Vesti

Svetska trka harmonije – Srbija 2010.

1 komentar

World Harmony Run/ Svetska trka harmonije/ je najveća štafetna trka na svetu osnovana 1987. godine. Održava se svake druge godine, prolazi  kroz više od  140 zemalja na svih 6 kontinenata, traje više od 7 meseci, a ukupna trasa ima preko 70.000 kilometara.

Ove godine Trka je krenula 1. januara iz Gvatemale dok je Evropski tim krenuo 26. februara iz Dablina prolazi kroz sve zemlje Evrope. Trka se završava 27. septembra u Moskvi.

U Srbiju međunarodni tim ulazi 5. jula a trasa ove godine ide linijom/ulazak na graničnom prelazu Horgoš –Subotica 5. jul, Zrenjanin 6. jul,  Beograd 7. jul, Jagodina 8. jul, Niš 9. jul, Preševo 10. jul, kada Trka prelazi na teritoriju Republike Makedonije.

Ideja i cilj

Legendarni olimpijac Karl Luis najbolje je predstavio ideju i ciljeve ove trke. ”Noseći baklju vi ćete premostiti kulturne i socijalne barijere i sve granice koje odvaju jedan narod od drugog. Kada sam 2004. nosio olimpijsku baklju na Akropolju, snažno sam osećao jedinstvo sa svim ljudima na svetu. Svaki učesnik World Harmony Run-a pokazaće da su ljudske nade i snovi trajniji od njihovih strahova. Teškoće na putu postizanja svetske harmonije nisu ravne hrabrosti onih koji se tog zadatka poduhvataju…”

Ove godine World Harmony Run/Trka harmonije sveta  je i deo UNESCO- projekta  “2010. godina približavanja kultura“.

Pravo učešća

Trka je štafetnog karaktera, održava se na putevima Republike Srbije, pod normalnim uslovima saobraćaja i uz poštovanje svih propisa i pravila saobraćaja na putevima. Međunarodni tim trkača se uz domaće trkače smenjuje duž cele trase noseći upaljenju Baklju-simbol svetske harmonije i prijateljstva.

Timu se mogu pridružiti svi koji to žele pod uslovom da su zdravstveno sposobni./potrebno je obezbediti sopstveni prevoz i smeštaj /kvota od 15 međunarodnih i 10 domaćih trkača za besplatan prevoz i prenoćište je popunjena/

Tempo

Trči se pojedinačno ili u grupi/po izboru/, uz policijsku pratnju vodećeg trkača, tempom minimalno 5-6min/ kilometru van naseljenog mesta, na ulazu i izlazu sporije jer se trkačima pridružuju lokalni klubovi, deca i dr. Za članove domaćeg i međunarodnog tima traži se zdravstvena sposobnost da se pretrči 21 km dnevno. Duž trase predviđen je program u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Prijave

Prijave za neku od deonica ili celu trku kao i detaljna satnica i dnevni izveštaji na:
e-mail  info@ultramaraton.org
trkaharmonijesvetasrbija@gmail.comsajt www.worldharmonyrun.org/serbia

Organizator

Boža /domaći tim/SCMT , Izvršni direktor Trke
064/190-777-2

Peđa/međunarodni tim/THS, Predsednik Trke harmonije sveta
065/2409-777

21. Petrovdanski mini maraton
Šta za vas znači trčanje?

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed