Preko 20 ideja za sve ukuse

Pokloni za trkače i trkačice su zapravo sve one sitnice koje im zafale tokom godine. Neki su jeftiniji, neki cenom nikako ne spadaju u sitnice, ali ima ovde ponešto za svačiji džep. Lista je iz godine u godinu sve duža, dopunjujemo je novim idejama, a očekujemo i kreativne savete ili primere i sa vaše strane. Pred vama je sada već izbor od 22 trkačka poklona!

Vodič za početnike u trčanju #10nedelja

10-nedelja-fb-4

Prijavite nekoga ko želi da počne za naš besplatan vodič! Ima li lepšeg načina da se počne Nova godina, nego sa novom zdravom navikom!

Gde: na sledećem LINKU

Cena: besplatno (sve najbolje stvari….)

Bandana (Buff) za trčanje

buff

Iako ga godinama zovemo po najpoznatijem prozvođaču, bandana, ili buf je verovatno najpraktičniji trkački aksesoar, koji se lako pretvara u šal, rajf, kapu, grejač za usta/nos. Savršeno se uklapa u hladne dane koji nam predstoje tako da je ovaj poklon sigurna pobeda!

Gde: u Srbiji teže za pronaći, uglavnom se poklanja uz startnine na većim trkama, tako da je donacija najsigurniji izbor. Moguće da naletite u Intersportu, Runnmore, Planet bajku.

Svet plus:  Pogledajte TRkačku berzu, stalno se pojavljuju :)  po najpovoljnijim cenama.

Cena: Do 10 evra

Majice sa trkačkim porukama

Zaboravite na trenutak aktivne i drečave trkačke majice, i razmišljajte o svakodnevnom, casual stilu – takvu majicu vaš dragi trkač ili trkačica verovatno ne poseduje. Možete ih naći online, preporučujemo domaću kompaniju Motivisan/a koji pravi majice po porudžbini.

Cena: 1500 RSD.

Trkačka šolja

Ovaj poklon nam je ulepšao zimske kafe i usuškanost. Od istog proizvođača.

Cena: 750 RSD

Sportski GPS Sat

tomtom

Ovo je najbolja ideja za grupni poklon ili jedan posve ličan i poseban. Sportski GPS sat će biti idealan saputnik na trkama i treninzima! Naša preporuka je TomTom Runner + Cardio Music. Meri sve, prati puls i pušta muziku. Zaboravite telefon kod kuće :)

Cenovni rang 100€ +

[see_also link=”www.trcanje.rs/oprema/gedzeti/tomtom-jabra-test-bezicne-trkacke-buducnosti/” target=”_blank”]Kako se TomTom pokazao u praksi?[/see_also]

Foam Roller

Fantastičan prilikom oporavka

Fantastičan prilikom oporavka

Budućnost oporavka je u rolanju! Roler koristimo i kako pripremu za trening i za miofascijalno opuštanje i sledeće godine svaki trkač će želeti da ima jedan :)

Možete ga kupiti u prodavnicama sportske opreme ili naručiti poštom iz Kine (ako planirate mesec dana unapred).

Cena: 20€ naviše

Kompresione čarape

kompresione carape

Kompresione čarape ili navlake su bitan deo trkačke opreme koji ima dovoljno širok cenovni rang da upadne u listu potencijalnih poklona. Večito stoji na maybe listi, ne kupuje se tako lako, te će se svaki trkač ili trkačica ovom poklonu sigurno veoma obradovati :)

Možete da ih kupite u prodavnicama sportske opreme, apotekama ili preko interneta. Devojkama slobodno birajte neku luđu boju.

Cena: Od 17 evra naviše.

Lampa za glavu

lampa za glavu

Trkači skloniji stazama kojima se ređe ide (trail, ultra trail, ili naprosto: šuma) će biti oduševljeni da ste prepoznali potrebu za koju nikako da nađu vremena.

Ovo takođe može i da se shvati kao poziv: hajdemo offroad zajedno.

