Vesti

Richardson postigla treće najbrže vreme na 100m IKADA

Nema komentara

Tokom vikenda, američka sprinterka Sha’Carri Richardson započela je sezonu 2023. na spektakularan način na Miramar Invitational u Miramaru, Florida.

Istrčala je najbržih 100 metara u ženskoj kategoriji na svetu za 2023. godinu sa rezultatom od 10,57 sekundi (+4,1 m/s).

Nema zvaničnog rekorda zbog prejakog vetra

Njeno vreme, bez uzimanja vetra u obzir, je treće najbrže vreme na 100 metara ikada! Našla se iza dvostruke olimpijske šampionke Elaine Thompson-Herah (10,54 sek) i svetske rekorderke Florence Griffith-Joyner (10,49 sek).

Vetar od 4,1 m/s je dva put jači od dozvoljenog. Te se ovaj rekord ne može priznati kao zvaničan.

Merač vetra, ili anemometar, se koristi za merenje brzine vetra tokom trke. Ako je vetar brži od +2,0, rezultat se ne može biti u obzir za rekorde.

Nova nada za Richardson

Poslednje dve godine nisu bile lagane za Richardson. U januaru je bila izbačena iz American Airlines leta zbog svađe sa stjuardesom.

Godine 2021, Richardson je dospela u žižu javnosti zbog pobede u trci na 100 metara za žene na Olimpijskim igrama u SAD sa vremenom 10,86. Kasnije je suspendovana na mesec dana od strane Antidoping agencije Sjedinjenih Država (USADA) jer je bila pozitivna na marihuanu. Suspenzija ju je isključila sa Olimpijskih igra u Tokiju.

Sledeće godine nije uspela da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo.

Richardson je ovu sezonu sjajno počela. Ostaje da vidimo trku sa jamajčanskim trojcem Thompson-Herah, Shelly-Ann Fraser-Pryce i Shericka Jackson kada sezona Dijamantske lige 2023. počne u maju.

Izvor: Olympics.com

Koje su najbolje trke u Srbiji za 2022. godinu prema izboru čitalaca sajta trčanje.rs?
Arjen Robben završio Roterdamski maraton za manje od tri sata
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed