Vesti

Stogodišnjakinja oborila rekord na 100m!

1 komentar

Retko kada imam priliku da napišem ovakav naslov ali priča motiviše iz onog ugla koji ređe pokrivamo: rekordi koji prođu nezapaženo. Ida (Ida Keeling) ima sto godina i 1. maja je oborilasvetski rekord na 100m u njenoj starosnoj kategoriji (80+) – istrčala je 100m za 1:17:33

Nikada nije kasno

U nedelju (8.5) smo na Kalemegdanu podržali Svetski dan astme i delili savete o trčanju sugrađanima. Ipak, najmasovniji na događaju bili su penzioneri i svi su imali isti komentar: kasno je meni da krenem sa trčanjem. Kao i svaka druga, i ova je relativna kategorija. Ono što je mnogima kasno, nekome je baš u pravo vreme. 

Ida je sa trčanjem počela u 67 godini, i nije imala dobar razlog imala je težak motiv. U roku od dve godine izgubila je dva sina u pucanjavi. Gubitak je bio preveliki. Ida je odustajala od života. Onda je njena ćerka prelomila, kupila joj patike i povela sa sobom na trčanje.

Kažu da je ostalo istorija, ali nikada ne pročitamo taj sitni print i možemo samo da zamislimo kako izgleda kada neko sa 67 počinje da trči. Metar po metar, kilometar po kilometar, prva trka na 5k i trening svaki dan.

Uradi ono što moraš, ne ono što želiš, i vežbaj makar jednom dnevno!

ida daje intervjuu

Ovo je motivaciona poruka koju Ida šalje svetu, nakon poslednjeg u nizu rekorda koji je oborila.

Ova stogodišnjakinja vežba svakodnevno, trči po ulicama Bronksa, diže tegova ali  i dalje može da uradi trening snage sa svojom težinom.

Doručkuje ono što bi inače pojela za večeru – hamburgere, ribu, jake proteine i plan joj je da nadživi svoju baku koja je stigla do 104.

Želiš li da živiš 100 godina?

Ovo pitanje nije suština. Suština je da vreme koje imaš potrošiš na stvari koje vrede. Ne koristi godine kao izgovor, jer ne može i ne treba svako da obara rekorde ali svako može da krene od svoje nule i gradi ka svom maksimumu fizičke aktivnosti.

Nema bolje prevencije od toga.

Maj u znaku pluća – dođi na druženje na Kališ, testiraj se u Nišu, Kraljevu ili Novom Sadu!
Novo ime za funkcionalnu opremu: ONESeries ActivChill

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed