PromoVesti

Svega 10 minutra vašeg trčanja pomoći će u očuvanju okeana

Nema komentara

Otkrijte kakvu je to akciju adidas pokrenuo širom sveta!

U susret Svetskom danu okeana koji se obeležava 8. juna dočekala su nas istraživanja i informacije koje pokazuju da se svet nalazi na prekretnici i da će ljudi, ako nastave sa nemarom o životnoj sredini, doprineti da okeani do 2050. godine imaju u sebi više plastike nego ribe. Kako da doprinesemo očuvanju okeana?

Potrebno je angažovanje svih kako bi se stvorila istinska promena i sprečilo dalje uništavanje prirode.

Run For The Oceans i u Srbiji

Run For The Oceans se održava u Srbiji od 23. maja do 8. juna.

Čuveni sportski brend adidas i njegov dugogodišnji partner Parley tim povodom i ove godine su pokrenuli akciju Run For The Oceans koja se održava i u Srbiji.

Doprinos se meri kroz adidas Running aplikaciju, čiji korisnici biraju sport u kom žele da učestvuju, i za svakih 10 minuta aktivnosti Parley će da očisti težinu ekvivalentnu jednoj plastičnoj flaši.

Cilj je da se na ovaj način stvore uslovi za uklanjanje čak 250.000 kilograma plastike, pre nego što stigne do vodenih površina.

Najaktvniji trkači i sportisti osvajaju nagrade

Najaktivniji lokalni trkači i sportisti osvajaju nagrade.

Kako bi se ostvarila ova zamisao i učestvovalo u očuvanju okeana, adidas poziva sve da od 23. maja do 8. juna učestvuju u izazovu i na taj način doprinesu promeni! Najaktivniji lokalni trkači i sportisti, odnosno oni koji budu imali najviše sakupljenih aktivnih sati u Run For The Oceans izazovu, biće nagrađeni sa pet vaučera u iznosu od 250 evra za kupovinu u adidas radnji!

Od 2017. godine, brend sa tri crte i Parley Run for the Oceans ujedinili su preko 8,2 miliona trkača širom sveta, ukupno pretrčavši više od 81,7 miliona km. Od 2015. godine, adidas je napravio više od 50 miliona pari patika sa Parley Ocean plastikom i blizu 18 miliona pari samo u 2021 – ovo uključuje plastični otpad koji je uklonjen sa plaža kojim je sprečeno zagađenje okeana.

Iz Parley zajednice poručuju da je adidas pokazao izuzetnu hrabrost i spremnost da se suoči sa problemima koje izaziva plastični otpad i da smanji nivo plastike gde god je to moguće.

Beležite svoje uspehe u adidas Running aplikaciji.

Ne zaboravite da pokrenete aplikaciju svaki put pre nego što krenete u svoju omiljenu aktivnost, jer sve se računa! Za više informacija o prijavi i učešću u izazovu posetite sajt https://runfortheoceans.rs/

Izdvajamo najbolje modele na Intersport maraton expo
Želim. Hoću. Mogu. drugi u nizu besplatnih događaja 22. maja!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed