Kada je počela Škola trčanja u Staroj Pazovi, nekolicina je verovala u naš trkački uspeh, a ja nisam verovao, bio sam siguran u njega.

Trčanje definitivno doživljava ekspanziju u Srbiji i svako ko se odvaži da počne sa miksom laganog trčanja I hodanja sigurno će zavoleti trčanje, postaće mu važan segment u životu i promeniće ga na bolje.

Naš razvojni put

U Staroj Pazovi škola trčanja počela je malo bojažljivo – na početku je bilo 13 polaznika, a na kraju je ostalo četiri musketara. Osim dvoje koji su nekada davno trenirali, ostali su bili potpuni početnici.

Sa prvim polaznicima

Ciljevi su bili različiti, za neke da istrče 10km, a za druge polumaraton. Svako je imao svoj cilj, a ja kao trener sam imao ulogu da ih spremim za taj put.

Tri puta nedeljno smo trenirali na Gradskom stadionu ili na biciklističkoj stazi između Stare i Nove Pazove.

Polaznica na koju sam najponosniji je Jarmila koja ima 49 godina i veoma jasnu želju – istrčati polumaraton.

Prve trke

Naša prva trka bila je WeRunBelgrade 10km, prošla je sjajno, čak ni kiša i jak vetar nisu uspeli da pokvare prvo trkačko iskustvo na jednoj od zvaničnih trka kao što je bila ova u Beogradu!

Spartanci osvajaju Beograd

Na WeRunBelgrade 10km učestvovalo troje polaznika I to je bio test za Zrenjaninski polumaraton!

Zrenjaninski polumaraton je bio provera za sve što smo radili u školi trčanja i pokazatelj da li je vredelo dolaziti na treninge i prolivati znoj!

Polaznici su vredno radili, držali se programa i naravno da su na kraju istrčali svoj prvi polumaraton, što za njih predstavlja ogroman uspeh i krunu svega što su radili u školi trčanja! Naravno uspeh i za mene kao njihovog trenera, što sam ih izveo na taj put!

Nastavak?

Zajednička interesovanja spajaju ljude, tako je trčanje spojilo nas i verujem da će svako od njih iz trke u trku obarati lične rekorde. Hvala Trcanju.rs na pruženoj prilici da se oprobam kao trener i uspem u tome uz njihovu stručnu podršku i saradnju! Nadam se daljoj saradnji i što većem broju polaznika u Školi trčanja Stara Pazova u narednoj sezoni! Krećemo sa prolećem!

 

veliko trkačko istraživanje