Kakvi god da su bili simptomi kovida kod onih koji su bili zaraženi, sport posle korone je moguć bez ikakvih problema. Naravno, uz konsultaciju sa lekarom.

Koje su preporuke za početak?

“Ako se već desi da je neko zaražen, jako je bitno šta se dešava pre samog vraćanja u trening. To znači krvna slika kompletna, test opterećenja i ultrazvuk“, rekao je za Jutro Prve TV Boris Ristanović, iz Beogradskog trkačkog kluba.

Boris je takođe jedan od onih koji su preležali kovid 19, a imao je samo blaže simptome tokom trajanja bolesti, ali i uvećan d-dimer, što znači da je imao problema sa većim zgrušavanjem krvi.

Sada pije terapiju za proređivanje krvi, i naglašava da je veoma bitno što je to otkrio na vreme, zbog potencijalnih posledica.

Kada se vratiti treningu posle korone?

Moguće je raditi vežbe, naravno, i u kućnim uslovima ukoliko se neko oporavlja od kovida 19. U tom slučaju, trebalo bi raditi lakše vežbe pokretljivosti, koje ne opterećuju previše organizam, preporučuje Ristanović.

Pogledajte video u kome Boris i Draža iz Beogradskog trkačkog kluba savetuju koje sve analize treba da uradite ako ste preležali koronu da biste se vratili bezbednom treniranju.

Preuzeto sa www.b92.net

planovi za trčanje