Po prvi put u Srbiji čeka te trkački spektakl godine!

Serbia Marathon zatvara trkačku sezonu, u nedelju 4.11.2018. godine, trkama od 5 i 10km, sa spektakularnim finišom u Beogradskoj areni.

U organizaciji Atletskog Saveza Srbije, institucije koje već 70 godina razvija stadionsku i vanstadionsku atletiku, nastao je Serbia Marathon, događaj koji zatvara trkačku sezonu na najbolji način. Ravna i brza staza sa finišom u Beogradskoj areni u kojoj vas čekaju najbliži navijači i besplatan program Kids Athletics samo su delovi bogatog muzičkog i sportskog programa koji vam spremamo za nedelju 4. novembar 2018. godine.

ALL RUNNERS ARE CHAMPIONS!

Svaki trkač i svaka trkačica za nas su šampioni. Svaki učesnik Serbia Marathon-a imaće priliku da na mestu naših najvećih uspeha, u hramu sporta, oseti isto ono što su osećali i Novak Đoković, Ivana Španović, rukometaši , odbojkaši, vaterpolisti i svi koji su ikada nastupali na borilištu Štark Arene. Nakon prolaska kroz cilj, čeka nas muzički program i velika žurka za sve trkače, ali i verne navijače za koje je ulaz besplatan!

IZABERITE VAŠ STARTNI PAKET

Trkači u ponudi imaju dva paketa: ALL INCLUSIVE i JUST RUN.

 • JUST RUN paket vam za 1.000,00 dinara do kraja prijava nudi startni broj, medalju na cilju, okrepu i medicinsku službu .
 • ALL INCLUSIVE paket sadrži startni broj sa čipom, JOMA majicu reprezentacije Srbije u atletici, medalja na cilju, online diploma, okrepa na stazi i cilju, hranu i piće posle trke i pokloni sponzora

Cena “ALL INCLUSIVE” paketa:

 • 1 – 1000 učesnika ili do 15. avgusta  = 1500 din
 • 1000 – 2000 učesnika ili do 15. septembra = 2000 din 
 • 2000 – 3000 učesnika ili do 20. oktobra = 2200 din 
 • 3000 + učesnika ili do 1. novembra = 2500 din
 • Kasna cena, 2.11. i  3.11 = 3600 din

PRIJAVI I POKAŽI SVOJU EKIPU! 

Za grupe od 10+ trkača i trkačica odboreni su sledeći popusti: od 11.09. do 15.10. 1400 din i od 16.10. do 01.11. 1500din. Formular za grupne prijave potražite ovde

PRIJAVI SE ODMAH
Sadržaj učesničkog paketa za 5k i 10k trke:

• Startni broj sa čipom
• Funkcionalna Majica koju nose reprezentativci Srbije
• Medalja na cilju
• Online diploma
• Okrepa na stazi i cilju
• Hrana i piće posle trke
• Pokloni sponzora

Aletski izazov za decu

Pored sjajnog programa za učesnike, u Areni će roditelji moći da svojoj deci priušte Atletski izazov, besplatan program sa Ivanom Španović i takmičenje u tri discipline

Sa decom će se družiti Ivana Španović, a poligone će voditi profesionalni treneri atletike.

Deca od 7 do 11 godina dolaze u pratnji roditelja ili trenera, ulaze na Severni ulaz (iz Bul. Zorana Đinđića), silaze preko tribina na nulti nivo.

Deca sa tribina ulaze u ograđenu zonu za Atletski izazov, na počerku dobijaju diplomu gde će im treneri upisivati rezultate sa sva tri poligona.

Deca mogu da se oprobaju na tri atletska poligona:

 1. sprint/prepone,
  2. skok udalj iz mesta i
  3. bacanje medicinke.

Program je besplatan i prijave nisu potrebne. 

Trasa trke

Trasa obe trke je ravna, trči se na Novom Beogradu, i nije reč o jednom, ili dva kruga, trase se razlikuju.

Trka na deset kilometara podseća na raspored brzina na menjaču, dosta okreta u jednom velikom krugu u praksi znači mimotrč sa poznatim licima i omogućava da zabava pored staze, kao i okrepe budu dostupniji.

Prolazi se ulicama Španskih boraca, iznad autoputa do Bulevara M Milankovića, nazad do Arene, na Bulevar Zorana Đinđića, gde okrećemo vraćamo se do Španskih boraca, skrećemo desno i opet desno u Bulevar Mihajla Pupina, u kom je okret koji nas, opet preko Španskih Boraca vraća do Arene unutar koje je Finiš. Trka na 5km ima dosta jednostavniju trasu, start je u Bulevaru Zorana Đinđića, skreće se u ulicu Antifašističke borbe, pa u Bulevar Milutina Milankovića (kuda trče i trkači na 10km), tu je okret koji vas vraća istim putem nazad u Arenu. Samo se u finiš ulazi sa istočne strane.

Limit za završetak trka je 1 sat i 30 min.
Svi učesnici koji se zadese na stazi nakon isteka vremenskog limita, biće zamoljeni da završe trku trčeći ili hodajući trotoarom.