trenere izbeći ćete nepotrebno iscrpljivanje organizma i postepeno se pripremiti za najveći izazov.

Program Maraton akademije podeljen je u 6 mesečnih ciklusa. Od prvog do petog opterećenje postepeno raste, jer se trče najveće kilometraže. Kada dođemo do šestog ciklusa intenzitet raste, a kilometraža opada.

 Koliko vremena je potrebno da izdvojite za ovaj poduhvat?

Svaki mesečni ciklus sastoji se od 4 nedeljna.

U prva tri nedeljna ciklusa opterećenje raste. Kada dođemo do četvrtog, imaćete priliku za predah, jer je u planu oporavak, trče se samo lagani treninzi. Imaćemo tri treninga nedeljno, a u određenim periodima četiri.

Pitate se koliko ćemo nedeljno trčati? Odgovor je 40 km. Da li ste spremni za pokret?

Psihološka priprema je jednako važna, kao i fizička

Zbog toga, naš program sadrži i edukativni deo. Bavićemo se različitim temama kaošto su zone intenziteta u treningu za maraton, važnost hidratacije, raspoređivanje snage, izbegavanje čuvenog “Zida maratona”.

Osim edukacija, u planu je i gledanje 3 filma o maratonu, a imaćete priliku ida razgovarate sa našim najboljim maratoncima.

Odustajanje se ne isplati!

Program Maraton akademije traje šest meseci i košta 14 hiljada dinara. Možete ga platiti:

  • u jednom iznosu,
  • u dve rate po 7000 dinara.

Šta je uključeno u cenu?

Treninzi, edukativni deo, profesionalan lekarski pregled i majica.

Ukoliko odustanete, novac ne vraćamo, tako da se izgovori ne prihvataju.

Priprema, pozor, klik! Prijavi se ovde:

Krećemo!

Upis je 6. Aprila u 11.00h u  Jovana Cvijića 46, Novi Sad

Termini  treninga:

  • Utorak 19.00h – početak keja kod mornarice
  • Četvrtak 19.00h – početak keja kod mornarice
  • Petak 20.00h – Jovana Cvijića 46 ceo trening u Sali
  • Nedelja 10.00h – Jovana Cvijića 46 sala – grad

Kontakt: zarko.marjanovic@trcanje.rs063 569 404