Vesti

Testiranje brzine trčanja 02. jula na Olimpu

4 komentara

U subotu 02. jula 2011. u 9h na Olimpu održaće se testiranje trenutne fizičke kondicije u organizaciji Klub Trčanje.rs. Testiranje je besplatno i otvoreno za sve. Ovo će biti dobra prilika da dobijete informaciju svom nivou treniranosti, brzini i pulsu pri anaerobnom pragu i na taj način tačnije odrediti zone intenziteta. Testiranje se vrši na kružnoj tartan stazi. Jedan krug je 250 metara.

Gde je tvoj anaerobni prag?

Cilj testiranja je da se dobiju informacije o:

  • brzini trčanja na anaerobnom pragu
  • pulsu na anaerobnom pragu (oni koji trče sa pulsmetrom)

Sam test će se sastojati od ravnomernog trčanja najjačim mogućim tempom. U zavisnosto od nivoa treniranosti trčaće se 5000 metara (20 krugova) ili 3000 metara (12 krugova). Bitno je da 5 do 7 dana pre samog testiranja ne bude jakih treninga kako bi se organizam potpuno odmorio.

Kolio trčiš na 100 metara?

Pored testiranja brzine trčanja na anaerobnom pragu radiće se i testiranje maksimalne brzine trčanja na 100 metara. Tek da vidiš gde si u odnosu na Juseina Bolta. Trčaće se iz visokog starta. Pre samog trčanja na 100 metara potrebno je dobro se zagrejati.

Agenda

Potrebno je doći 15 do 20 minuta ranije kako bi se presvukli i zagrejali.

  • 9:00h -prijavljivanje i evidencija
  • 9:10h – test trčanja na 100 metara
  • 9:30h – test trčanja na 5 ooo metara, odnosno 3000 metara

Testiranjem ćeš dobiti prilično tačne rezultate koji će ti koristiti u kreiranju plana treninga. Najtačniji rezultati se dobijaju laboratorijskim testiranjem, ali jako mali broj ljudi ima priliku da ih uradi, tako da je ovo jako dobra alternatva. Iskoristite šansu, testirajte se besplatno, saznajte kakve vam opcije stoje na raspolaganju i vidimo se na testiranju 🙂

Open Run #6 na Adi 03. jula u 9h
Još jedna velika stvar: 2. Noćni maraton u Novom Sadu

Povezani članci

4 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed