Sve što treba da znate o 34. Beogradskom maratonu – Online panel na Trčanje.rs

Ovde možete da pratite Online panel na temu održavanja 34. Beogradskog maratona.

Vreme početka panela je sred 28. april u 18h

Ko su učesnici panela

Voditeljka: Nela Bunčić 

Panelisti: 

Dejan Nikolić – Direktor Beogradskog maratona 
Prof. Branko Bošković – Stručni konsultant Beogradskog maratona
Nedeljko Todorović – Meteorolog i maratonac
Dr Marija Anđelković – Član medicinskog tima Beogradskog maratona 
Dr Jovan Đurović – Član medicinskog tima Beogradskog maratona
Nora Trklja – Maratonka 
Anđelko Rističević – Maratonac

Pitanja postavljaju: 

Nela Bunčić – pitanja pristigla putem office@bgdmarathon.org
Uroš Zmijanac – Urednik sajta Trčanje.rs
Uroš Urošević – Trkačke priče

Beogradski maraton ima novi datum održavanja – saopštenje

U decembru 2020. godine, zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, zajednička procena je bila da će 34. Beogradski maraton moći da se održi 16.5.2021, a ne u svom tradicionalnom terminu u aprilu.


Međutim, s obzirom na nepredvidivost situacije sa virusom i neizvesnost u celoj industriji masovnih trkačkih događaja u celom svetu, zajedno sa relevantnim državnim institucijama, ocenjeno je da je održavanje događaja 16.05.2021. moguće. Bilo je to za nijansu prerano. Uvažavajući ogromnu želju trkačke zajednice da se što pre vratimo trčanju na ulicama glavnog grada i masovnim događajima, bio je zajednički stav da je, zbog poboljšanja situacije u zemlji i uspešne masovne vakcinacije, 06.06.2021. termin kada 34. Beogradski maraton može bezbedno da se održi, naravno uz posebne protiv-epidemijske mere.


Održavanje događaja tih dimenzija i velike kompleksnosti u glavnom gradu Srbije uslovljeno je sa mnogo faktora i kad je situacija normalna, a posebno u ovoj vanrednoj situaciji, složenost organizacije se uvećava – pogotovu imajući u vidu neodržavanje događaja 2020. godine.


Sve uplate za 33. Beogradski maraton 2020. koje nisu iskorišćene u virtuelnom izdanju, ili nove uplate za 34. Beogradski maraton, ostaju do daljnjeg i ne gube se. Ako bilo kom trkaču ili trkačici iz nekog razloga novi termin ne odgovara i želi da uplatu sačuva za budući događaj u našoj organizaciji ili eventualno prebaci uplatu na drugu osobu, neka nam pošalje zahtev za to na office@bgdmarathon.org 


Radujemo se ponovnom druženju sa vama na ulicama glavnog grada i povratku optimizma, zdravog života i trčanja u Beograd i Srbiju!