Možete da ih kupite u prodavnicama planinarske ili speleološke opreme, ali i poručiti online, sa sajtova poput dx.com, gde lampe koštaju od par dolara naviše.

Sportski grudnjak ili aktivni veš

 

grudnjak za trcanje

Vašoj trkačici je možda seksi veš na umu, ali 99% će se više obradovati kvalitetnom sportskom brushalteru. Cene i izbor diktiraju da je ovaj komad opreme uvek u deficitu, tako da ovde jedino možete da omanete oko veličine.

Gde kupiti: pogledajte izbor na našoj online prodavnici 

https://www.trcanje.rs/product/hummel-trn-bra-leila-sports-bra/

Cena: od 1.500 din na sniženjima, do 5.000 regularno.

Armband – ručna futrola za mobilni telefon

armband

Velika je verovatnoća da vaš trkač ili trkačica mere svoje kilometre pametnim telefonom, leti džepovi postaju sve manji i ovo je parče opreme koje je uvek potrebno.

Gde kupiti: prodavnice dodatne opreme, razne tehnomanije. Internet – najpovoljnije.

Cena: na internetu od 2$, u prodavnicama oko 1000 dinara.

Fitnes narukvica

fitnes narukvice

O fitnes narukvicama smo već pisali, kao novom trendu koji polako osvaja rekreativni svet. Ovo je malo skuplji poklon, ali jedini koji se garantovano neće skidati tokom cele godine.

Gde kupiti: samo online za sada

Cena: od 29$ naviše.

road id

Jedinstvena narukvica sa osnovnim podacima svakog trkača, na insistiranje autora članka, od sada se isporučuje i u Srbiju.

Gde kupiti: link u članku iznad :)

Cena: 25 $

Sertifikat o čuvanju dece

Ovo je idealan poklon ukoliko ste ograničeni budžetom ali želite da podržite zauzete roditelje trkače koji su vam bitni. Poklonite im vaše vreme tako što ćete im pričuvati klince kako bi oni mogli slobodno da se posvete treniranju ili da odputuju na neku trku.

Cena: Poklon vas neće koštati ništa do malo vašeg vremena, a oni će se toga sećati do kraja života.

Rukavice ili kapa za trčanje

S obzirom da je zima i da su temperature veoma niske, ako vam budžet dozvoljava, kapa ili rukavice specijalno namenjene za trčanje će zaista “toplo” obradovati vaše prijatelje trkače i trkačice.

Gde kupiti? Možete da ih je nađete u pojedinim radnjama sportske opreme. Proverite obavezno i radnje sa planinarskom opremom kao što je Iglu Sport i Gora.  Ako imate Paypal nalog za plaćenje preko interneta, vaš problem je samo da izaberete boju u moru ponuđenih nijansi.

Cena: od 1500 dinara.

Maska za trčanje – Fantomka

Hladan vazduh ume da smeta trkačima, i realna je opasnost po zdravlje, pa je pravo vreme, a i prava prilika da nasmejete svog druga sa staze ovim izuzetno korisnim trkačkim pomagalom. Umesto maske možete koristiti i marame koje mogu da vam služe kao zaštita koja ide preko usta ili da formiraju neki drugi oblik kao što je kapa, šal…

Potražite proizvod na internetu ili posetite neku od specijalizovanih prodavnice za zimsku opremu, kao što je Besport. Cena je oko 2000 RSD.

Helanke za trčanje

Ovde nema greške. Idealan poklon za vašeg dečka ili devojku. Helanke su nesvakidašnji odevni predmet, uglavnom se koriste samo za trčanje pa mogu da budu veoma efikasne za motivaciju vašeg partnera ili partnerke.

Naravno, ne zaboravite da kupite zimske helanke koje koštaju od 1500 dinara pa na gore. Jeftinije helanke možete naći u ProTouch u Intersportu (proverite pre odlaska)

Sportska masaža

masaza

Ništa ne prija kao dobra masaža nakon naporne sezone treninga!

Izbor masaža je ogroman, najpovoljnije možete da nadjete na sajtovima grupne kupovine.

Cena: od 500 RSD pa naviše!

 

Dobra knjiga

Izbor je na vama, ali potrudite se da saznate preporuke za knjigu koju ste namenili za poklon. Ako je trkačka literatura, proverite na internetu što više komentara o njoj. Neke od knjiga koje mi preporučujemo su Born to Run i knjige iz sportske biblioteke izdavačke kuće Data Status. Cena od 700RSD do 4000 RSD.

U izdanju geopoetike sada možete naći i O čemu govorim kada govorim o trčanju, čuveni trkački hit Haruki Murakamija. 

Budilnik

Svi koji ne vole da ustaju rano, znaju onaj skoro neprimetni osećaj straha kada navijaju svoj mobilni telefon ili menjaju zvono na sve jače i jače melodije. Jedan zanimljivi budilnik može sasvim fino da posluži da osećaj buđenja ne bude više neprijatan.

Pulsmetar

Postoje oni kojima ništa više nije potrebno do pulsmetra. Ako je vaš prijatelj jedan od njih, sigurno će se obradovati kao malo dete novim primerkom svog omiljenog gedžeta. Ako ga namenite nekome ko ga još nikada nije probao, budite vi ti koji će svog prijatelja odvesti u novi svet treninga – pomoću otkucaja srca. Pulsmetar košta od 3000 dinara pa sve do 500 evra. Potražite ih u Intersportu (jeftiniji) ili u Garminu.

Spa tretman

Ako ste odlučili da budete galantni, poklonite toj posebnoj osobi opuštanje u đakuziju, sauni, na masaži, i drugim čalorijama koje nude velnes centri. Možda jeste kratkotrajno iskustvo, ali je nezaboravno. Imate li vi neku preporuku za dobar spa?

Mp3 plejer

Savršena spravica ukoliko je vaš trkač ili trkačica ljubitelj muzike. Danas one mogu da se kupe i za oko 1000 dinara. Uz nju, možete da dodate i svu muziku koja vam padne na pamet a koja je u ritmu zimskog trčanja. Pogledajte Gigatron ili WinWin prodavnice.

Startnina za omiljenu trku

Bilo da je to neka od trka u inostranstvu ili trka u rodnom gradu, startnina je idealni poklon za vaše prijatelje koji trče. Raspitajte se na vreme koju trku bi vaši prijatelji voleli da istrče u narednoj godini i požurite sa kupovinom jer, rane startnine i za neke velike trke mogu biti izuzetno povoljne.  Ovo je poklon za pamćenje, a vaše bodrenje na samoj trci je bonus.

Držači za medalje

Medalje su trkački trofeji i podsetnici na trkačke izazove koje su vaši trkači savladali. Verujemo da su vam se već pohvalili svojom kolekcijom.

Držači za medalje su sjajan poklon za svakog trkača koji voli da trči više trka godišnje. Umesto u nekoj od kutija u ćošku, medalje će im visiti na zidu.

Cena: od 1200 RSD

Prsluci za trčanje

Ako je vaš trkač/ca zaljubljenik u trčanje po prirodi, prsluk za trčanje je nešto o čemu sigurno sanja, ako ga već ne poseduje.

Ovj veoma korisan komad opreme za trejl trkače nije nešto što ćete naći u svakoj sportskoj radnji, ali nije ni raritet. Ipak, ako budete u prilici da svratite u neki od Dekatlona, toplo savetujemo da ga tamo pazarite, obzirom da ovi prsluci dosežu cene i do par stotina dolara.

Cena: od 25€ pa naviše.

Štapovi za planinarenje

Ostajemo u prirodi i sa ovim poklonom. Iako piše da su za planinarenje, ovi štapovi se sve češće sreću među trejl trkačima. Oni ih vole, a mogu biti izuzetno korisni.

Ako vaš prijatelj/ca u planu ima neku od zahtevnijih trejl trka u 2019. godini, ovi štapovi su sjajan poklon!

Cena: od 2700 RSD pa naviše

Kako vam se čini ova lista? Ima li nešto što su vaši trkači tražili do Deda Mraza, a da nije na našoj listi?